Τρίτη 3 Απριλίου 2012

ΑΘΛΙΟΙ!

Καρτεσιος...
Αυτοί οι ίδιοι και οι ίδιοι. Που δεν αλλάζουν και δε διστάζουν μπροστά σε τίποτα. Αυτούς που δεν τους αλλάζουμε, οπότε καλά μας κάνουν. Αυτοί που τρέχουν να καταθέσουν 160 τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουν μικρά και μεγάλα συμφέροντα, τα οποία είτε θα τους πλουτίσουν είτε θα τους σιγουρέψουν την επανεκλογή στο βουλευτικό απαξίωμα.
Αυτοί που τρέχουν να αλλάξουν νόμους και μειώνουν την απόσταση ασφαλείας που πρέπει να υπάρχει μεταξύ βενζινάδικων και χώρων συγκέντρωσης κοινού για να δώσουν λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ με κατάστημά της σε κάποια επαρχιακή πόλη.
Αυτοί οι ίδιοι που άφησαν να εξαθλιωθούν οι έλληνες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, μικροεπιχειρηματίες και ψήφιζαν τη μία καταστροφή μετά την άλλη, συνεχίζουν ανενόχλητοι να εξυπηρετούν φίλους, ομάδες ψηφοφόρων και συμφέροντα χορηγών τους.
Συνεχίζουν την ίδια πολιτική της ψηφοθηρίας και τους ψέματος. Της κοροϊδίας και της υποσχεσιολογίας. Αυτά είναι τα χάλια τους: «Συνάντηση στην έδρα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στην Κομοτηνή, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Μαρτίου, για τα αποτελέσματα της συνεργασίας όλων των αρμόδιων κρατικών, αυτοδιοικητικών και υπηρεσιακών παραγόντων, σχετικά με την ανέγερση του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής.
Στην συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός δικαιοσύνης και βουλευτής Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΟΜ Γιάννης Φωτάκης, ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Παύλος Δαμιανίδης και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κομοτηνής Ηρακλής Χατζηνέστωρος (όλο το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή).
Μετά την συνάντηση ο υφυπουργός κ. Πεταλωτής ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Εκφράζω την ικανοποίησή μου για τις εξελίξεις (…) ώστε σήμερα μπορούμε να πούμε ότι βρισκόμαστε στην πιο σημαντική καμπή του έργου για το χρόνο δημοπράτησης αλλά και κατασκευής του Νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής, ο οποίος προσδιορίζεται στο τέλος του 2012, με «κλειδωμένη» και έτοιμη χρηματοδότηση».
Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Ροδόπης, κινδυνεύει να μην ξαναεκλεγεί. Κρεμιέται, λοιπόν, από τις υποσχέσεις και τάζει νοσοκομείο. Νοσοκομείο που ήταν έτοιμο να δημοπρατηθεί και το δεύτερο τρίμηνο του 2011, όπως μπορείτε να δείτε εδώ  αν δε βαριέστε. Νοσοκομείο, για το οποίο σκοτώνονται ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μέσω των πρωτοκλασάτων τοπικών στελεχών του, όπως μπορείτε να δείτε εδώ  αν δε βαριέστε, από τις δηλώσεις του βουλευτή Ροδόπης ΝΔ και υπουργού της κυβέρνησης Καραμανλή, Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Για γέλια και για κλάματα. Υπόσχονται νέα νοσοκομεία, σκοτώνονται για την κομματική διεκδίκησή τους, αλλά δεν τους ενδιαφέρει ότι πρόκειται για νοσοκομεία χωρίς προσωπικό, με γενόσημα φάρμακα made in Pakistan και ασθενείς που σε λίγο δε θα μπορούν να εξετάζονται αν δεν πληρώνουν κανονική επίσκεψη, στα πλαίσια της «οικονομικής σωτηρίας της χώρας».
Την ώρα που ο Λοβέρδος και ο Τιμοσίδης ανακοινώνουν κλείσιμο νοσηλευτικών μονάδων και συνενώσεις κλινικών νοσοκομείων, στην Κομοτηνή ο συνάδελφός τους υπόσχεται νέο νοσοκομείο. Σε μισή ώρα από την Κομοτηνή βρίσκεται το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Πρόβλημα προσωπικού αντιμετωπίζουν και τα δύο νοσοκομεία. Αντί, λοιπόν, να προχωρήσουν σε συνένωση ώστε να υπάρχει ένα ισχυρό πανεπιστημιακό νοσοκομείο, επιλέγουν να συντηρήσουν δύο που θα υπολειτουργούν.
Αυτή είναι η Ελλάδα και μετά το Μνημόνιο. Κληθήκαμε εμείς να μάθουμε να ζούμε «αλλιώς». Να μάθουμε να ζούμε με λιγότερα έως και τίποτα. Να μάθουμε να ζούμε ταπεινωμένοι. Όμως μόνο εμείς.
Αυτοί, οι βουλευτές, οι κολαούζοι, τα συμφέροντα δε δέχονται να μάθουν να ζουν με λιγότερα ρουσφέτια, τροπολογίες της ντροπής, προεκλογικά ψέματα και τοπικιστικές εξυπηρετήσεις χωρίς ουσία και αντίκρισμα. Ξαναψηφίστε τους. Χάρισμά σας κι αυτοί και η μοίρα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων