Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Η Χρυσή Αυγή εξαρθρώνεται. Ο φασισμός;

Η Χρυσή Αυγή εξαρθρώνεται Ο φασισμός; άρθρο του Χρήστου Καψάλη, ερωτήματα και προαπαιτούμενα για την διάλυση της εγκληματικής οργάνωσης και του φασισμού
Η Χρυσή Αυγή εξαρθρώνεται με βάση το ποινικό οπλοστάσιο της Δημοκρατίας. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν ο καταλύτης που δρομολόγησε ραγδαίες - μη προβλέψιμες εξελίξεις τόσο σε πολιτικό όσο και σε αστυνομικο-δικαστικό επίπεδο.
Σε ελάχιστο χρόνο η δικαιοσύνη συγκέντρωσε, όπως όλα δείχνουν, σωρεία στοιχείων που αποδεικνύουν τη λειτουργία της Χρυσής Αυγής με διάρθρωση και λειτουργία εγκληματικής οργάνωσης, και στοιχειοθετούν  κατηγορίες που περιλαμβάνουν 5 ανθρωποκτονίες, εκβιασμοούς, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, σύσταση συμμορίας κ.α. Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία τεκμηριώνεται ότι η οργάνωση και η διάρθρωση της Χρυσής Αυγής στηρίζεται στη ναζιστική «Αρχή του Ηγέτη» («Fuehrerprinzip») και σύμφωνα με την εισαγγελία ο Ν. Μιχαλογιάκος αποκαλούνταν από τους στενούς του συνεργάτες «φύρερ».
Με βάση τα συγκεντρωθέντα στοιχεία εκδόθηκαν 36 εντάλματα, για τον αρχηγό Νίκο Μιχαλολιάκο και ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται 5 ακόμη βουλευτές αλλά και αστυνομικοί εν ενεργεία - μέλη της Χρυσής Αυγής.
Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές, αλλά για να οδηγηθούμε σε ένα πραγματικό success story πλήρους εξάρθρωσης της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης υπάρχουν αρκετά προαπαιτούμενα και ορισμένα προς απάντηση ερωτήματα.
Προαπαιτούμενο πρώτο: Όλα τα κόμματα θα πρέπει να αντιμετωπίσουν με ενωτικό - ενιαίο τρόπο, συγκροτώντας αραγές δημοκρατικό μέτωπο, το θέμα της Χρυσής Αυγής. Απέναντι στο φασισμό δεν χωρούν, ούτε επιτρέπονται παιχνίδια μικροπολιτικής.

Ερώτημα: Ασχέτως του αντιφασιστικού μετώπου, που απαιτείται να είναι αραγές, θα πρέπει η κυβέρνηση να απαντήσει με σαφήνεια και πειστικότητα στο αυτονόητο ερώτημα: Γιατί περίμενε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα για να στείλει στη δικαιοσύνη τους φακέλους όλων των προηγούμενων εγκληματικών ενεργειών στις οποίες ενέχονται στελέχη,  βουλευτές και μέλη της ναζιστικής οργάνωσης;
Είναι προφανές ότι η διάρθρωση της Χρυσής Αυγής ως ναζιστική και εγκληματική οργάνωση προϋπήρχε της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Το ίδιο οι ανθρωποκτονίες μεταναστών, οι εκβιασμοί, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, οι σχέσεις της οργάνωσης με εν ενεργεία αστυνομικούς και με συμμορίες της νύχτας. Γιατί λοιπόν, ενώ όλα αυτά υπήρχαν ως στοιχεία στα συρτάρια της ΕΥΠ, της αστυνομικής διεύθυνσης, του κ.Δένδια και προφανώς και του ίδιου του πρωθυπουργού, παρέμειναν αναξιοποίητα και ούτε η αστυνομία ούτε η δικαιοσύνη δεν έκαναν το καθήκον τους όπως όφειλαν;
Ποιοι και γιατί ανέχονταν την μέχρι τώρα λειτουργία της Χρυσής Αυγής ως ναζιστική οργάνωση και την εγκληματική δράση της; Γιατί, αν αποδειχθεί ότι με άνωθεν εντολές είχε «παγώσει» η έρευνα και η δίωξη των στελεχών της Χρυσής Αυγής για τη σωρεία εγκληματικών ενεργειών, τότε είναι φανερό ότι κάποιοι βαρύνονται ως ηθικοί αυτουργοί για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Προαπαιτούμενο δεύτερο: Εφόσον τεκμηριώνεται ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί με της αρχές ναζιστικής οργάνωσης και την δομή εγκληματικής οργάνωσης οι 36 συλλήψεις δεν αρκούν. Είναι προφανές ότι θα πρέπει να διαλυθεί πλήρως η οργάνωση και ενδεχομένως να ασκηθούν διώξεις και σε άλλα στελέχη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Αν λάβουμε υπόψη μας ότι οι ίδιοι οι χρυσαυγίτες περηφανεύονται για την στρατιωτικού τύπου διάρθρωση και εκπαίδευση της οργάνωσής τους και μάλιστα ισχυρίζονται ότι διαθέτουν 3000 εκπαιδευμένους άνδρες «έτοιμους για όλα», τότε είναι φανερό γιατί είναι απαραίτητη η πλήρης εξάρθρωση της οργάνωσης.
Προαπαιτούμενο τρίτο: Για την πλήρη και αποτελεσματική εξάρθρωση της ναζιστικής οργάνωσης θα πρέπει η εισαγγελική έρευνα να κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση και να φτάσει μέχρι τέλους. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ξεκαθαριστεί: Αν υπάρχουν κρυφές διασυνδέσεις με άλλες παραστρατιωτικού τύπου οργανώσεις, ποιοι ήταν οι χρηματοδότες της οργάνωσης φανεροί ή κρυφοί, ποιοι επιχειρηματίες χρησιμοποιούσαν χρυσαυγίτες ως μπράβους ή ως εκτελεστές εγκληματιών ενεργειών.
Προαπαιτούμενο τέταρτο: Στη Δημοκρατία δεν διώκονται ιδεολογίες και απόψεις, ακόμη και αν πρόκειται για φασιστικές. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είναι ξεκάθαρο προς κάθε κατεύθυνση, ότι οι Χρυσαυγίτες δεν διώκονται για τις απόψεις που εξέφραζαν –όσο αποκρουστικές και αν είναι αυτές- αλλά για τη σωρεία εγκληματικών ενεργειών και τη μετατροπή το κόμματός τους σε εγκληματική οργάνωση. Αυτό το μήνυμα πρέπει να σταλεί προς τις 426000 ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής και άλλους τόσους, που όπως έδειχναν πρόσφατες δημοσκοπήσεις έδειχναν προτίμηση ή ανοχή προς τους ναζί του Μιχαλολιάκου. Ώστε οι ίδιοι να δώσουν την απάντηση: να ξεχωρίσουν, όπως η ήρα από το στάρι, όσοι είναι συνειδητοί φασίστες και ναζιστές, από όσους ήθελαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική ή και στο πολιτικό σύστημα συνολικά, αλλά δεν νιώθουν ναζί και δεν θέλουν να έχουν σχέσεις ή να στηρίζουν εγκληματίες.
Προαπαιτούμενο πέμπτο: Ακόμη και αν συμβούν όλα τα προηγούμενα προαπαιτούμενα, μπορεί να έχει διαλυθεί ή να έχει αποδυναμωθεί η Χρυσή Αυγή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχει ξεριζωθεί ο φασισμός στην Ελλάδα. Για να συμβεί αυτό χρειάζεται να πάψουν να υφίστανται οι αιτίες που τον γεννούν. Δηλαδή η ισοπεδωτική πολιτική φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας, η ατιμωρησία πολιτικών που ενέχονται σε σκάνδαλα και παράνομο πλουτισμό,  η μη δημοκρατική λειτουργία αρκετών από τα κόμματα, η χειραχώγηση συνδικαλιστικών οργάνων και οργανώσεων από τα κόμματα, αστυνομίας και δικαιοσύνης  από την κυβέρνηση, ή καταπάτηση σωρείας άρθρων του Συντάγματος και πολλά άλλα.
Με λίγα λόγια θα πρέπει να λειτουργήσουν ως οφείλουν οι Δημοκρατικοί θεσμοί. Και αυτή η ευθύνη βαρύνει πολλούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων