Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Από κανάλα σε κανάλα να πετάω...

Αγαπημένα μου Μίντια, τι κακό κι αυτό που σας βρήκε... Από όπου και να το γυρίζατε, από όποια οπτική γωνιά κι αν το αναλύατε δεν σας έβγαινε με τίποτα.
 Διάβασα, μάλιστα, ότι το MEGA φέτος, για πρώτη φορά, ήρθε τρίτο στην θεαματικότητα το βράδυ των εκλογών, ενώ πρώτη θέση κατέλαβε το ΣΤΑΡ με τον κ. Χατζηνικολάου στο «τιμόνι της ενημέρωσης». 

Και το ΑΝΤ1 και το ΣΚΑΙ ακόμα πιο κάτω από το MEGA. Ομολογώ ότι το χάρηκα. Όχι ότι το ΣΤΑΡ είναι καλύτερο, αλλά η ακραία προπαγάνδα, η ειρωνεία και η τρομοκρατία που είχαν εξαπολύσει το τρίδυμο ΜEGA, ANT1 και ΣΚΑΙ προεκλογικά δεν είχε προηγούμενο.

Και να τους βλέπεις την Κυριακή το βράδυ να προσπαθούν με κάθε τρόπο να πουν το άσπρο μαύρο – ακριβώς δηλαδή όπως και οι κκ Σαμαράς και Βενιζέλος – και να μας στείλουν εντελώς αδιάβαστους. Είναι άλλο να λέμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δρόμο μπροστά του και πιθανά δεν πέτυχε ακόμα την εκλογική εκείνη νίκη που θα έστελνε αυτόματα την κυβέρνηση σπίτι της αύριο – κυρίως γιατί δεν είχαμε βουλευτικές εκλογές - και άλλο να αμφισβητούμε το γεγονός της νίκης αυτής στις ευρωεκλογές ή στην Περιφέρεια Αττικής ή σε αρκετούς δήμους της χώρας.

Κι ενώ τα ξεπουλημένα και αδιάντροπα ΜΜΕ έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης για τη συνεχή και απαράδεκτη παραπληροφόρηση, κι ενώ δεν υπάρχει ούτε ένα τηλεοπτικό κανάλι που να μην είχε – άλλοτε καλυμμένα και άλλοτε απροκάλυπτα – διαλύσει την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα προσωπικά τελικά εν μέρει τα μίντια απέτυχαν.

Εν μέρει μόνο, γιατί η προπαγανδιστική δύναμη των μέσων είναι τεράστια και μπορούν με ευκολία να χειραγωγήσουν τις εκλογικές συνειδήσεις.  Είναι, δηλαδή, ένα πραγματικό ζητούμενο, το τι πλειοψηφία θα είχε εξασφαλίσει ο ΣΥΡΙΖΑ ή και τα άλλα μη στηριζόμενα από τα ΜΜΕ κόμματα, αν αυτά δεν είχαν εξαπολύσει την τόσο ξεκάθαρη φιλο-κυβερνητική προπαγάνδα τους και αν δεν είχαν «ασπασθεί» με τόσο πάθος την κυβερνητική τρομοκρατία εναντίον των κομμάτων της «καταστροφής».


Και να σου να ιδρώνουν, και νάσου να χαμογελάνε υστερικά, και νάσου να ξεροκαταπίνουν κάποιοι «σταρ» της ενημέρωσης - μαζί με τους καλεσμένους τους.

Το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής είναι πολυσήμαντο και χρειάζεται πολλή ανάλυση και περισυλλογή από όλους όσους εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με την πολιτική ζωή της χώρας. Ούτε τα εύκολα συμπεράσματα συνάδουν με την σοβαρότητα της κατάστασης, σε ελληνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο, ούτε οι πανηγυρισμοί.

Οι πανηγυρισμοί, δε, λαμβάνουν και μια σουρεαλιστική διάσταση όταν οι ΝΔ και ΕΛΙΑ φέρονται λες και κέρδισαν τις εκλογές - αντί να δουν την αλήθεια κατάματα και με θάρρος – συνεχίζοντας, μάλιστα, και την απίστευτη λασπολογία που είχαν ήδη εξαπολύσει κατά των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα πεδία της εκλογικής αναμέτρησης.

Αντίθετα η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη – και της ακόμα χειρότερης ναζιστικής Χρυσής Αυγής στα καθ’ ημάς – είναι κάτι που θα έπρεπε πραγματικά να μας τρομοκρατήσει και να μας θέσει σε άμεση κινητοποίηση για να αναχαιτισθεί αποτελεσματικά αυτή η άκρως επικίνδυνη διαδρομή που έχει πάρει η ΕΕ.
Δείχνει, όμως, να τρομοκρατεί πολλούς η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές αντί να τους κάνει εθνικά περήφανους το γεγονός ότι είμαστε ο μοναδικός λαός στην Ευρώπη που αναδείξαμε την Αριστερά ως πρώτη δύναμη μέσα στην κρίση και όχι την Ακροδεξιά, παρόλες τις αντίξοες συνθήκες της πολιτικής ζωής του τόπου.

Εγώ, ομολογώ, ότι το θεωρώ τρομερά σημαντικό αυτό – κάπως «γουστάρω» που πάμε ανάποδα σε αυτήν την γενική κατεύθυνση που έχουν πάρει πολλές άλλες χώρες – και μου δίνει μια μικρή αίσθηση αισιοδοξίας (είμαι από φύση απαισιόδοξη οπότε αυτό είναι ήδη πολύ).

Κανείς σας όμως, αγαπημένα και τρομοκρατημένα Μίντια, δεν το είπε αυτό. Και εσείς και οι κυβερνητικοί καλεσμένοι σας μοιάζατε με κακομαθημένα παιδιά που κινδυνεύουν να τους φάνε το γλυκό ή να τους πάρουν το παιχνίδι και εκείνα αμύνονται χτυπώντας κάτω το πόδι και εκσφενδονίζοντας μόνο κακόβουλα σχόλια.

Και έτρεχαν οι καλεσμένοι σας από κανάλι σε κανάλι, κατάκοποι και λαχανιασμένοι, εκνευρισμένοι και επιθετικοί, για να μας πουν μια από τα ίδια, λες και δεν είχαμε εκλογές, λες και δεν κατάλαβαν, λες και όλος ο ελληνικός λαός τους είπε ΜΠΡΑΒΟ, και σε κείνους και σε σας.

Το κάνετε για να μας τρελάνετε, είμαι σίγουρη πια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων