Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Ελλάδα, ιδού οι θεσμοί σου....


Στην Ελλάδα οι θεσμοί είναι όπως η δημοκρατία, δήθεν. Όπως έχουμε τύποις δημοκρατία από το 2009 με τα αλλεπάλληλα συνταγματικά πραξικοπήματα, έτσι και οι θεσμοί είναι τύποις θεσμοί. Οι Έλληνες μαθαίνουν τελευταίοι και έκπληκτοι ότι εκτός από τους πολιτικούς, τα "παίρνουν" και οι στρατιωτικοί και παθαίνουν σοκ. Εγώ το γλίτωσα γιατί είχα την τύχη να υπηρετήσω στο ΠΝ και να δω με τα μάτια μου τη λογική και το "ήθος" των στρατιωτικών. Αυτά που είδα, τα έγραψα πριν 8 χρόνια, αλλά ουδείς θορυβήθηκε.

Ένας άλλος δήθεν ελληνικός θεσμός είναι αυτός της εκκλησίας. Η εκκλησία ενοχλήθηκε πρόσφατα από τον τρόπο που γιορτάζεται η γιορτή των τριών Ιεραρχών.
Και ζήτησε από το υπουργείο Παιδείας να αλλάξει τη σχετική εγκύκλιο και να επιβάλλει τη συγκεκριμένη μέρα σε υποχρεωτικό εκκλησιασμό τους διδάσκοντες και τους διδασκόμενους. Να πηγαίνουν δηλαδή όλοι αυτοί στους ναούς της άκρατης υποκρισίας, της βρόμας και της αλητείας, γιατί έτσι θέλουν οι παπάδες που έχουν κάνει "αξίες ζωής" αυτές τις έννοιες.
Και βέβαια τίποτα από αυτά δεν θα γινόταν αν λειτουργούσε ο άλλος θεσμός, αυτός της δικαιοσύνης. Η έλλειψη της δικαιοσύνης είναι που επιτρέπει σε όλους αυτούς τους αλήτες, να θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν σε αυτή τη χώρα και να μη δίνουν λογαριασμό ποτέ και σε κανέναν.
Γι΄αυτό Ελλάδα μην περιμένεις τίποτα από αυτούς τους αλήτες. Αυτοί δεν πρόκειται να αλλάξουν. Να θυμάσαι ότι αυτοί που κόπτονται για τη δικαιοσύνη και την αξιοκρατία είναι οι ίδιοι που διόρισαν την κόρη τους στη Βουλή, τη μία και μοναδική μέρα που αυτή λειτούργησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων