Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Η ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ...

Καρτεσιος ...
Γνωστή η απόφαση της Coca-Cola 3E να προχωρήσει στο κλείσιμο των γραμμών παραγωγής σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Μέχρι και ο πιο ανόητος σε αυτή τη χώρα μπορεί αμέσως να αντιληφθεί τις αιτίες αυτής της απόφασης.
Άρα ο γνωστός παραμορφωτικός καθρέφτης της πραγματικότητας, ο οποίος χυδαιολογεί μέσω της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» και του ΣΚΑΪ, θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί κάτι παραπάνω από ανόητος, όταν χθες στο twitter σχολίασε την είδηση για την Coca Cola με το γνωστό απεχθές υφάκι του γράφοντας «Οι αγώνες κατά του κεφαλαίου τώρα δικαιώνονται;»
Όμως δεν είναι πιο ανόητος από ανόητος. Είναι απλώς επαγγελματίας. Μετριότητα είναι, ανόητος δεν είναι. Μπορεί όμως με τη δυνατότητα που έχει να «μαγειρεύει» την πραγματικότητα, να δίνει επιχειρήματα σε ανόητους «Μνημονιακούς» αναγνώστες του, οι οποίοι αρχίζουν την επόμενη στιγμή να τα παπαγαλίζουν.
Βέβαια, όταν έχεις ως ιδεολογικό καθοδηγητή έναν μέτριο, μόνο να εκτεθείς μπορείς, αλλά αυτόν έχουν, τι να κάνουμε τώρα; Λοιπόν, αυτό που έχει συμβεί είναι ότι «οι αγώνες κατά του κεφαλαίου» γίνονται από το ίδιο το κεφάλαιο που στο τέλος τρώει το κεφάλι του με τις μαλακίες που κάνει και μένουμε εμείς να θρηνούμε απολυμένους και άνεργους.
Κανείς αγώνας δεν έγινε εναντίον της Coca-Cola 3E που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των δραστηριοτήτων της. Όσο κι αν θέλει ο μέτριος προπαγανδιστής να κρύψει το γεγονός ότι η μνημονιακή πολιτική που τόσο λατρεύει, κατάφερε να κάνει ζημιά μέχρι και στην Coca – Cola, η αλήθεια είναι πικρή.
Ας διαβάσουν, λοιπόν, τα παπαγαλάκια τι ακριβώς έχει συμβεί για να μην παρασύρονται από μέτριους καθοδηγητές: «Η απόφαση της Coca-Cola 3Ε είναι αποτέλεσμα της μείωσης της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών και κατά συνέπεια της σημαντικής πτώσης των πωλήσεων της εταιρείας κατά τα τελευταία τρία έτη και, ειδικότερα, κατά το 2011, όπου ο τομέας των αναψυκτικών υποχώρησε κατά 8,9%, οι χυμοί κατά 10,1% και τα εμφιαλωμένα νερά κατά 5,7%.
Υπενθυμίζεται πως για το σύνολο του 2011 ο όγκος πωλήσεων της Coca-Cola 3E στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 12%, λόγω των μέτρων λιτότητας, της αύξησης του ΦΠΑ αλλά και της μείωσης του αριθμού των καταστημάτων λιανικής (περίπου 21.000 σημεία πώλησης εκτιμάται πως έκλεισαν το 2011) (πηγή: imerisia.gr).
Αυτό, λοιπόν, που έγινε στην Coca-Cola είναι αποκλειστικά αποτέλεσμα των μέτρων που έχουν ληφθεί και υποστηρίχτηκαν με πάθος από τον μέτριο ιδεολογικό καθοδηγητή, τους επαγγελματίες συναδέλφους του, τους εργολάβους και εφοπλιστές εργοδότες τους, αλλά και τα παπαγαλάκια που έχουν μαδηθεί κι έμειναν χωρίς φτερά.
Πέρα, όμως, από το κλείσιμο δύο μονάδων της Coca – Cola, το ακόμη πιο συγκλονιστικό είναι η εκτίμηση πως το 2011 έκλεισαν 21.000 σημεία πώλησης. Δηλαδή 21.000 μικρές επιχειρήσεις, που στήριζαν μια οικογένεια, επιχειρήσεις της κοινωνίας και της γειτονιάς έβαλαν λουκέτο, επειδή δεν άντεξαν τις επιπτώσεις των μέτρων, την απουσία πελατών, τα χαράτσια…
Εν ολίγοις, έκλεισαν εξ αιτίας του Μνημονίου. Αυτού που υπερασπίζεται ο μέτριος καθοδηγητής κτλ, κτλ. Θα μπορούσα να αποκαλέσω όλους αυτούς «συνηγόρους δήμιων» όμως δεν τους αξίζει ούτε αυτός ο τίτλος, επειδή είναι μέτριοι. Τη δουλίτσα τους κάνουν. Μεροκαματιάρηδες είναι.
Άλλωστε, ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί. Μέχρι εκεί που φτάνει. Άλλος βαράει με γκλομπ, άλλος με λέξεις. Δε μπορούμε να είμαστε κι όλοι χρήσιμοι στην κοινωνία. Η κοινωνία δεν εποίησε τα πάντα τέλεια, όπως έπραξε η Φύση όπου και τα σιχαμερότερα ζωύφια είναι χρήσιμα ως τροφή για τα πουλιά. Αν και μεταξύ Φύσης και κοινωνίας υπάρχει σίγουρα κάτι κοινό. Τα παράσιτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων