Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Επικουρικά κι Επικούρεια...

SotosBlog...
Εικόνα Ηλεκτρόνια
Μια δήλωση του Αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή του Σύριζα, Γιάννη Δραγασάκη, συμπυκνώνει σε έξη λέξεις ποιος ήταν ο αληθινός νικητής αλλά και ποιο το πραγματικό μήνυμα των Ευρωεκλογών: «Να φανούμε αντάξιοι της νίκης μας», είπε.
Εξαιρετική δήλωση, θα έλεγα. Ακουμπάει κόσμο.
Στην πλευρά των ηττημένων τώρα, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ (Ελιά κ.τ.τ.) προσπαθούν να διαχειρισθούν τη νέα κατάσταση. Πώς; Με ανασχηματισμό (!..).
Ο ανασχηματισμός συνιστά επικουρικό φτιασίδωμα και δεν ακουμπάει κανέναν. Ακόμα χειρότερα, μάλλον θυμίζει τις τελευταίες ημέρες του Χίτλερ ο οποίος άλλαζε στρατηγούς και διέτασσε μετακινήσεις ανύπαρκτων στρατευμάτων μέσα από το περίφημο μπούνκερ, το θωρακισμένο του καταφύγιο στο Βερολίνο, ενώ έξω από αυτό Ρωσική και Αμερικανική εμπροσθοφυλακή είχαν πια ήδη φθάσει μέχρι το απέναντι οικοδομικό τετράγωνο.
Αν έχει κάποια αξία ο ανασχηματισμός, αυτή αφορά μόνο τους επαγγελματίες αναλυτές, που περιμένουν να ψειρίσουν:
  1. Κατά πόσο ο ανασχηματισμός θα ικανοποιεί τους επίφοβους (ανεξάρτητους κ.α.) να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας –μια κυβερνητική θέση-αντάλλαγμα, επικουρικό στην κυβερνητική επανάπαυση ότι ελόγου τους αυτοί έχουν, έτσι κι αλλιώς, να λογαριάσουν τα περίπου 160.000 Ευρώ που θα χάσουν μιαν ώρα αρχύτερα, αν διακόψουν την κυβερνητική θητεία πριν από τη λήξη της, ή
  2. Κατά πόσο θα επικρατήσει στον ανασχηματισμό το σκεπτικό να μπουν στην κυβέρνηση πρόσωπα ακόμα πονηρότερα στην τεχνική των μεταμφιέσεων του Μνημονίου, ώστε να επικουρήσουν με την υποκριτική τους δεινότητα το σουξέ στόρι. Στη δεύτερη αυτή περίπτωση, οι σχολαστικοί αναλυτές μας θα βεβαιωθούν ότι ο Σαμαράς ένιωσε την ανάγκη να δηλώσει πως «ο ανασχηματισμός είναι προνόμιο του Πρωθυπουργού», επειδή έχει τελειώσει με τον Βενιζέλο και άρα ετοιμάζεται να δώσει εκλογική μάχη μόνος του. Από το μπούνκερ…
Στο μεσοδιάστημα, το σκορποχώρι της λεγόμενης Κεντροαριστεράς θα κερνάει ο ένας τον άλλον γουλιές από το πικρό ποτήρι της οξυδέρκειας του Επίκουρου, ο οποίος ακριβώς χάρη  στην οξυδέρκειά του περιέγραψε άριστα μακρόκοσμο και μικρόκοσμο πριν από 23 αιώνες, διατυπώνοντας τελικά τη μέχρι σήμερα αναλλοίωτη αρχή ότι ένα μεγάλο σώμα δεν μπορεί να περιστρέφεται γύρω από ένα μικρότερο. Είχε καταλάβει ο Επίκουρος ότι συμβαίνει πάντα το αντίστροφο, ότι δηλαδή είναι πάντα το μικρότερο σώμα που περιστρέφεται γύρω από το μεγαλύτερο. Σοφός άνθρωπος ο Επίκουρος.
Α! Με την ευκαιρία που πιάσαμε διάφορα επικούρεια κι επικουρικά, να μην ξεχάσω να προσθέσω ότι αμέσως μετά τον ανασχηματισμό έρχεται η μείωση των επικουρικών συντάξεων.

1 σχόλιο:

  1. Πρεπει να παρεμποδιστει η αυξανομενη ανοδος των χρυσαυγιτων και αν το γηπεδο της Αεκ ονομαστει Αγια Σοφια που παραπεμπει σε αυτοκρατοριες
    ενω και το σχημα του γηπεδου εχει χριστιανικο προσημο τοτε με δεδομενα και τα αλλα συμβολα και με δεδομενο οτι η χρυση αυγη βγαζει πανο με την Αγια Σοφια προκυπτει οτι ενας κοσμος θα επηρεαστει και θα αλλαξει αποψεις και μεσοπροθεσμα θα ειναι απεναντι στον αντιφασισμο.
    Οι χαμενες πατριδες η η θρησκευτικη μισαλλοδοξια , το μισος για την Τουρκια κτλ θα προκαλεσουν μετακινηση προοδευτικων προς την ακροδεξια.
    Ασχετα απο οπαδικες προτιμησεις μιας και ο συριζα μπορει να αλλαξει το νομοσχεδιο λογω περιφερειας και νεας φιλαδελφειας πρεπει να το κανει και οι φιλαθλες προτιμησεις δεν πρεπει να εμποδιζουν κανεναν στο να το διατρανωσει.Αν γινει χουντα στη Θεσσαλονικη δεν θα πουμε ''να πανε να γ...'' επειδη ειναι Παοκ και Αρης Ηρακλης.Ετσι και τωρα μπροστα σε αυτο το πραξικοπημα πρεπει να υπαρξουν φωνες αντιστασης.
    Ηδη υπαρχουν πολλα σχολια στο διαδικτυο και φειγ βολαν στους δρομους εναντια στην φασιστικοποιηση της Αεκ και της κοινωνιας που καλλουνε τον συριζα να δρασει.Και αυτος και τα αλλα κομματα πρεπει να δρασουν και να ζητησουν αλλαγες στο νομοσχεδιο.
    Τα τρικακια εχουν πολιτικες υπογραφες(αντιφασιστες κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ροη αρθρων