Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Τερατογενές πλεόνασμα...

Η Αυγή online...
Εμείς το ξέραμε, αλλά έχει σημασία να επιβεβαιώνεται από φορείς υπεράνω υποψίας. Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας έδωσε στη δημοσιότητα έρευνα σύμφωνα με την οποία οι Έλληνες εργάζονται τις περισσότερες ώρες σε σχέση με τους άλλους εργαζόμενους πολίτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εμείς δουλεύουμε 42,2 ώρες την εβδομάδα, ακολουθούν οι Γάλλοι με 38 ώρες, οι Βρετανοί με 36,3 ώρες, ενώ οι Γερμανοί εργάζονται μόνο 35,6 ώρες. Τις λιγότερες ώρες σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας εργάζονται οι Ιρλανδοί και συγκεκριμένα 35 ώρες.
Δεν είμαστε δηλαδή τεμπέληδες, τζιτζίκια της Ευρώπης, που σπεύδουν το καλοκαίρι να απολαμβάνουν τις ακρογιαλιές και το χειμώνα να ζουν με δανεικά από τους καημένους τους Γερμανούς, τους Ολλανδούς και τους άλλους εργατικούς της ευρωπαϊκής οικογένειας. Οι Γερμανοί, στους οποίους η προπαγάνδα για τους τεμπέληδες Έλληνες έχει περάσει περισσότερο από παντού, δουλεύουν 6,6 ώρες λιγότερες τη βδομάδα από τους ταλαίπωρους κατοίκους της κατηγορουμένης χώρας. Ή εμείς δουλεύουμε περίπου μια μέρα τη βδομάδα παραπάνω από τους Γερμανούς.
Και δαρμένοι, και ένοχοι δηλαδή. Ή, όπως λέει η βρετανική εφημερίδα "Guardian", που παραθέτει τα στοιχεία, η έρευνα δείχνει ότι έχουν δίκιο οι Έλληνες να διαμαρτύρονται ότι πληρώνουν μια κρίση για την οποία δεν ευθύνονται. Και φορτώνονται αμαρτίες που δεν έχουν, θα μπορούσαμε να προσθέσουμε εμείς, χωρίς τον φόβο μήπως κατηγορηθούμε για λαϊκισμό. Γιατί μας έχουν πάρει τ' αφτιά χρόνια τώρα ξένοι αλλά και δικοί μας, με το μεγάλο θέμα αν δουλεύουμε, πόσο δουλεύουμε, πώς δουλεύουμε. Ή, κατά μια εκδοχή που έγινε φανερή πια, μας έχουν πάρει τ' αφτιά να μας δουλεύουν όλους - και μας, και τους εργαζόμενους της Ευρώπης.
Πάντως, όπως δείχνει η ελληνική πραγματικότητα, οι κυβερνήσεις μας με τη συνδρομή της τρόικας έλαβαν τα μέτρα τους για να μειωθούν κάπως οι ώρες εργασίας των Ελλήνων. Σε εκατοντάδες επιχειρήσεις ήδη εργάζονται με μειωμένο ωράριο, αλλού με κανονικό όμως που, εμφανίζεται μειωμένο, ακόμα και σε μεγάλα εργοστάσια, όπως η Χαλυβουργική, η φιλεύσπλαχνη εργοδοσία πρότεινε στους εργαζόμενους να δουλεύουν λιγότερες ώρες και μέρες ακόμα. Μια προσπάθεια σύγκλισης δηλαδή, έτσι που να μην είμαστε οι είλωτες της Ευρώπης.
Άρα; Άρα στον τομέα της εργασίας δεν έχουμε απλώς πρωτογενές αλλά και τερατογενές πλεόνασμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων