Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Κοίτα ποιος άλλος μιλάει...

Η Αυγή online...

ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΤΖΟΚΑ*
Ο Βορίδης όρθιος και ενθουσιασμένος χειροκροτούσε... Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται. Ο αρχηγός της παράταξής του βρισκόταν σε παραλήρημα κατά της Αριστεράς. Στην ομιλία του, στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματός του. Η Αριστερά είναι υπεύθυνη για όλα τα δεινά. Ναι, αυτή φταίει. Φταίει για το κακό το ριζικό μας... φταίει για τον Θεό που μας μισεί. Φταίει γιατί επιμένει η βαρυχειμωνιά στα μέσα Μαρτίου. Φταίει γιατί πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι οι νέοι δεν κάνουν sex.
Κρίση πανικού. Εννοώ αυτές που κυριεύεσαι από τον φόβο. Οι απανωτές κωλοτούμπες του προκαλούν ανασφάλεια και φόβο. Οι αντιμνημονιακές του κορώνες αντικαταστάθηκαν αίφνης από οσφυακαμψίες. Καταψήφιση του πρώτου Μνημονίου και υπερψήφιση του χειρότερου... του δευτέρου. Άνωθεν εντολές. Τα αφεντικά του τον πρόσταξαν. Και τώρα αυτό κάνει. Διατεταγμένη υπηρεσία εκτελεί. Προς τούτοις και το παραλήρημα... Προς τούτοις και τα καουμποϊλίκια. Το σύστημα τρόμαξε.
Το σκηνικό από τα παλιά. Τα φαντάσματα του παρελθόντος και πάλι μπροστά μας. Μανιαδάκηδες, Μπουραντάδες, Ασλανίδηδες, Γεωργαλάδες πάλι μπροστά μας. Η Αριστερά σηκώνει κεφάλι.... Να της το κόψουμε. Επιχειρήματα από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας.... απάτριδες, άθρησκοι, ταραχοποιοί, περιθωριακοί, τρομοκράτες, συμμορίτες. Τέτοια είπε, αν προσέξατε. Μέχρι και για συμμορίες στα πανεπιστήμια μίλησε. Και πάλι οι ταραχοποιοί που καταστρέφουν περιουσίες και οι φιλήσυχοι πολίτες. Τα ίδια και τα ίδια... Οι εφιάλτες του παρελθόντος.
Στο σκηνικό αυτό, πρέπει να μας διευκρινίσει ο δεξιός αρχηγός... τις κουκούλες που θα αφαιρέσει από τους κουκουλοφόρους, τι θα τις κάνει; Μήπως τις δώσει σε επίλεκτα μέλη της παράταξής του... για να πιάσουν δουλειά; Να δείχνουν; Το αστείο είναι πως καμώνεται ότι δεν γνωρίζει το παρακράτος. Ποιος; Ο αρχηγός της παράταξης που το έφτιαξε και το έθεσε σε δράση. Ώς εδώ, αρκετά... Το έργο το έχουμε δει πολλές φορές. Σημαδεύει τη Νεότερη Ιστορία της Ελλάδας. Οι θύτες κατήγοροι των θυμάτων. Αφού κούρεψαν τις ελπίδες του ελληνικού λαού και τον αλυσόδεσαν για τα δεκαπέντε τουλάχιστον προσεχή χρόνια, έρχονται τώρα με απύθμενο θράσος σαν τιμητές.
Σ' ένα ίσως είχε δίκιο. Και αυτό το τρέμουν. Στην παθογένεια της Αριστεράς. Ο χειρότερος εχθρός μας είναι ο διπλανός μας, ο αδελφός μας. Ο οπορτουνιστής, ο ρεβιζιονιστής, ο δογματικός, ο ευρωλάγνος και ο ευρωσκεπτικιστής όψιμα και δεν έχει τελειωμό η εφευρετικότητά μας. Και η παθογένεια αυτή τους επιτρέπει να αυθαδιάζουν και να τυμβωρυχούν στην Ιστορία της Αριστεράς και στη μνήμη των αγωνιστών που αυτοί φυλάκισαν, εξόρισαν, βασάνισαν και εκτέλεσαν.

* Ο Σπύρος Τζόκας είναι πρώην δήμαρχος Καισαριανής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων