Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Η αστυνομία προστατεύει τη Χρυσή Αυγή και βασανίζει τους αντιφασίστες...

του Marco Santopadre
μεταφραστηκε απο το Περγαδι...
Αντιφασίστες συνελήφθησαν και βασανίστηκαν άγρια από την Ελληνική Αστυνομία η οποία κάνει πλέον ανοιχτά τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.


Η συνεργασία μεταξύ των ελληνικών μηχανισμών ασφαλείας και των νεο-Ναζί γίνεται όλο και πιο στενή και πιο σοβαρή, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν από τον Observer και τις χαρακτηριστικές  φωτογραφίες από την εφημερίδα Guardian. Δεν είναι μόνο οι ομάδες της Χρυσής Αυγής που έχουν ελεύθερο το πεδίο για τις επιθέσεις τους – μερικές  από τις οποίες θανατηφόρες - ενάντια σε μετανάστες, αριστερούς ακτιβιστές και ομοφυλόφιλους. Τώρα, ορισμένοι τομείς της Ελληνικής Αστυνομίας, αναλαμβάνουν από την πλευρά τους να χτυπήσουν ομάδες και οργανώσεις που προσπαθούν να αντιδράσουν στους δρόμους και τις γειτονιές κατά της νεοναζιστικής βίας. Να κάνουν δηλαδή τη «βρώμικη δουλειά» για λογαριασμό των νεο-φασιστών.
Τη Κυριακή 30 του Σεπτέμβρη ένα συλλαλητήριο κατά του ρατσισμού ήταν σε εξέλιξη στη συνοικία του Αγίου Παντελεήμονα για να διαμαρτυρηθεί  κατά των συνεχών επιθέσεων που υφίστανται τα μέλη των αφρικανικών κοινοτήτων και ειδικότερα οι Τανζανοί. Όταν η πομπή ήρθε σε επαφή με τις φασιστικές ομάδες της Χρυσής Αυγής και ξεκίνησαν συμπλοκές, η αστυνομία παρενέβη υπέρ των τελευταίων και συνελήφθησαν πολλοί ακτιβιστές και ακτιβίστριες. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, οι 15 αντι-φασίστες δεν συνελήφθησαν απλά, αλλά όταν τους μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα υποβλήθηκαν σε πραγματικά βασανιστήρια.

Όταν την επόμενη μέρα κάποιες οργανώσεις διαδήλωσαν ζητώντας την απελευθέρωση των συλληφθέντων συντρόφων τους, η αστυνομία συνέλαβε κι άλλους 25 ακτιβιστές. Στη συνέχεια, τους υποχρέωσαν να γδυθούν με τη βία, να "παρελάσουν" μπροστά στους ασφαλίτες και να μείνουν ξύπνιοι όλη τη νύχτα ρίχνοντας ακτίνες λέιζερ στα μάτια τους. Τους ανάγκασαν να υποκρίνονται μπροστά στους μπάτσους, με συνεχείς προσβολές και σοβαρές απειλές "θα πεθάνετε σαν τους παππούδες σας στον εμφύλιο πόλεμο", "Τα στοιχεία  σας θα τα δώσουμε στη Χρυσή Αυγή." Μία απειλή πολύ συγκεκριμένη, αφού με βάση τα στατιστικά στοιχεία στις δύο τελευταίες εκλογές, τουλάχιστον οι μισοί αστυνομικοί  που σταθμεύουν στην Αθήνα ψήφισαν υπέρ του Νίκου Μιχαλολιάκου  και των μπράβων του.

Οι ένστολοι φασίστες απαγόρευσαν σε ακτιβίστριες να πιούν νερό επί 19 ώρες, εκτοξεύοντας  βαριές ύβρεις και σεξουαλικές απειλές. Κάποιες απ 'αυτές, για να ξεδιψάσουν, έπιναν νερό ακόμη και από τις τουαλέτες. Ένας από τους κρατουμένους κατέληξε στο νοσοκομείο με σπασμένο χέρι και κεφάλι. Άλλοι με εμφανή καψίματα από τσιγάρο στα χέρια και τα πόδια τους. Ένας ακτιβιστής ανέφερε ότι τον χτύπησαν στη σπονδυλική στήλη με πιστόλι taser που του δημιούργησε ένα μεγάλο αιμάτωμα στην πλάτη: "Είναι σαν ηλεκτρικό σοκ", δήλωσε ο αντιφασίστας, "τα πόδια μου είχαν παραλύσει και μετά από λίγα λεπτά έπεσα κάτω. Μου έβαλαν χειροπέδες και άρχισαν να με χτυπάνε και να με κλωτσάνε στα πλευρά και το κεφάλι. Με πίεζαν να περπατήσω, αλλά εγώ δεν μπορούσα, στη συνέχεια, με έσυραν στο έδαφος , πέντε τετράγωνα μέχρι να φτάσουμε στην κλούβα. "

Τα  βασανιστήρια, σύμφωνα με τη μαρτυρία των συλληφθέντων αντιφασιστών  που συγκέντρωσε και δημοσίευσε η εφημερίδα Guardian, έγιναν από τους αστυνομικούς στο κτήριο της ΓΑΔΑ. Αλλά φυσικά ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, ο Χρήστος Μανούρας, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι διαπράχθηκε οποιαδήποτε αδικοπραγία.

Όμως, ένας από τους δικηγόρους των κρατουμένων ακτιβιστών, ο Δημήτρης Κατσαρής, δεν δίστασε να συγκρίνει την βασανιστήρια των πελατών του με αυτά που υπέβαλλαν οι αμερικανοί στρατιώτες τους κρατουμένους στις εγκαταστάσεις της ιρακινής φυλακή του Αμπού Γκράιμπ: "Δεν είναι απλά μια περίπτωση βαρβαρότητας της  αστυνομίας που ακούμε από καιρό σε καιρό σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα. Αυτό συμβαίνει κάθε ημέρα. Έχουμε τις φωτογραφίες, έχουμε τις αποδείξεις του τι συμβαίνει στους ανθρώπους οι οποίοι διαμαρτύρονται για την άνοδο  του  νεοναζιστικού κόμματος στην Ελλάδα. Αυτό είναι το νέο πρόσωπο της αστυνομίας, με τη συνεργασία και του δικαστικού συστήματος."


Τα βασανιστήρια στα οποία υποβλήθηκαν οι αντιφασίστες από την αστυνομία – με εμφανή τα σημάδια της βίας πάνω τους μετά την απελευθέρωση τους- έρχονται να προστεθούν στο επεισόδιο που αναφέρει η  γαλλική εβδομαδιαία εφημερίδα Le Point, σύμφωνα με την οποία σε ορισμένα σημεία της χώρας η ελληνική αστυνομία στέλνειστους νεοναζί τους πολίτες που απευθύνονται για βοήθεια στην αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων