Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014

Το τρελλό πάρτυ της Κινέζικης μίζας...

Ermippos Ermippiou, απο ToPortal...
Οι Κινέζοι, μας λέει το ΒΗΜΑ, σχολιάζουν θετικά (και μάλλον ευγνώμονες θα έλεγα) το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, τους έδωσε το προσωπικό του κινητό τηλέφωνο, για να μπορούν να τον βρίσκουν όποια ώρα τον χρειαστούν.

Πρόκειται πλέον για σενάριο θεατρικής παράστασης σε αποφοίτηση νηπίων από παιδικό σταθμό. Το έλλειμμα σοβαρότητας χτυπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο.

Κατά τα λοιπά η κινεζική ηγεσία έχει σίγουρα καταλάβει περί τίνος πρόκειται. Βρήκαν εύκαιρη μια αποτυχημένη χώρα δικτατορίσκων και ολιγαρχών, που ξεπουλάει για πενταροδεκάρες το βιος των κατοίκων της και κάνουν τα στραβά μάτια στην απύθμενη ανοησία, μέχρι να αρπάξουν φτηνά όσα μπορέσουν περισσότερα.

Οι Κινέζοι θα έρθουν και αφού δέσουν καλά τα δικαιώματα τους, με υπαγόμενα σε διεθνείς διατησίες σκληρά συμβόλαια, θα κάνουν το απολύτως αυτονόητο. Θα εκμεταλλευτούν με κοινή λογική και κοινότατες μεθόδους, μεθόδους γνωστές σε όλους, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του τόπου, χρησιμοποιώντας τους ιθαγενείς, τα πρώην αφεντικά, σαν φτηνοπληρωμένους υπαλλήλους.


Θα κάνουν πράγματα απλά, που θα μπορούσαν να κάνουν μόνοι τους και οι Έλληνες. Αλλά τους Έλληνες δεν τους επιτρέπουν να τα κάνουν τα πράγματα αυτά οι πολιτικές τους ηγεσίες τους και οι κρατικοδίαιτες ελίτ που τις στηρίζουν.

Επειδή ξέρουν ότι η φιλελεύθερη και πέρα από τον σκληρό και ιδιοτελή έλεγχο του κράτους-αφέντη ανάπτυξη θα δημιουργήσει πραγματικό ανταγωνισμό. Και ο ελεύθερος και υγιής ανταγωνισμός θα απωθήσει μοιραία από την μέχρι σήμερα στημένη μοιρασιά τους ίδιους τους ανίκανους και διεφθαρμένους πολιτικούς και τους αντιπαραγωγικούς ολιγάρχες, καθώς και τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Καλύτερα λοιπόν το βιαστικό ξεπούλημα με μια καλή προμήθεια σήμερα παρά οτιδήποτε άλλο, επικίνδυνο, στο μέλλον.

Οι ρεαλιστές μιλούν αυτάρεσκα για καλοδεχούμενες επενδύσεις. Πρόκειται για ξεπούλημα ασημικών για πενταροδεκάρες. Δεν υπάρχει τίποτε από όσα θα κάνουν οι ξένοι "επενδυτές" που δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε μόνοι μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων