Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Χάλι κάτω απ’ το χαλί...

του Σταθη απο το enikos.gr ...

Καλή κουβέντα για την Ντόρα δεν έχει η ταπεινότης μου - να εξηγούμεθα. Η κυρία Μπακογιάννη εχθρεύεται τον λαό, τον κατηγορεί
για λαϊκισμό και δεν έχει κουραστεί, πολλά χρόνια τώρα, να τον προσβάλλει κατάμουτρα και να τον ενοχοποιεί για την παθολογία που η ίδια και το σύστημα στο οποίον ανήκει δημιούργησαν.
Για παράδειγμα: δεν ήταν ο λαός λαϊκιστής αλλά η κυρία Μπακογιάννη δημαγωγός, όταν διόριζε αέρα - πατέρα και φόρα - παρτίδα στον 9.84 τους κομματικούς της φίλους, πελάτες, βαλέδες και λακέδες εις αριθμούς σμήνους ακρίδων.
Ομως, ενώ η Ντόρα μπορεί να ελέγχεται για τις σχέσεις της με το κρατικοδίαιτο επιχειρείν των Ελλήνων ή των ξένων όπως Ζήμενς (ακόμα και σε επίπεδο τιμολογίων που δεν εξοφλήθηκαν εγκαίρως), αλλά δεν μπορεί να ελεγχθεί για τα εκατομμύρια του συζύγου της, επιχειρηματίας είναι ο
άνθρωπος, εκατομμύρια μπάζει - βγάζει για δουλειές. Δεν ευθύνεται για αυτό η Ντόρα. Η Ντόρα ευθύνεται για κομμένους μισθούς, για άνεργους νέους, για πετσοκομμένες συντάξεις,
για κλειστά μαγαζιά, για μαραζωμένα σπίτια,
η κυρία Μπακογιάννη ευθύνεται για την οικονομική-ιδεολογική-πολιτική κατατρομοκράτηση του ελληνικού λαού, για την περιαγωγή της πατρίδας σε καθεστώς χώρας Φόρου Υποτελούς.
Το «εκατομμύριο» του κ. Κούβελου μας μάρανε;
Είναι επίσης απεχθής η προσπάθεια κύκλων και του Κοινοβουλίου (δυστυχώς) να διοχετευθεί στην κοινωνία ένα άρωμα (διάβαζε: φασιστική μπόχα) «οικογενειακής ευθύνης»
και ακόμα απεχθέστερη -αν συμβαίνει- η προσπάθεια να συγκαλυφθεί με τέτοιους φθηνούς αντιπερισπασμούς η πραγματικότητα υπαρκτών βουλευτών εκατομμυριούχων που τα έσπρωξαν έξω.
Τέλος, έχει μαλλιάσει γλώσσα μας γι’ αυτές τις περιβόητες Ανεξάρτητες Αρχές.
Ο κ. Νικολούδης, επικεφαλής μιας τέτοιας Αρχής, για τη διακίνηση του Μαύρου Χρήματος (τρομάρα της) έκανε μαλλιά - κουβάρια το πολιτικό σκηνικό επί ημέρες, τροφοδότησε σφόδρα τον γενικευμένο αντικοινοβουλευτισμό των ημερών (επί δικαίους και αδίκους) ομιλώντας για α) 1.000.000 Ευρώ που ήταν δολάρια, που β) έφυγαν για την Ελβετία προς αποθησαυρισμό, ενώ πήγαν στο Λονδίνο για δουλειές και που γ) τα έβγαλε βουλευτής που βουλευτής δεν ήταν.
Και ο άνθρωπος αυτός πληρώνεται για τη δουλειά του αντί να πληρώνει πρόστιμο για τον τρόπο που την κάνει.
Ομως το πρόβλημα δεν είναι μόνον ο άνθρωπος, είναι κυρίως το μόρφωμα του οποίου ηγείται: η Ανεξάρτητη Αρχή
και η σύγχυση που προκαλεί στη διάκριση των τριών θεσμισμένων Εξουσιών. Επί του προκειμένου η Εκτελεστική Εξουσία σφυρίζει αδιάφορα, το Κοινοβούλιο πετάει το μπαλάκι στην εξέδρα και η Δικαιοσύνη κάνει τα στραβά μάτια για το κεφάλι που το έφαγε στο δοξαπατρί!
Για άλλη μια φορά μύλος, τσίρκο και συγκάλυψη!
Και το χειρότερο: η Ανεξάρτητη αυτή Αρχή δεν λογοδοτεί στον λαό, «λογοδοτεί» μόνον σε όσους τη διόρισαν - τόσον Ανεξάρτητη είναι!
Οσον και το ΕΣΡ (η Ανεξάρτητη Αρχή για τη ραδιοτηλεόραση), που επιβάλλει πρόστιμα για πολιτικούς λόγους ενώ επικαλείται δεοντολογικούς.
Ετσι όμως, ακόμα και η γεροντοκορίστικη ξινίλα μπορεί να εμφανίζεται υπό την δορά της δεοντολογίας (περί την οποίαν ούτως ή άλλως δεν έχει ιδέαν) οι δε πολιτικές σκοπιμότητες
να μετέρχονται τη λογοκρισία και την οικονομική τρομοκρατία μέρα μεσημέρι, χωρίς αιδώ, αλλά και χωρίς κόστος.
Αλλά έτσι, ένα μέσο ενημέρωσης ή ένας δημοσιογράφος χάνει τη σχέση του (προστασίας ή δίωξης) με τον φυσικό του δικαστή (εκ της συντεταγμένης Δικαιοσύνης) και μένει έρμαιο στις ορέξεις κάθε
καραγκιόζη όντινα ορισμένοι (ιδιοτελέστατα) θεώρησαν «άριστον» κι αναγόρευσαν σε «επαΐοντα» ώστε να ετάζει καρδίας και νεφρούς αποφαινόμενος ποιος είναι αρνί και ποιος ζαγάρι.
Ουδόλως δημοκρατικό, άκρως ολιγαρχικό.
Ουδόλως κοινοβουλευτικό, άκρως αυταρχικό.
Αλλά και παράλογο. Και ανήθικο.
Ντροπιαστικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων