Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Στη «χαβούζα» του Μπέου!… Αλίμονο στην πόλη μας!…

Ε λοιπόν τέρμα τα αστειάκια και τα ανέκδοτα. Τέρμα και οι εξυπνακίστικες απαντήσεις στη «γκαζούρα» των φίλων εκτός Βόλου για το Μοκακό – Βατερλώ μας. Όλοι το ξέρουμε ότι οι μισοί πολίτες του Βόλου δεν είναι ούτε φυγόδικοι ούτε φασίστες, ούτε κερδίζουν από το «στημένο στοίχημα». Σχεδόν 40% με επίσημα στοιχεία είναι άνεργοι και αρκετοί μικροεπιχειρηματίες ζουν σαν άνεργοι ή ακόμα χειρότερα.
Και όμως ψήφισαν κάποιον Μπέο, που βγήκε (προσωρινά) από τη φυλακή για να κυνηγήσει τα λαμόγια. Αν λοιπόν ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου σκέφτεται έτσι, δεν λες ανέκδοτα…. pegasus_LARGE_t_1041_105421012Σκέφτεσαι που έκανες λάθος, ώστε ακόμα και ο Μπέος να δείχνει «αντι-συστημικός», ώστε ο Μπέος να εκφράσει ένα μέρος της λαϊκής οργής, ώστε ακόμα και ο Μπέος να κερδίζει τις εκλογές. Ας το πάρουμε σαν δεύτερη καμπάνα…. Η πρώτη καμπάνα ήταν τα ποσοστά της Χ.Α. Η δεύτερη καμπάνα τα αποτελέσματα σε Βόλο – Πειραιά και το ανέβασμα της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. Οι καμπάνες της κόλασης δεν είναι η κόλαση, απλώς την προαναγγέλλουν. Όταν για την είσοδο στο Δημαρχείο του Βόλου θα πρέπει να περνάς φέις κοντρόλ από τους φουσκωτούς πορτιέρηδες του εκλεγμένου Δημάρχου και να απαντάς σε ερώτηση «μήπως είσαι κανένας κοπρίτης των γραμμάτων και τεχνών» δεν θα έχεις όρεξη για ανέκδοτα… Και αυτό αν νομίζεις ότι μπορεί να συμβεί μόνο στο «Μονακό» γελιέσαι… Για σένα fabula narrator… που λένε και τα κοπρόσκυλα (κατά τον Μπέο) οι γραμματισμένοι…
*(Το κείμενο είναι γραμμένο από τον αγαπητό σ/φο και συνάδελφο, Σταύρο Κατσούρα)

Υ.Γ. (δικό μου): Άνοιξε ο «βόθρος» του Αχιλλέα Μπέου και την Κυριακή το βράδυ στην ομιλία του μετά την εκλογική νίκη του συνδυασμού του καταφέρθηκε με χυδαιότητα εναντίον γνωστών στην Ελλάδα ανθρώπων των τεχνών και των γραμμάτων…
Στη χυδαία ομιλία του αναφερόμενος σ’ αυτούς, γιατί με δηλώσεις τους στήριξαν το Μαργαρίτη Πατσιαντά, μεταξύ άλλων εξαπέλυσε και τα εξής «βοθρολύματα»:
«Του κώλου τα εννιάημερα» (τρείς φορές), «της πουτάνας το χαβά», «εμείς δεν έχουμε ανάγκη από Κιμούληδες, Νταλάρηδες, Πασχαλίδηδες, εμείς έχουμε Πάολα και Βασίλη Καρά»!!!!
Όσο για τους δημοτικούς συμβούλους που εξέλεξε, οι περισσότεροι «ζωντόβολα», χουλιγκάνοι του ποδοσφαίρου, κι αρκετοί απ’ αυτούς χρυσαυγίτες πατενταρισμένοι!
Τον Μπέο στο Βόλο τον εξέλεξε δήμαρχο η τοπική Ν.Δ., η οποία άδειασε τον δικό της υποψήφιο που πήρε 13% και το υπόλοιπο ποσοστό της πήγε όλο στο Μπέο…
Η Ζέτα Μακρή, η σημερινή υφυπουργός υγείας, στήριξε σχεδόν ανοιχτά (όλοι το ξέρουν) τον Αχιλλέα Μπέο… Αμέσως μετά τις εκλογές μάλιστα δήλωσε κοκορευόμενη ότι καμαρώνει που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εξέλεξε κανένα δήμαρχο στη Μαγνησία!!!
Αλίμονο στην πόλη μας, το Βόλο! Δυστυχώς για πέντε χρόνια «μαύρη μαυρίλα πλάκωσε»!… Πώς θα τους αντέξουμε!!!
cebccf80ceb5cebfcf82-cf86ceb1cebd-copy1
-Η απάντηση του Μαργαρίτη Πατσιαντά, στις χυδαιότητες του νέου Δημάρχου Βόλου εναντίον ανθρώπων της Τέχνης και των Γραμμάτων…
Την αντίδραση του επικεφαλής του συνδυασμού «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης» (ΣΥΡΙΖΑ), Μαργαρίτη Πατσιαντά, προκάλεσαν οι δηλώσεις του νέου Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, το βράδυ της Κυριακής, έξω από το εκλογικό του κέντρο, οπότε και μαζί με εκατοντάδες φίλους του συνδυασμού, πανηγύρισε την εκλογική του νίκη.
Ο κ. Μπέος αναφερόμενος στις δηλώσεις στήριξης από πλειάδα εκπροσώπων των Γραμμάτων και της Τέχνης στην υποψηφιότητα Μαργ. Πατσιαντά, μίλησε για «ένα ολόκληρο σύστημα που καταφέρθηκε εναντίον του» και για «δήθεν προοδευτικούς, ανθρώπους της δήθεν κουλτούρας, των γραμμάτων, της τέχνης και της αρπαχτής».
«Με χυδαίο λαϊκισμό και αποκρουστικό οπαδισμό, συνόδευσε, όπως ήταν δυστυχώς αναμενόμενο, τον πρώτο λόγο του προς τους πολίτες του Βόλου ο Αχ. Μπέος, λίγες ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης.
Με την ακροδεξιά φασίζουσα λογική του, πρόσβαλε με όρους Τρούμπας την τίμια στάση της παράταξής μας και τις χιλιάδες των συμπολιτών που μαζί τους δώσαμε αυτόν τον δύσκολο αγώνα. Περιφρονώντας και επιχειρώντας να απαξιώσει την προσφορά πανεπιστημιακών, ανθρώπων των Γραμμάτων και της Τέχνης, σημαντικών μορφών από το χώρο του Πολιτισμού, εξετράπη σε χυδαίες ύβρεις και ανυπόστατες συκοφαντίες. Ανθρώπων που η αγωνία τους για την τύχη της πολιτιστικής παράδοσης του Βόλου, εκφράστηκε και μέσω κειμένου στήριξης της υποψηφιότητας του Μαργαρίτη Πατσιαντά.
Ακολούθησαν κι άλλες εξέχουσες προσωπικότητες του πολιτισμού όπως Γιώργος Νταλάρας, Μίλτος Πασχαλίδης, Μπάμπης Τσέρτος, Γιώργος Κιμούλης κ.α. Κανένας δεν ξέφυγε από την ισοπεδωτική κατασυκοφάντηση του Αχ. Μπέου.
Δεν μας ενδιαφέρει αν αδικεί τον εαυτό του. Αν αποκαλύπτει την ηθική του ένδεια. Εκθέτει όλη την πόλη, τον κάθε Βολιώτη, την κάθε Βολιώτισσα που γίνονται δέκτες χλευαστικών και ειρωνικών σχολίων ανά το πανελλήνιο.
Η νοοτροπία, η συμπεριφορά του, είναι ξένες με το δημοκρατικό φρόνημα του τόπου και δεν θα επιτρέψουμε να αμαυρώσει το όνομα της πόλης. Όσα θλιβερά εκστόμισε, αποτελούν ντροπή για την ιστορία και τον πολιτισμό μας», απάντησε ο κ. Πατσιαντάς.
*(από την τοπική εφημερίδα «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ»)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων