Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Ενα ρεπορταζ που δεν εγινε...

sofistis...Είναι πραγματικά συγκινητικές οι τιτάνιες προσπάθειες αυτής της κυβέρνησης προκειμένου να μην αμαυρωθεί η εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό. Με έκδηλη ντροπή κρύβει και απαγορεύει ό,τι το χειρότερο διαθέτει αυτή η χώρα, δηλαδή κάθε διαμαρτυρία και αντίσταση στη νέα κατοχή,
ενώ με ασυγκράτητη περηφάνια παρουσιάζει στους ξένους ό,τι το καλύτερο, δηλαδή τα επιτεύγματα για την συμμόρφωση του ελληνικού λαού ώστε να γίνει πιο ευρωπαϊκός και πιο ανταγωνιστικός..
Η σημερινή υποδοχή της φράου Μέρκελ ήταν εξόχως εντυπωσιακή. Με κυβερνητική εντολή παρατάχτηκαν έμπροσθεν της υψηλής ξένης αγήματα με κλαίοντες συνταξιούχους, εξαθλιωμένους ανέργους στεγνωμένους από δάκρυ και υποψήφιους αυτόχειρες που με τις θηλιές στο λαιμό παιάνιζαν τον εθνικό μας ύμνο. Τα αγήματα παρουσίαζε ο διαβόητος θεωρητικός του νεοφιλελευθερισμού Πάσχος Μανδραβέλης ενώ συνόδευε στο μπουζούκι ο γνωστός ρεμπέτης Γρηγόρης Ψαριανός..
Παντός είδους πειραματόζωα, ποντίκια και τιμωρημένοι πολίτες, κοπρίτες του κερατά και τεμπέληδες ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι καθώς και ενοχλητικοί ανάπηροι, παρατάσσονταν και χειροκροτούσαν με ενθουσιασμό την διέλευση της πομπής των επισήμων κατακτητών, ενώ πεινασμένοι Ελληνες με χορευτικές κινήσεις έκαναν επίδειξη ταχύτερης αναζήτησης τροφής στους τοποθετημένους σκουπιδοτενεκέδες κατά μήκος της Ηρώδου του Αττικού. Αξίζει να σημειωθεί η έντονη παρουσία αμετανόητων πασοκων οι οποίοι, όπισθεν των σκουπιδοτενεκέδων, καιροφυλακτούσαν οσφραινόμενοι να αρπάξουν κάποια εναπομείνασα και ξεχασμένη λαμογιά..
Οι συναθροίσεις άνω των δύο ατόμων απαγορεύτηκαν τόσο σε δημόσιους όσο και σε ιδιωτικούς χώρους (δηλαδή ΚΑΙ οι παρτούζες) και πλέον ουδείς Ελλην κυκλοφορεί έξωθεν της οικίας του χωρίς να συνοδεύεται από τον προσωπικό του μπάτσο. Στα προαύλια των νοσοκομείων οι ματατζήδες έριχναν δακρυγόνα με εθνικό ενθουσιασμό για να δοκιμάσουν την αντοχή των αρρώστων στα νέα χημικά, ενώ πουλημένοι Έλληνες δημοσιογράφοι προέτρεπαν με πύρινους λόγους από τα τηλεπαράθυρα τους πολίτες να διαμαρτύρονται μεν, αλλά όχι φωναχτά, μόνο από μέσα τους και να παραμένουν ήσυχοι και υπάκουοι, ώστε να μην αμαυρωθεί η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό..
Και όντως. Η εικόνα της χώρας που έφερε τον πολιτισμό στην Ευρώπη ήταν παγκοσμίως μοναδική. Ουδείς άλλος λαός μπορεί πια να συγκριθεί με το θαύμα της ελληνικής παθητικότητας. Οι εν γένει ακίνδυνες και «καθώς πρέπει» καθεστηκυίες διαμαρτυρίες, έτσι για την τιμή των κομμάτων, τα ασήμαντα ρουτινιάρικα μικροεπεισόδια γνωστών αγνώστων, τα σκυμμένα κεφάλια και προτεταμένα οπίσθια των λεηλατημένων Ελλήνων, κάνουν τις παγκόσμιες αγορές και τους διεθνείς τοκογλύφους πραγματικά υπερήφανους για τα αποτελέσματα του σύγχρονου ευρωπαϊκού πολιτισμικού πειράματος (γιατί κυρίως πολιτισμικό είναι το πείραμα και όχι οικονομικό) ενώ το ελληνικό χρηματιστήριο συμμετέχοντας στην γενική ικανοποίηση των δανειστών, ανεβαίνει αλματωδώς προεξοφλώντας τη νέα εθνική επιτυχία. Έλληνες ευτυχείτε! Η ανταγωνιστικότητα μας ως χώρα και ως άτομα έχει πια επιτευχθεί και με το παραπάνω! Επιπλέον θα πάρουμε και τη «δόση» μας!! Μπράβο ορέ πατριώτες, μπράβο μας!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων