Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Καταρρέουν...

Mediasoup...
 Θωμάς Σίδερης
Καταρρέουν!
Θυμάστε την πίστα των PACMAN; Τα τερατάκια που ανοιγόκλειναν τα στόματά τους και καταβρόχθιζαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους;
Θυμάστε το φόντο της πίστας; Μαύρο! Κατάμαυρο!
Τα τερατάκια του ΠΑΣΟΚ πάγωσαν πάνω στην στημένη πίστα τους, στην στημένη παρτίδα τους, με τους στημένους παίχτες τους.
Σα να τους πρόδωσε η RAM ή σα να απορρυθμίστηκε το λειτουργικό που τους εγκατέστησαν για να εκτελέσουν μία και μόνη εργασία: ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Η συγγραφέας Ιωάννα Καρυστιάνη σε μια συνέντευξή της στο πρόσφατο φύλλο της «Κυριακάτικης» αναφέρει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου μάς ξεπούλησε στο ΔΝΤ με αντάλαλγμα τη θέση του Γ.Γ. στον ΟΗΕ.
Δεν ξέρω αν το αντάλλαγμα ήταν αυτό ή μόνο αυτό ή κάτι άλλο ή αν υπήρχαν από πίσω και άλλα περισσότερα ανταλλάγματα. Αυτό που ξέρω είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ήρθε στην Ελλάδα για να τελειώσει μια στημένη παρτίδα.
Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θυσίασε την τελευταία ζωή του με το δημοψήφισμα. Ήταν ένας στημένος γύρος με πολλούς λαβυρίνθους. Από εκεί τον έβριζε σύσσωμη η αντιπολίτευση για τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, ξαφνικά όλοι μιλούσαν για διάσωση της Ελλάδας, της Ευρώπης και του ευρώ. Ως εκ τούτου, ο τρόπος που περιπλανήθηκε τις τελευταίες ώρες μέσα στους λαβυρίνθoυς του, δεν είναι μία ηρωική έξοδος αλλά μία τελευταία κίνηση απελπισίας για να τελειώσει –όχι να σώσει- την παρτίδα.
Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν πάσχει από το «σύνδρομο του Πεταλούδα». Δεν είναι ούτε ήρωας, ούτε τον ήρωα θέλει να παίξει. Δε βιάζεται επίσης να φύγει. Το λογισμικό που του εγκατέστησαν, του έλεγε μέχρι τελευταία στιγμή τις κινήσεις που πρέπει να κάνει. Και επειδή ο χρόνος πίεζε, έπρεπε να εξάπαντος να την τελειώσει.
Τώρα που στην οθόνη γράφει GAME OVER, σκέφτομαι τα χιλιάδες σκουλήκια που εξέθρεψε αυτό το πολιτικό σύστημα και τα ξαμόλησε με μοναδικό σκοπό να βοηθάνε στη σήψη της Ελλάδας: με τις εξυπηρετήσεις τους, τις διαμεσολαβήσεις τους, τις εργολαβίες τους.
Είμαστε έτομοι να πούμε όλοι μαζί ένα GAME OVER και να πάμε το πράγμα από την αρχή; Κι ας ελπίσουμε πως σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον, δε θ’ αφήσουμε τα σκουλήκια να επιβιώσουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων