Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Στο Πέραμα, στο Πέραμα!

Πριν από χρόνια, η οδός Αθηνάς ήταν ο παράδεισος του μάστορα και του φτιάξτο μόνος σου. Εκεί έβρισκες, από βίδες και καλάθια μέχρι πανάκριβα εργαλεία και στολές δύτη. Το Praktiker έφερε πάμφθηνα κινέζικα εργαλεία και λοιπά είδη δεύτερης και τρίτης ποιότητας, που όμως ήταν προσιτά στον καθένα.

Σιγά σιγά τα μαγαζιά της Αθηνάς έκλεισαν. Σήμερα δεν έχεις επιλογές. Ψωνίζεις είδη τρίτης ποιότητας σε τιμές πρώτης. Αυτό σημαίνει μονοπώλιο.
Τις προάλλες, 49χρονος με πολλά και άσπιλα χρόνια εργασίας στο Praktiker Αιγάλεω, θεωρήθηκε υπεύθυνος για μια ανοιχτή συσκευασία που βρέθηκε στο τμήμα του και εξαναγκάστηκε να υπογράψει παραίτηση, για να μην δικαιούται αποζημίωση.
Δυο μέρες μετά, αυτοκτόνησε! Κηδεύτηκε με έξοδα των συναδέλφων του, που μιλούν για συνεχείς πιέσεις, περικοπές μισθού και εκβιασμούς από τη διεύθυνση.

Το 95% των εργαζομένων της Χαλυβουργικής τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Να σημειωθεί ότι οι χώρες της ΕΕ έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση για οικονομική ενίσχυση εργαζομένων που απολύθηκαν μαζικά. Ενώ, λοιπόν, η Γερμανία έχει υποβάλει επτά τέτοιες αιτήσεις, η Ελλάδα μόνο στην περίπτωση του ALDI υπέβαλαν αίτηση ενίσχυσης!

Στην Pizza Fan οι εργαζόμενοι στενάζουν. Το μόνο που ενδιέφερε την διεύθυνση ενός υποκαταστήματος όταν ντελιβεράς χτυπήθηκε από αυτοκίνητο, ήταν αν οι πίτσες είχαν καταστραφεί. Παρεμπιπτόντως, μην ξεχνάτε να δίνετε φιλοδώρημα στους ντελιβεράδες. Παίζουν τη ζωή τους κορόνα γράμματα για ψίχουλα. Καμιά φορά δεν πληρώνονται καν ή τους αφαιρούνται χρήματα για καθυστερήσεις και λάθη. Δείξτε λίγη αλληλεγγύη. Δεν θα φτωχύνετε με μισό ευρώ.

24ωρη απεργία των εργαζομένων στη Forthnet-Netmed. Πριν από λίγο, τους επιτέθηκαν τα ΜΑΤ έξω από το υποκατάστημα Ταύρου και συνέλαβαν συνδικαλιστές. Πληρώνουμε τους μπάτσους για να προστατεύουν ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Κλείνει ο ΕΟΠΥΥ. Γιατί δεν βρίσκονται έξω από τα υποκαταστήματα όλοι οι ασφαλισμένοι, μαζί με τους γιατρούς οι οποίοι δεν παραδίδουν τα κλειδιά; Μόνο να γκρινιάζουμε ξέρουμε. Κατόπιν εορτής.

Η φωτογραφία από εδώ
Οι εργαζόμενοι της 3Ε μάς καλούν να μποϊκοτάρουμε κοκακόλες, φάντες και λοιπές αηδίες, σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα τους για την επαναλειτουργία του εργοστασίου στη Θέρμη. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει ανταπόκριση. Στην υπόλοιπη χώρα;

Κατόπιν όλων αυτών, τι είπε η Λιάνα Κανέλλη, κάποτε αγαπημένο παιδί του "εθνάρχη" που σήμερα τσιρίζει και σταυροκοπιέται; Ότι, αν Παφίλης και Κασιδιάρης περάσουν στο δεύτερο γύρο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τον χρυσαυγίτη!!!
Δεν πάτε προς Πέραμα μεριά, να δείτε γιατί οι άλλοτε ψηφοφόροι σας στρέφονται προς τη Χ.Α.; Ακόμα κι ο Χατζηνικολάου είπε στον Κουτσούμπα πως, σε μια ομιλία του, μέτρησε 17 (ολογράφως δεκαεπτά) αναφορές στον ΣΥΡΙΖΑ!
Ρίξτε μια αυτοκριτική, βγείτε από την καρακοσμάρα σας και κατεβείτε στον κόσμο που υποφέρει, αντί να αναλώνεστε σε μισαλλόδοξες εικασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων