Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Διαρροές!

my pillow book...
Στον απόηχο της προεκλογικής εμφάνισης της Φράου Καγκελαρίου, Αυτοκράτειρας ελέω μνημονίου στο ελληνικό προτεκτοράτο, από τα υπόγεια του κυβερνητικού μεγάρου,  η ομάδα της Αλήθειας, άρχισε λέει, τις διαρροές σχετικά με το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. 
 
Διαρροές! Προεκλογικές διαρροές ότι ετέθη το θέμα, άλλη μια φωτοβολίδα της δεκάρας, μαζί με τα υπόλοιπα τζούφια πυροτεχνήματα περί του πρωτογενούς πλεονάσματος, περί των πεντακοσάρικων προς τους αναξιοπαθούντες, περί της εξόδου στις Αγορές χρήματος! 
Κοιτώντας το ημερολόγιο, διαπιστώνεις ότι έχει τελειώσει το Τριώδιο, ότι η Πρωταπριλιά έχει περάσει κι αυτή, κι όμως η μασκαράτα και το ψεύδος επιμένουν να κυριαρχούν σε θριαμβευτικούς προεκλογικούς ρυθμούς. Εικόνες, ενίοτε περίτεχνα σκηνοθετημένες, στην τέταρτη Στάση των Χαιρετισμών, υπό την πορτοκαλί φωταψία της Ακρόπολης και μεταξύ τυρού και κατσικίου στη γάστρα, ο πρωθυπουργεύων σφουγγοκωλάριος, διέκοψε τη νηστεία του για χάρη του λαού του κι έθεσε, παρεμπιπτόντως, στην Φράου-Αυτοκράτειρα το θέμα των γερμανικών οφειλών.
 
Αυτές είναι οι διαρροές!
 
Αν και όχι αυτήκοους μάρτυς, αρκούντως πάντως ευφάνταστος, δεν μπορείς να μη φέρεις στο μυαλό σου εκείνον τον παλαιόθεν καταγεγραμμένο διάλογο μεταξύ των υπουργών των εξωτερικών μας ούτε μπορείς να μην υποψιαστείς εύλογα, ότι αν οι διαρροές από τα υπόγεια του Μεγάρου είχαν ψήγματα αλήθειας, με τον ίδιο βάναυσο τρόπο θα τον αντιμετώπιζε, τον θλιβερό μας «Πρωθυπουργό», η Σιδηρά Αυτοκράτειρα
 
Διαρροές, λοιπόν!
 
Τι διαρροές μου λες, κύριε? Εδώ, κύριε, είχε βγει ο ανεκδιήγητος δισέγγονος της λογοτέχνισσας –που θα τρίζουν τα κόκαλά της και δαύτης της καημένης για το γεννοβόλημα της φάρας της- είχε βγει, που λες, θα θυμάσαι, ο σαχλός που παριστάνει τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας στην Τηλεόραση και πανηγύριζε σαν βοηθός λογιστή στην πρώτη του προαγωγή, επειδή κατάφερε τη (δοκιμαστική) μείωση του ΦΠΑ στη μπουγάτσα για τους ορθίους και στις τηγανιτές πατάτες για τους καθήμενους! 
 
Και μου λες εμένα, κύριε, ότι θα έμενε στις διαρροές (sic) αν είχε τολμήσει να ψελλίσει το πάνδημο αίτημα στην Πολυχρονεμένη Φράου? Αστεία πράγματα, κύριε!
 
Άλλη μια ατυχής έμπνευση της ομάδας της Αλήθειας αυτές οι διαρροές λοιπόν, που με την αστεία δράση της δυο χρόνια τώρα, έχει δικαίως καταχωριστεί στη συνείδηση των περισσότερων από εμάς ως ένα γελοίο κακέκτυπο του γκεμπελικού συστήματος προπαγάνδας.
 
Ας κατασιγάσουμε τους ευσεβείς μας πόθους και τα όνειρα για τον πακτωλό του χρήματος που μας υπόσχεται η φαντασίωση της επιστροφής του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και των άλλων αποζημιώσεων για τις κλοπές και τις καταστροφές της χιτλερικής κατοχής. Φρούδες οι ελπίδες ότι ετούτοι οι αχαρακτήριστοι είναι ικανοί να σηκώσουν ανάστημα στην Κυρά που τους κρατάει από τα αμελέτητα
 
Ας αρκεστούμε προς το παρόν στα τρία δισεκατομμύρια που μας έδωσαν δανεικά οι Αγορές κατά τη σκηνοθετημένη έξοδο μας από τον ομαδικό τάφο των Πτωχών, κι ας χαρούμε σαν σύγχρονοι Λάζαροι των Αγορών. 
 
Μένει μόνο να δούμε τι θα τα κάνουνε τα λεφτά από την ομολογιακή έκδοση, οι Ολετήρες. Θα τα ρίξουνε στην κατανάλωση, εξοφλώντας μερικά από τα χρωστούμενα και βάζοντας και με τη βούλα, ένα τέλος στη σουξεδιάρικη ιστορία του πρωτογενούς πλεονάσματος ή θα τα ρίξουν στην τρύπα του χρέους, πληρώνοντας χρυσό αυτό το αχρείαστο προεκλογικό πυροτέχνημα με τον λογαριασμό, πιστωμένον κι αυτόν, στην πλάτη του ραγιά? Πιθανότερο, βέβαια, είναι να τα σπρώξουν τα φρέσκα δανεικά στον Εθνικό μας εργολάβο, που συνηθίζει να δημιουργεί νέες θέσεις ανασφάλιστης εργασίας, βάζοντας τους υπεργολάβους του να τσιμεντώνουν τις παραλίες μας… Διότι το φαγοπότι συνεχίζεται ποικιλοτρόπως, κι ο βίος μας συνεχίζεται αβίωτος…

 
Υ.Γ. Αλλά μη πανηγυρίζεις, να το ξέρεις: με τις ακλόνητες εξασφαλίσεις, απόρροια του αγγλικού δικαίου που διέπει αυτή την ομολογιακή έκδοση, ακόμα και η θεία η Μερόπη θα μπορούσε να βγει στις Αγορές και να επιτύχει επιτόκιο χαμηλότερο από το 5%. 
 
Στις εκλογές που έρχονται, ας δώσουμε κι εμείς, αριθμητικά παρόμοιο εκλογικό ποσοστό στους εξωνημένους και ανεκδιήγητους, επίδοξους σωτήρες που μας κυβερνούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων