Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Τι να κάνουμε;

Του Απόστολου Διαμαντή, απο toportal.gr...
Ο αγώνας ενάντια στον ναζισμό συνεχίζεται στην τηλεόραση απτόητος. Η Ελλάδα απειλείται ως γνωστόν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, από τον φασισμό, τον ρατσισμό, τον εθνικοσοσιαλισμό, τον χιτλερισμό και πιθανόν και από τον κομμουνισμό. Μπροστά σ’ αυτούς τους τεράστιους κινδύνους ένα πρέπει να είναι το σύνθημα: δεν θα περάσει ο φασισμός! Όλοι ενωμένοι, απέναντι στη ναζιστική λαίλαπα. Πιθανόν να βγούνε και νέα τραγούδια, σε στυλ Λοϊζου, διότι, ως γνωστόν ο Έλληνας δεν θέλει φασισμό και ναζισμό. Απόλυση θέλει, ναζισμό όχι.
Αυτό είναι πλέον το πολιτικό πλαίσιο που έθεσαν τα τηλεοπτικά κανάλια. Το μνημόνιο; Αστείο ποσόν. Τέλος το μνημόνιο. Η Ελλάδα του Βορίδη, σε λίγους μήνες θα βγει και στις αγορές- με επιτόκια σούπερ- και αυτό θα είναι και η αρχή της εξόδου από την κρίση. Ταυτόχρονα θα έχουμε νικήσει βεβαίως και τον ναζισμό. Οπότε;
Οπότε ας ασχοληθούμε με κάτι άλλο, πιο θετικό. Με την τέχνη. Με την δημιουργικότητα. Με την θετική σκέψη. Όλα τα άλλα είναι γκρίνια. Και ας αφήσουμε τον Σαμαρά να μας βγάλει από τον ναζισμό και να μας βάλει τον Μάρτιο στις αγορές.
Αυτό μέσες άκρες είναι το πλαίσιο που έχουν φτιάξει τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι. Δευτερευόντως βέβαια, έχουν κλείσει όλα τα ΑΕΙ λόγω απόλυσης των υπαλλήλων, τα γυμνάσια και τα λύκεια είναι κλειστά λόγω κατάληψης ή λόγω έλλειψης καθηγητών, τα παιδιά κάθονται σπίτι και κοιμούνται μέχρι τις 12 και μετά γυρνοκοπάνε στα κλαμπ μέχρι τα χαράματα, οι οικογένειες είναι χωρίς φράγκο, οι φόροι είναι απλήρωτοι και τεράστιοι,
τα δάνεια τρέχουν απλήρωτα κι αυτά, τα νοσοκομεία λειτουργούν σε πολεμικές συνθήκες, οι δήμοι ξέμειναν από άτομα και ίσα ίσα μαζεύουν τα σκουπίδια τους, το δημόσιο ξεπουλάει τζάμπα όσα νεοκλασικά κτίρια έχει, οι αρχαιολογικοί χώροι κλείνουν γιατί δεν έχουν φύλακες, οι εργολάβοι των εθνικών οδών λαμβάνουν μπόνους εκατομμυρίων ενώ τα εισιτήρια ανεβαίνουν 25%, δουλειές δεν υπάρχουν πουθενά, ετοιμάζονται οι εξώσεις των μικρομάγαζων, οι κατασχέσεις των χρεωκοπημένων, κλείνει η ελληνική αμυντική βιομηχανία, πουλιέται και το νερό σε λίγο και επιπλέον τα ασφαλιστικά ταμεία ετοιμάζονται για νέες μειώσεις, για κατάργηση του εφάπαξ και ουσιαστικά για κλείσιμο, σε μια σύνταξη που θα καταλήγει στα 360 ευρώ. Εργατικός νόμος δεν τηρείται πουθενά, η Βουλή δεν λειτουργεί διότι δεν έχει νόημα, εφόσον τα νομοσχέδια τα φτιάχνει η τρόϊκα και τέλος, για να τελειώνουμε, η εθνική άμυνα βρίσκεται στα όριά της, καθώς οι αξιωματικοί δεν έχουν ούτε καν τζάκετ, ούτε βενζίνη για τα οχήματα.
Όλα αυτά όμως μπορεί κανείς να τα δεχθεί. Το ναζισμό όμως δεν τον ανέχεται με τίποτα. Όλοι μαζί επομένως να βάλουμε φυλακή τον Κασιδιάρη και μετά όλοι μαζί να πάμε στις εκλογές που έρχονται ταχύτατα και να φράξουμε τον δρόμο στην κατάληψη της χώρας από τους ναζί.
Ωραία τόχει στήσει το κόλπο ο Σαμαράς με τον Λαζαρίδη, παρέα φυσικά και με την ίδια την Χρυσή Αυγή, της οποίας είναι οι φυσικοί σύμμαχοι, εφόσον έχουν στις τάξεις τους τον Βορίδη και τον Άδωνη, και εφόσον η ίδια η αστυνομία και οι επιχειρηματικοί φίλοι την καλύπτουν και την πληρώνουν μια χαρά τόσα χρόνια.
Τι να κάνουμε; Να μείνουμε ψύχραιμοι και να περιμένουμε νηφάλια τις εκλογές. Ούτως ή άλλως τον ναζισμό τον έχουν αναλάβει τα κανάλια. Εμείς ας αναλάβουμε τον Σαμαρά και την παρέα του. Με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων