Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014

O Τσίπρας θριαμβεύει στην Ευρώπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ το ξέρει;

απο το TVXS...
Η περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη, ξεπέρασε τα όρια μιας προεκλογικής εκστρατείας για την αριστερά:

για πρώτη φορά μετά από 3 χρόνια συστηματικής δυσφήμισης ενός λαού, δυσφήμιση που όμοια της μπορεί κανείς να βρει στην εκστρατεία εναντίον των Εβραίων την δεκαετία του ’30, η Ελλάδα προκάλεσε το θετικό ενδιαφέρον των διεθνών μέσων ενημέρωσης. Μιλώντας με πρωθυπουργούς και πολιτικούς, σε συνεντεύξεις τύπου και σε τηλεοπτικές εκπομπές, ο Α.Τσίπρας κατάφερε να πει αλήθειες για την κρίση, από την σωτηρία των ευρωπαϊκών τραπεζών που παρουσιάστηκε ως σωτηρία της Ελλάδας μέχρι τις ευθύνες της κυρίας Μέρκελ, που δεν είχε τολμήσει μέχρι τώρα να ξεστομίσει κανένας πρωθυπουργός.
Ιδιαίτερα στην Ιταλία, η υποδοχή του Ελληνα πολιτικού ήταν περισσότερο από θερμή. Συνάντηση και κοινά σημεία με τον Ιταλό πρωθυπουργό στην καταδίκη της λιτότητας, συμμετοχή σε talk show για το μέλλον της Ευρώπης και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο), συνεντεύξεις, άρθρο του πρώην προέδρου της ιταλικής Βουλής υπό τον τίτλο «Γιατί στηρίζω τον Τσίπρα»,
αποθέωση στο κατάμεστο θέατρο της Ρώμης όπου ανέπτυξε τις θέσεις του (βίντεο).
Είχε προηγηθεί ψηφοφορία στο εσωτερικό του κόμματος «Αριστερά Οικολογία και Ελευθερία», ανάμεσα στην πρόταση συμμετοχής στο «Ψηφοδέλτιο Τσίπρα», όπως ονομάζεται το ψηφοδέλτιο που προτείνεται και σε αυτό του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, με την πρώτη πρόταση να υπερισχύει κατά κράτος.
Και παρ’ όλα αυτά, ένας εκπρόσωπος των χαμένων, ο υπερπεριφερειάρχης Νικόλα Τζινγκαρέτι που θεωρείται από τους πιθανότερους πρωθυπουργίσιμους του κεντροαριστερού «Δημοκρατικού Κόμματος»-αντιπάλου της «λίστας Τσίπρα» στις εκλογές του Μαίου- τον συνάντησε επίσης για μια ώρα και δέκα λεπτά κι ύστερα του έπλεξε το εγκώμιο: «Το πολιτικό μήνυμα που στέλνει ο Αλέξης Τσίπρας στους ευρωπαίους πολίτες, θεωρώ ότι είναι πολύ ενδιαφέρον. Πέρα από τις δημαγωγίες όσων ζητούν την έξοδο από το ευρώ, μας παρουσιάσθηκαν καινοτόμες  ιδέες, με περιεχόμενο, για να οικοδομηθεί  μια διαφορετική Ευρώπη. Ιδέες που μπορούν να βοηθήσουν στο  να ξεπεράσουμε τις καταστροφές που προκάλεσε η οικονομική κρίση»!
Από τις οργανώσεις της αριστεράς μέχρι τον πρωθυπουργό Λέτα και το Δημοκρατικό Κόμμα της κεντροαριστεράς, ήταν σαν όλοι να περίμεναν έναν Τσίπρα να μιλήσει για την καταστροφική λιτότητα και τα πάθη του Νότου, τονίζοντας αυτά που οι ίδιοι δεν θέλουν να δηλώσουν. Πρέπει να ανατρέξει κανείς στον Μίκη Θεοδωράκη και την Μελίνα Μερκούρη επί χούντας, για να βρει παρόμοια υποδοχή σε Ελληνα πολιτικό στην γειτονική χώρα.
Στον ΣΥΡΙΖΑ, η συνειδητοποίηση της σημασίας της επίσκεψης και ο ενθουσιασμός για την υποψηφιότητα Τσίπρα δεν είναι ανάλογες. Δεν είναι μόνο ότι κάποια στελέχη ψήφισαν λευκό στην υποψηφιότητα Τσίπρα, παρ’ ότι την υποστηρίζει εκτός από την ιταλική ή την γαλλική και σύσσωμη η ευρωπαϊκή αριστερά. Ο πόλεμος χαρακωμάτων, οι ιδεοληψίες και οι μικροκομματικοί υπολογισμοί δείχνουν ότι δεν έχει συνειδητοποιηθεί στο ελάχιστο αυτό που ανέδειξε η περιοδεία Τσίπρα στην Ευρώπη: η έκβαση του πειράματος ΣΥΡΙΖΑ θα σφραγίσει για τα επόμενα χρόνια την πορεία όλης της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων