Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Δημοκρατία ζόμπι...

 
Με αφορμή τη δημοσίευση νόμου που έχει ήδη δημοσιευθεί στο Φύλλο της Κυβέρνησης, η δικαιοσύνη επιστρατεύει άρθρα από το στρατιωτικό ποινικό κώδικα, ο οποίος δεν ισχύει σε καιρό ειρήνης, αλλά μόνον όταν έχει κηρυχθεί στρατιωτικός νόμος, για να ασκήσει δίωξη κατά της δημοσιογράφου Πόπης Χριστοδουλίδου. Το "έγκλημα" που έκανε ήταν η δημοσίευση του νόμου στο blog της. 

Το ένα κακούργημα, ανάμεσα στα πλημμελήματα για τα οποία κατηγορείται, είναι η μετάδοση στρατιωτικών πληροφοριών εν καιρώ πολέμου και προβλέπει ποινή κάθειρξης. Ο συγκεκριμένος νόμος είναι του Μ. Βαρβιτσιώτη και επιτρέπει την χρησιμοποίηση των Μονάδων Υποβρυχίων Αποστολών του ΛΣ, σε στόχους εντός αστικού περιβάλλοντος. Σύμφωνα δε με καταγγελία των ίδιων των ΜΥΑ, μια ομάδα τους απασχολείται με τη φύλαξη των φυλακών Κορυδαλλού.
Το 2014 η ελληνική δικαιοσύνη, σαν ζόμπι, "θυμήθηκε" τον στρατιωτικό ποινικό κώδικα για να τιμωρήσει μια δημοσιογράφο, επειδή δημοσίευσε νόμο που η κυβέρνηση δεν ήθελε να γίνει γνωστός.  Η ίδια δικαιοσύνη παρακολουθεί αδιάφορη να πεθαίνουν παιδιά από αυτοσχέδιους τρόπους θέρμανσης και θεωρεί ότι δεν υπάρχει κανείς υπεύθυνος για αυτούς τους θανάτους. Λες και όλα τα παιδιά ήταν του Κουτσάκη...
Η κυβέρνηση αποφάσισε τρεις μήνες πριν τις εκλογές να αλλάξει τον εκλογικό νόμο και την ημερομηνία διεξαγωγής των Ευρωεκλογών σύμφωνα με το νόμο. Και τα δύο γίνονται για να διασωθεί το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα ζόμπι και ο διαβόητος αρχηγός του.
Η ίδια δικαιοσύνη που δεν θεωρεί ότι πρέπει να παρέμβει στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη χώρα, με τη διάλυση όλου του Δημόσιου κοινωνικού τομέα (Υγεία και Παιδεία), τη δυσπραγία εκατομμυρίων ανθρώπων και την ανεργία αισίως στο 28%, όλα αποτέλεσμα των μέτρων που παίρνει η κυβέρνηση λόγω της οικονομικής κρίσης. 
Αυτή η δικαιοσύνη δεν θεωρεί ότι υπάρχει πρόβλημα με την απόφαση της κυβέρνησης να διαγράψει τα χρέη του Μεγάρου Μουσικής. Το πνεύμα του Λαμπράκη είναι εδώ και κυκλοφορεί σαν ζόμπι. Στη δημοκρατία ζόμπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων