Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Πένθος ...

του Νικου Σουλη απο το Mediasoup ...

Πένθος όχι μόνο για μία ανθρώπινη ζωή που χάθηκε στο πεζοδρόμιο.. σε έναν αγώνα δίκαιο.. άλλωστε για να γυρίσει ο Ήλιος θέλει δουλειά πολλή.
Σήμερα σιωπούν οι ποιητές και οι ρήτορες... Είδα αδέλφια να ματώνουν... το χέρι να σηκώνουν και βάναυσα να χτυπούν τον αδελφό.
Δεν είδα μπάτσους αγρίους... Είδα αυτούς που λέγαμε.. ως χτες "δολοφόνους".. να υπακούουν σε εντολές περιφρουρητών.. έτσι ονόμασαν εαυτούς οι συναγωνιστές του ΠΑΜΕ.
Πρώτα από όλα.. σιωπή γιατί οι πεντακόσιες χιλιάδες της Τετάρτης την Πέμπτη γίνανε διακόσιες μόνο. Ύστερα είδαμε αίματα.. κεφάλια ανοιγμένα.. κραυγές μίσους.. πέτρες παντού.. ασφυξία!
Ο εχυρός του λαού μέσα στη Βουλή έστηνε γλέντι τρανό! Τελικά είμαστε ένας λαός από ηττοπαθείς λαιφοστυλίστες... Είμαστε ένας λαός από Αντουαννέτες που αγωνίζεται για το παντεσπάνι του..
Εκείνοι που πεινάνε δεν έχουνε λόγο.. γιατί δεν έχουν "αισθητική". Ίσως γράφουν ανορθόγραφα συνθήματα.. και δεν είναι καθόλου σικ!!!
Αναλάβαμε εμείς... το πλήθος που κουράστηκε από την υπερκατανάλωση.. να ξεχυθούμε σε δρόμους χωρίς ιδέες.. μα με ελπίδες... και δίψα για δικαιοσύνη.
Μας ένωσε ο κοινός εχθρός... ο Παπανδρέου..
Ο πιο ξεκάθαρα προδότης της Πατρίδας μας... ο πραγματικός εχθρός του Λαού, που ως τώρα κρύβοταν στο προσωπείο του ηλίθιου... έδειξε τα ματωμένα του νύχια.. και την οργάνωση του πονηρού του σχεδίου εκποίησης της χώρας. Αφόπλισε κάθε αντίπαλο του στο εσωτερικό του κόμματος... τρομοκράτησε τους βουλευτές του... τις κότες του θα έλεγα.. και ύστερα αφού εξωστράκισε και την τελευταία Κατσέλη.. που περιέσωσε το σπουδαίο της όνομα.. τον Πατέρα της Πέλλο και τη μητέρα της Αλέκα.. Ευτυχώς Λουκά σε διέγραψε.. είναι το πρώτο σου παράσημο!
Το βαθύ Πένθος όμως βρίσκεται εκεί.. που έπεσε η τελευταία πέτρα σε κεφάλι αγνού διαδηλωτή..
Δεν παραιτήθηκε κανείς... ούτε η Αλέκα Παπαρήγα.. υπεύθυνη με έναν τρόπο για τον πρώτο νεκρό της.. δεν σκέφτηκε ότι έβαλε τα μέλη του κόμματος.. έστω τα μέλη του ΠΑΜΕ σε δουλειά μπάτσου.. που απαιτεί εκπαίδευση; Έστειλε στον τάφο εν δυνάμει όλα τα παιδιά της.. και συγχρόνως θόλωσε την εικόνα του πραγματικού εχθρού του Λαού.. Εθεώρησε το δικαίωμα διαδήλωσης παρά το κοινοβούλιο δικό της.. απέκλεισε μαχητές να γκρεμίσουν το τείχος της ντροπής στημένο από τα γουρούνια δολοφόνους.. κρατώντας το δικαίωμα της εξέγερσης μόνο για τα μούτρα της.
Έτσι.. βοήθησε το έργο του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο.. και την αστυνομία να ερημώσει την πόλη.
Πόση γοητεία ασκεί ο Παπανδρέου σαν όνομα στους κομμουνιστές; Και στη Βάρκιζα ο Παπανδρέου λεγότανε.. και πάλι Παπανδρέου. Σε κάθε αλλαγή... Παπανδρέου.. και στην Απαλλαγή.. απαλλαγή από Παπανδρέου ήτανε...
Από σήμερα πρέπει το πλήθος να συγκεντρώνεται και να παραμένει βουβό...
Πένθος αδέλφια μου.. η Πατρίδα μας παραδίδεται σε χέρια ξένων.. επισήμως..
Οι είκοσι θα αποφασίσουν για το κελί μας.. και οι Στάλιν θα αποφασίζουν για τους αγώνες μας..
Οι προβοκάτορες.. θα ευθύνονται πάντα για τους νεκρούς μα.. έτσι κανείς δεν πρόκειται ποτέ να τιμωρηθεί... και τίποτε άλλο ΣΙΩΠΗ, η σιωπή ίσως σας θάψει. η σιωπη ισως σας θαψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων