Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Ή ενημερωθείτε ή βουλώστε το....


Ή ενημερωθείτε ή βουλώστε το.
Έχετε ιδέα τι θα πει να αυτοκτονούν κάθε μέρα άνθρωποι; Γιατί αυτό συμβαίνει στη χώρα τα τελευταία χρόνια.
Μια χώρα που είχε το μικρότερο αριθμό αυτοκτονιών στην Ευρώπη, την κατάντησαν ένα απέραντο νεκροταφείο από χιλιάδες αυτόχειρες.
Όταν σε ανθρώπους ήδη επιβαρημένους ψυχολογικά και κοινωνικά από την ίδια τη ζωή που τους έτυχε, τους φορτώνεται και μια κρισάρα ώστε να μην έχουν που την κεφαλήν κλίναι και πως να επιβιώσουν, τι περιμένετε να κάνουν;
Όλοι οι άνθρωποι που έχουν ψυχολογικά προβλήματα βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, σε εκείνη ακριβώς την ομάδα που κινδυνεύει περισσότερο.
Ο κάθε άσχετος νομίζει ότι ψυχολογικό πρόβλημα, είναι αυτό που κάθεσαι με τις ώρες και συζητάς με το/τη φίλο/η σου και κλαίς από το τηλέφωνο, το ίντερνετ ή τη καφετέρια.

Αυτοί οι άνθρωποι όμως προσπαθούν χρόνια να ελέγξουν τη ζωή τους με πάρα πολύ μεγάλο κόπο.
Και σήμερα τους φορτώνουν επιπλέον βαθμούς δυσκολίας, που ούτε και αυτοί που δεν έχουν ψυχολογικά προβλήματα αντέχουν να διαχειριστούν και να ελέγξουν, ενώ οι όποιες υποστηρικτικές δομές του ρημαγμένου πλέον κράτους έχουν καταρρεύσει οι περισσότερες.
Και βγαίνουν κάποιοι από πάνω και λένε ότι αυτοί οι άνθρωποι που αυτοκτονούν είναι δειλοί και δεν αγωνίζονται, όταν δεν έχουν ιδέα για τι προβλήματα μιλάμε! Δεν ντρεπονται ήθελα να ήξερα;  
Πρώτον οι άνθρωποι που έχουν ψυχολογικά προβλήματα χρειάζονται υποστήριξη (εκτός από φαρμακευτική αγωγή σε πολλές περιπτώσεις) για να τα διαχειριστούν, ώστε να νιώθουν ότι ελέγχουν τη ζωή τους – τα συναισθήματά τους – τις σκέψεις τους – τις πράξεις τους.
Δεύτερον, μια χώρα που έχει καπου 2 εκατομμύρια άνεργους και τους υπόλοιπους εργαζόμενους σε καθεστώς γαλέρας, είναι εργοστάσιο ψυχικών και κοινωνικών προβλημάτων. Ουσιαστικά είναι μια χώρα που διαπράττεται μία μαζική γεννοκτονία, φυσική, ψυχική, πολιτιστική, κοινωνική, οικονομική, και η οποία προφανώς γεννά προβλήματα. Μόνο προβλήματα. Όλων των ειδών. Πολλά από αυτά μη αναστρέψιμα.
Το θέμα λοιπόν είναι πολύπλοκο και περίπλοκο, ειδικά για όσους είχαν ήδη μεγάλα προβλήματα.
Όσοι λοιπόν δεν είναι τόσο πολύ επιβαρυμένοι ας ανοίξουν τα μάτια τους να κατανοήσουν, και όχι να περηφανεύονται για την αγωνιστικότητα και την επαναστατικότητά τους, για θέματα που αγνοούν παντελώς, και ούτε στο χειρότερο εφιάλτη τους δεν έχουν φανταστεί καν.
Ξεστραβωθείτε οι έχοντας σώας τας φρένας της ψυχής σας και του μυαλού σας και ενημερώστε – ενημερωθείτε – συμπαρασταθείτε.
Έχω βάλει σε παλιότερη ανάρτηση θέματα. Δεν κάνω τον κόπο να τα ξαναβάλω, διότι το θεωρώ πλέον ηλιθιότητα.
Επαναλαμβάνω μόνο, ότι αυτό που αγνοείτε και δεν κατανοείτε, μην το φέρνετε στα μέτρα σας, σαν την αλεπού μ’ αυτά που δεν φτάνει.
Ή ενημερωθείτε ή βουλώστε το.
Λίγος σεβασμός στους ανθρώπους που υποφέρουν. Όσο και στους πλέον νεκρούς – δολοφονημένους – αν και αυτόχειρες, που το μόνο που τους έμεινε ήταν να ελέγξουν το θάνατό τους, γιατί ζούσαν σε μια χώρα που σκοτώνει με κάθε τρόπο αλύπητα και στυγνά τους πιο αδύναμους, και γιατί επιπλέον περιστοιχίζονται από μία κοινωνία με άσχετους χυδαίους υπερόπτες αλαζόνες που δεν ξέρουν την τύφλα τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων