Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Πόσο ωραία μας δουλεύουν !…

Politicians-Truth-liesΖούμε σε μία χώρα που “κακώς” την λένε ακόμα Ελλάδα, κανονικά θα έπρεπε να έχει μία ονομασία πχ DisneyLand, Παραμυθούπολη, ΜαστούροLand, κάτι παρόμοιο τέλος πάντων.
Όταν σου λένε οι ξένοι, «αν γίνονταν στη χώρα μας αυτά που κάναμε στην Ελλάδα θα είχε γίνει χαμός», κάτι δείχνει για εμάς και το πώς αντιδρούμε ως κοινωνία.
Τα τελευταία χρόνια ζούμε και ακούμε απίθανα πράγματα και δε βλέπω να έχει τελειωμό.
Ο Γιωργάκης ήξερε τα οικονομικά της χώρας πριν γίνει Πρωθυπουργός, αλλά ταυτόχρονα δεν γνώριζε και τίποτα. Μας έβαλε “τρικλοποδιά”, αλλά έτρεξε με αγάπη να μας σκουπίσει από τα “αίματα”. Γενικά θα μας είχε σώσει και μεταρρυθμίσει εντελώς, αλλά δεν τον άφησε το πουλημένο σύστημα.
Για τον Αντωνάκη από την άλλη, καλύτερα να μην απαριθμήσω πάλι τα «ΘΑ» που έλεγε και βασικά έμεινε σε αυτά. Καλύτερα να πω ότι θα καθιερωθεί ως «ο Σχίστης» των μνημονίων και ο μόνος Έλληνας πολιτικός που «Δεν κοιμάται τα βράδια για να μας σώσει». Εδώ πάει αυτό το «Μερικά πράγματα στη ζωή είναι ανεκτίμητα», έτσι και ο Αντωνάκης!
Αφού λοιπόν μέχρι τις εκλογές μας δούλεψαν κανονικά, εμείς κουτσά-στραβά τους είπαμε «Συνεχίστε βρε, μας αρέσει»!
Ως επιβεβαίωση αυτού του «συνεχίστε» που λέω, η κα Άννα Μισέλ μας είπε ότι ο λαός θέλει να εξαντληθεί η τετραετία και θα προσπαθήσουν να απαλύνουν το πόνο -που αυτοί μας έδωσαν- των πολιτών. Κρυώσαμε και θα μας ρίξουν βεντούζες να απαλύνουν το κρύωμα!
Είπε όμως και κάτι επίσης ωραίο που αφορά την περίπτωση των απολυμένων καθαριστριών: «Έχω μια αυξημένη ευαισθησία για τις καθαρίστριες. Θα πρέπει να εξαντληθούν τα περιθώρια της δικαιοσύνης. Σε ανθρώπινο επίπεδο, έχω κάνει αυτά που μπορώ και θα συνεχίσω να το κάνω γιατί αυτό το συγκεκριμένο ζήτημα με συγκινεί όσο τίποτε άλλο». Μια και τα χαρτομάντιλα είναι πιο ακριβά, να σας φέρω κυρία μου μερικά χαρτιά υγείας;
Μιλάμε για τόνους ευαισθησίας και συγκίνησης από την κα Μισέλ. Δεν κατάλαβα όμως αυτό το «…Θα πρέπει να εξαντληθούν τα περιθώρια της δικαιοσύνης». Τις δικαίωσε και ο αρεοπαγίτης υπηρεσίας του Αρείου Πάγου απορρίπτοντας την αίτηση του ΥΠΟΙΚ για “πάγωμα” της απόφασης του Δικαστηρίου που τις δικαίωνε. Η μόνη ουσιαστική εξάντληση του θέματος, είναι να αλλάξει η απόφαση και να πουν «Έχουν δίκιο οι γυναίκες, αλλά αν θέλει το κράτος… τι ξαναπροσλαμβάνει…».
Στο δούλεμα με τις καθαρίστριες δεν έμεινε αμέτοχο και το ΠΑΣΟΚ. Τα στελέχη του Ανδρουλάκης, Σαλαγιάννης και Αλ Σαλέχ πήραν το μέρος των γυναικών και μάλιστα βγήκε μία ανακοίνωση που έλεγε «...η κυβέρνηση οφείλει να σεβαστεί τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης». Δηλαδή, το ΠΑΣΟΚ κάνει αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ που κυβερνά.
Για το τέλος άφησα τον πιο χαρούμενο πια -όπως άφησε να εννοηθεί σε μία συνέντευξη που έδωσε- κο Στουρνάρα. Μας είπε ότι ήταν ο πιο μισητός στην Ελλάδα, μετά όμως τις εκλογές, πήρε και αυτός το μήνυμα ότι -μάλλον- τον αγαπάμε τώρα ή δεν τον μισούμε τόσο πολύ. Λογικό είναι, αφού δεν τους στείλαμε στον αγύριστο.
Όταν επιτρέπουμε με την ψήφο μας να μας δουλεύουν -και όχι μόνο- κατ’ εξακολούθηση επηρεαζόμενοι από το φόβο ή το βόλεμα, τι ακριβώς περιμένουμε να αλλάξει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων