Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Τα ζόμπι των τραπεζών...

Του Θωμα Σίδερη απο το  Mediasoup...
 
Είναι ο δικός τους άνθρωπος. Ο τραπεζίτης – πρωθυπουργός που μπορεί να συνεχίσει εσαεί να  υπερασπίζεται τα συμφέροντά τους και να διασφαλίζει ότι θα εξακολουθούν να τζογάρουν και να κερδοσκοπούν πάνω από το πτώμα της Ελλάδας. Άλλωστε, σε μία Χίτσκοκ εποχή είναι ο “άνθρωπος που γνώριζε πολλά” και για πολλούς.   

Το δημοσίευμα της Wall Street Journal ήρθε σαν κερασάκι στην τούρτα και καταδεικνύει πόσο καλά προμελετημένο ήταν το έγκλημα.  Σύμφωνα λοιπόν με αυτό,  η ελληνική βερσιόν του Μάριο Μόντι, ήτοι ο δοτός πρωθυπουργός της Ελλάδας, είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί στη χώρα, όπερ σημαίνει ότι πρέπει να μείνει και μετά τις εκλογές!

Ο καθηγητής οικονομικών στο Harvard και πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ μπορεί να μη χρειαστεί να επιστρέψει στην πανεπιστημιακή έδρα του, αφού οι δημοσκοπήσεις δε δίνουν αυτοδυναμία σε κανένα ελληνικό κόμμα στις επερχόμενες εκλογές, υπαινίσσεται η εφημερίδα, και προσθέτει: “Αν δεχτεί να αναλάβει εκ νέου τη θέση του πρωθυπουργού και θέσει αυστηρούς όρους στον τρόπο της διακυβέρνησής του, τότε ένας νέος “Mario Monti” θα έχει δημιουργηθεί”.

Υπάρχει λοιπόν ένας τύπος, απ’ ό,τι φαίνεται κλωνοποιημένος, ένα ζόμπι που δημιουργήθηκε στα θησαυροφυλάκια των τραπεζών, που τον ξαμόλησαν για να τους φέρει ζεστό χρήμα. Στην Ιταλία λέγεται Mario Monrti, εδώ Lucas Papademos.

Μη σας ξεγελούν το ροδαλό χρώμα στα μάγουλα τους, ο σχεδόν αόρατος σκελετός των γυαλιών τους, το intellectual ύφος τους. Τι περιμένατε; Να τους δείτε με μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια; Να στάζουν αίμα από το στόμα; Η cult εκδοχή του ζόμπι πέρασε ανεπιστρεπτί. Τώρα, τα ζόμπι έχουν ακαδημαϊκές περγαμηνές και διεθνή αναγνώριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων