Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2014

Χωρίς αυτούς...

του Κωστα Καναβουρη, απο την Αυγη...
Να φύγουν! Να μην τους βρει στην κυβερνητική εξουσία η Πρωτοχρονιά του 2015. Να τους ρημάξουμε στην ήττα μέσα στο 2014. Δεν πρόκειται για ευχή. Πρόκειται για αδήριτη ανάγκη. Όσο κι αν έχουμε συνηθίσει στις φράσεις κλισέ, θα πρέπει να το επαναλάβουμε: δεν πάει άλλο. Δεν ζούμε πια από το περίσσευμα της αντοχής και της υπομονής μας. Δεν ζούμε καν από το υστέρημα της αντοχής και της υπομονής μας. Ζούμε από το μαύρο υλικό της απελπισίας και από την πείνα για επιβίωση.
Ναι. Ζούμε από την πείνα. Γι' αυτό δεν πάει άλλο. Γιατί σε λίγο θα αρχίσουμε να πεθαίνουμε από πείνα ελπίδας, από πείνα ηθικής αξίωσης, από πείνα στοιχειώδους πολιτικής προοπτικής, από πείνα οικονομικής δικαιοσύνης και πάνω απ' όλα από πείνα της αληθινής τροφής. Αυτός ο επισιτιστικός σωφρονισμός, αυτή η τιμωρητική βαρβαρότητα της ισχύος, αυτό το ταξικό μαστίγιο της βίαιης αναδιανομής κάθε μορφής και είδους πλούτου, λίγο απέχει από το να περάσει στο στάδιο ακατάσχετης ανθρωπιστικής κρίσης. Ήδη θρηνούμε χιλιάδες θύματα.
Ας μην ξεχάσουμε ποτέ αυτούς που δεν άντεξαν τη σκοτεινότατη προοπτική της ζωής τους και αυτοκτόνησαν. Ας μην τους ξεχάσουμε γιατί κάτι τέτοιο αποτελεί αισχρή εκλογίκευση υποταγής. Αυτοί που αυτοκτόνησαν είναι τα θύματα ενός προκεχωρημένου φυλάκιου της ζωής που έχει χάσει τα πάντα.
Ακόμα και την απελπισία της. Αυτοί οι άνθρωποι που τόσο τραγικά έθεσαν τέλος στον βίο τους εξακολουθούν να πεθαίνουν ακόμα και μετά τον θάνατό τους. Ας μην τους αφήσουμε να πεθαίνουν για πάντα.
Γι' αυτό πρέπει να φύγουν εκείνοι που προκάλεσαν την εκατόμβη. Αυτά τα πειθήνια ανδράρια και γύναια, στα κελεύσματα της Μέρκελ και των τραπεζιτών. Αυτοί οι ψευτόμαγκες, τα κουτσαβάκια του εγχώριου πολιτικού υποσιτισμού πρέπει να φύγουν. Δεν πάει άλλο. Γιατί δεν παράγουν πολιτική. Δεν πράττουν πολιτικά, αλλά απεργάζονται καταστροφές κόβοντας διά μιας, με δρεπανηφόρες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, ζωές ολόκληρες, εργασία ετών, όνειρα, αξιοπρέπεια, περηφάνια, τα πάντα. Δηλώνουν τη χώρα, εγκλείοντας τη δημοκρατία στα περίκλειστα δώματα μιας παραθεσμικής λειτουργίας με ακόμα πιο περίκλειστη ατζέντα έξω από κάθε δημοκρατική διαδικασία. Κυβερνούν ως αυθέντες.
Είναι θλιπτική μειοψηφία που ακριβώς γι' αυτό αποχαλινώνεται ολοένα και περισσότερο, επειδή ξέρει ότι αν μείνει χωρίς την αρπαγμένη εξουσία, δεν θα χάσει απλά αλλά θα χαθεί. Θα την καταπιεί η καταισχύνη όταν θα αποκαλυφθεί σε όλο της το φρικώδες μέγεθος η φονική ψυχρότητα με την οποία έδρασαν. Όταν θα φανεί και το ίδιον όφελος που επιδίωξαν (και κατάφεραν) με μανία. Ξέρουν ότι θα χαθούν στις Συμπληγάδες μεταξύ οργής και χλεύης, όταν θα γίνει κοινή συνείδηση η απόλυτη παρανομία με την οποία κυβέρνησαν στρεβλώνοντας κάθε αίσθημα δικαίου, ποδοπατώντας όλες τις λέξεις της κοινής συνεννόησης και αποπατώντας σε όλες τις έννοιες της κοινής λογικής.
Δεν πάει άλλο, λοιπόν. Το 2014 πρέπει να τους ρημάξουμε στην ήττα. Διαφορετικά θα εξακολουθήσουν να μας ρημάζουν όλο και πιο αδίστακτα, όλο και πιο φανερά, ώσπου ο εξευτελισμός μας να γίνει τέλειος. Γιατί αν δεν είναι εξευτελισμός τα όσα λέει αυτή η ομιλούσα αριθμομηχανή, ο Στουρνάρας, τότε τι είναι;
Αν δεν είναι εξευτελισμός για τη χώρα να έχει για πρωθυπουργό έναν ρουσφετατζή πολιτικάντη της μετεμφυλιακής επαρχίας, τότε τι είναι; αν δεν είναι εξευτελισμός να έχουμε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης μια αδηφάγο προσωπικότητα που κινείται μεταξύ φαιδρής λογόρροιας και πολιτικής αλητείας, τότε τι είναι; Αν δεν είναι εξευτελισμός η συμπεριφορά των ένστολων συμμοριτών του Δένδια, ο ψυχρός τεμαχισμός του μέλλοντος των παιδιών μας απλώς επειδή ο υπουργός Παιδείας, ο Αρβανιτόπουλος, είναι ένα ανθρωπάκι «τοις κείνων ρήμασι» πειθόμενο, τότε τι είναι; Αν δεν είναι εξευτελισμός η ύπαρξη αυτού του συρφετού από χηνάρια που σηκώνει τα φτεράκια σε κάθε ψηφοφορία καταστροφής (αφού προηγουμένως έχει κακαρίσει συγκρουσιακώς σε μια άοκνη επίδειξη χειράντλησης σπέρματος), τότε τι είναι; Αν δεν είναι εξευτελισμός όλος ο ορυμαγδός των Παρανομιών Νομοθετικού Περιεχομένου, τότε τι είναι;
Ώστε να τελειώνουμε. Δεν πάει άλλο. Όσο η χώρα θα κυβερνάται από τα έγκατα των γραφείων της Ν.Δ., από τον εμμονικό -και πέραν πάσης πολιτικής ηθικής, αισθητικής και λογικής- σουσουδισμό του Βενιζέλου και των συν αυτώ, όσο η χώρα θα κυβερνάται από τα γραφεία των λαθρεμπόρων και των άλλων πωλητών σωτηρίας, τόσο ο εξευτελισμός θα μεγαλώνει ώσπου να εκραγεί στα κεφάλια μας. Κι αν δεν το καταλαβαίνουμε εμείς, το καταλαβαίνουν καλύτερα οι ναζί της Χρυσής Αυγής που διαθέτουν και την τεχνογνωσία.
Συνεπώς, ας ευχηθούμε ένα αίσιο και ευτυχές... 2015. Χωρίς αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων