Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Παράταση χρόνου και μαρτυρίου...

του Δημητρη Παπαχρηστου, απο το Εθνος...
Παράταση χρόνου και μαρτυρίου
Στο όνομα της ελληνικής προεδρίας και της συνάντησης των αξιωματούχων της Ενωμένης Ευρώπης στην Αθήνα, η κυβέρνηση προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το γεγονός και, ούτε λίγο ούτε πολύ, να δείξει πως τελείωσαν τα βάσανα του ελληνικού λαού. Ο κ. Μπαρόζο μάλιστα έφτασε στο σημείο να πει πως οι θυσίες του ελληνικού λαού αμείβονται!!!
Η επικοινωνιακή πολιτική έχει κοντά ποδάρια. Η παράταση διαχείρισης του χρόνου καταντά μαρτύριο χειρότερο κι από αυτό της σταγόνας.
Γίναμε το πειραματόζωο για όλες τις χώρες της Ε.Ε. Δοκιμάστηκε η αποτυχημένη πολιτική της λιτότητας που μας επιβλήθηκε και τώρα προσπαθούν να την επεκτείνουν σε όλες τις χώρες. Ο νότος μπορεί να υποφέρει αλλά πέρα από τις όποιες αντιδράσεις και διαδηλώσεις, δείχνει να υπομένει και να περιμένει την όποια ανάκαμψη και έξοδο, που από πουθενά δεν έρχεται, γιατί ήδη το καπιταλιστικό χρηματοπιστωτικό σύστημα προσπαθεί να αντεπιτεθεί και να ανασυγκροτηθεί μέσα κι από τη δική του κρίση.
Εχουμε φτάσει σε μια οριακή και ιστορική στιγμή που η σύγκρουση θα είναι αναπότρεπτη. Η Ενωμένη Ευρώπη δεν είναι ενωμένη, ούτε καν οικονομικά πολύ περισσότερο πολιτικά. Αν οι λαοί της Ευρώπης που δοκιμάζονται και τα 25 εκατ. των ανέργων και τα 5,5 εκατ. των νέων δεν αντιδράσουν για τη δημιουργία της δικής τους ομοσπονδιακής δημοκρατικής Ενωμένης Ευρώπης της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης και της ισότητας μέσα στη διαφορετικότητα της κάθε χώρας, με το πνεύμα ελευθερίας και αδελφότητας, τότε θα είναι ανάξιοι της ιστορίας τους.
Ακούσαμε λόγια ανέξοδα και διφορούμενα, που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση, που αδυνατεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που πολλαπλασιάζονται από τα "φορομπηχτικά" μέτρα που αναγκάζεται να πάρει. Τα 65 CD μένουν στα ράφια και οι φοροδιαφεύγοντες και αυτοί που ξέπλυναν και ξεπλένουν μαύρο χρήμα παραμονεύουν και καλύπτονται από τις ελάχιστες μεμονωμένες περιπτώσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Τον κώδωνα του κινδύνου τον έκρουσε και ο κ. Βενιζέλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Faz" στο Βερολίνο: "... Αν δεν δείξουν κατανόηση για τα ελληνικά αιτήματα [...] τότε θα μπορεί να έρθει στην Αθήνα στην εξουσία ένα ευρύ μέτωπο αντι-ευρωπαϊκών δυνάμεων από την άκρα δεξιά μέχρι την άκρα αριστερά, το οποίο και θα απορρίψει ενδεχόμενη αποπληρωμή των δανείων...".
Δεν θα μπορούσε να μη μιλήσει για την πολιτική των δύο άκρων που σκοπίμως εξισώνει, ελπίζοντας να διασώσει την κατάρρευση του κόμματός του που έχει γαντζωθεί στην κυβέρνηση της ΝΔ. Βλέπει όμως πως ο ευρωσκεπτικισμός μεταβάλλεται σε μέτωπο αντιευρωπαϊκό που ξεπερνάει τα όρια της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων