Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

«Ακραία στοιχεία σχεδιάζουν την εκμετάλλευση της αυτοκτονίας στο Ζάλογγο», ΣΚΑΙ TV...

ΑλφαΒητα...
«Ακραία στοιχεία σχεδιάζουν την εκμετάλλευση της αυτοκτονίας στο Ζάλογγο», ΣΚΑΙ TV
Καλεσμένος στο ΣΚΑΙ ο μπέης Μπεγλίτης, κλήθηκε να σχολιάσει το τραγικό γεγονός της αυτοκτονίας των γυναικών του Σουλίου στο Ζάλογγο, οι οποίες προκειμένου να μην υποστούν την αιχμαλωσία και άλλους εξευτελισμούς, αποφάσισαν να ριφθούν στον γκρεμό, χορεύοντας και ρίχνοντας προηγουμένως τα βρέφη που κρατούσαν στην αγκαλιά τους.
Ο μπέης Μπεγλίτης δήλωσε: «Σε αυτές τις περιπτώσεις ο σχολιασμός πρέπει να είναι προσεκτικός˙ εγώ έχω να πω ότι αυτές οι γυναίκες ήταν πολύ γενναίες και ευαίσθητες. Δεν μπορούμε όμως αυθαίρετα να συνδέσουμε την αυτοκτονία τους με την κατάσταση του κόσμου στην οθωμανική αυτοκρατορία. Άλλωστε δεν μπορούμε να ξέρουμε τι έκαναν αυτές ή αν κάτι έκαναν τα παιδιά τους.”

Ο μπέης Κουκουλόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο του ίδιου σταθμού αφού ξεκίνησε με αναφορές περί αφωνίας, περισυλλογής, προβληματισμού, κ.λπ.,  για το τραγικό συμβάν της αυτοκτονίας στο Ζάλογγο, προχώρησε σε ερμηνείες: «προφανώς οι καλές νοικοκυρές, για όσα χρόνια κάθονται στα αβγά τους δεν θα αναγκαστούν να ψάχνουν στα σκουπίδια»!

Δεν έφτανε όμως αυτή η αναφορά, καθώς ο εκλεγόμενος μπέης της Κοζάνης κ. Κουκουλόπουλος βρήκε ως κατάλληλη την περίσταση για να αφήσει αιχμές ακόμη και για τις εκλιπούσες, για τις κρατικές δαπάνες: «Εάν οι ίδιες γυναίκες είχαν άλλη προσέγγιση, θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν και πολύ καλά για το πώς τα 4 δισ. του 2004 για δαπάνες έγιναν 9 δισ. μέσα σε λίγα χρόνια».



Θυμίζουμε ότι ο μέγας μπέης Βενιζέλος δήλωσε:


«Το γεγονός είναι τόσο συγκλονιστικό που καθιστά οποιοδήποτε πολιτικό σχόλιο παράταιρο και φτηνό. Ας στοχαστούμε γύρω από την κατάσταση της αυτοκρατορίας και της κοινωνίας μας με όρους εθνικής αλληλεγγύης και συνοχής», ενώ μερικές ώρες αργότερα συμπλήρωσε:
«Η αυτοκτονία των Σουλιωτισσών στο Ζάλογγο προκάλεσε παράταιρα και φθηνά σχόλια γιατί κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται ότι όλα τα πράγματα δεν είναι ίδια και γιατί κάποιοι δεν διακατέχονται από τον ίδιο βαθμό ευαισθησίας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων