Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Ανατροπή των δεδομένων...

του Δημητρη Παπαχρηστου, απο το Εθνος...
Ανατροπή των δεδομένων
Και τώρα τι γίνεται; Είναι ένα ερώτημα που προκύπτει από το αποτέλεσμα των εκλογών. Ηρθαν όλοι στα ίσια τους. Η κυβέρνηση, έστω και μειοψηφικά, συγκυβερνάει, δηλαδή συνεχίζει το έργο της καθ' υπαγόρευση των τροϊκανών, και η αντιπολίτευση θα ζητάει εκλογές εθνικές καθότι δεν υπάρχει η δεδηλωμένη.
Η αλήθεια είναι πως τους πόνεσε η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ και στην Ενωμένη Ευρώπη της Γερμανίας και εδώ. Ανοιξε ο δρόμος της ριζικής ανατροπής και όχι της εκτροπής. Η ευρύτερη Αριστερά και τα μικρά κόμματά της έχουν βάση μέσα στην κοινωνία. Είναι αλήθεια πως η κοινωνία μας είναι συγχυσμένη και εν πολλοίς αρρωστημένη. Η Χρυσή Αυγή είναι η μαύρη αυγή για τον πολιτισμό και την ιστορία αυτού του τόπου. Δεν μπορεί να πει κανείς ύστερα από αυτά που έγιναν και γίνονται από τη συμμορία των υποδίκων πως αυτοί που την ψήφισαν το έκαναν από αγανάκτηση, είναι πλέον συνυπεύθυνοι γι' αυτά που θα συμβούν. Από την άλλη έχουμε τη «σταθερότητα» της Ελιάς του Βενιζέλου. Είναι αλήθεια πως ο Βενιζέλος βγήκε νικητής των εκλογών, διέσωσε τη ΝΔ του Σαμαρά, όχι όμως για πολύ. Αυτό έγινε ολοφάνερο με την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ και της ευρύτερης Αριστεράς.
Για τη συνέχεια, όμως, χρειάζεται ανατροπή των δεδομένων. Δεν χωρούν μέσα στις σημερινές πολιτικομματικές συνθήκες η Κεντροδεξιά και η Κεντροαριστερά, που η μία στηρίζει την άλλη για την εφαρμογή όχι μόνο των μνημονίων αλλά και για την εκπίεση και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Χρειάζεται αντίδραση όπως έγινε στο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό και αντίσταση για να μην περάσουν τα μέτρα που εξυφαίνονται και θα πλασαριστούν εν ευθέτω χρόνω.
Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Το κατάλαβαν και στις Βρυξέλλες, δεν είναι μόνο ο ευρωσκεπτικισμός που διαπέρασε τις χώρες της Ενωμένης Ευρώπης, είναι πλέον η πίστη και η διαπίστωση πως η Ευρωπαϊκή Ενωση με τη σημερινή της μορφή έχει αποτύχει. Την κυβερνούν και τη διαχειρίζονται οι κεφαλαιούχοι, οι τραπεζίτες και οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης. Δεν είναι τυχαίο πως τα μέσα ηλεκτρονικά και μη μαζικής ενημέρωσης είναι στα χέρια τους. Η χώρα μας, το έχουμε ξαναγράψει, από πειραματόζωο μπορεί να γίνει το παράδειγμα για την ανατροπή της αντιλαϊκής και βάρβαρης πολιτικής τους. Τους ζώνουν τα φίδια, βγήκαν και τα μαύρα τα ναζιστοφασιστικά. Δεν είναι Ευρωζώνη αυτή. Η πολιτική της λιτότητας δεν έφερε την ανάπτυξη και την πολυθρύλητη ανάκαμψη. Θα πάρουν μέτρα διορθωτικά για να συνεχίσουν. Το πολιτικό τους παιχνίδι είναι στημένο και οι λαοί μπορούν να το αποκαλύψουν. Το αποτέλεσμα δεν θα βγει μόνο από τις κάλπες, αλλά από τους δρόμους για μια πραγματική, δημοκρατική ομοσπονδιακή ΕΕ. Οι συμψηφισμοί συμφερόντων «αλά Ουκρανία» στην ΕΕ, που θα φτάνει μέχρι τα Ουράλια, δεν χωρούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων