Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Το εν Ελλάδι βουλευτικό "ήθος"...

Swell...
Οι βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν ψηφίσει και αποδεχτεί από το 2010 όλα τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα, όλους τους νόμους που ήταν απόρροια των μνημονίων. Δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα να "αγοράζουν" κάθε φορά όσα έλεγε η κυβέρνηση περί άτακτης χρεοκοπίας αν δεν ψηφίζονταν τα νομοσχέδια και περί σωτηρίας της χώρας, όταν τα ψήφιζαν. Κι αυτό, μέχρι να έρθει το επόμενο νομοσχέδιο, όπου άρχιζε το ίδιο παραμύθι με την ίδια σειρά στη διήγηση.
 
Δεν προβληματίστηκαν ποτέ για τα ποσοστά της ανεργίας ή των εκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Δεν ενδιαφέρθηκαν για τη δραματική αύξηση των αυτοκτονιών ή τους αστέγους. Συμφωνούσαν με την άποψη της κυβέρνησης περί βλακείας όσων βρήκαν το θάνατο προσπαθώντας να ζεσταθούν. Δικαιολογούσαν την άκρατη φορολόγηση μισθωτών και συνταξιούχων.
 
Και χθες βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που εκλέγονται σε περιοχές που υπάρχουν γαλακτοπαραγωγοί "βγήκαν στα κάγκελα" για το φρέσκο γάλα. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα απείλησαν και με παραίτηση, ακόμα και αν αυτή σημαίνει ότι θα πέσει η κυβέρνηση. Με τη λογική ότι ο ψηφοφόρος προεκλογικά είναι ιερό πρόσωπο. Ό,τι ακριβώς κάνει και με την κατανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος ο Σα(χλα)μαράς.
 
 Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι ήταν σωστή η άποψη του Β. Ραφαηλίδη, ότι η Ελλάδα δεν είναι κράτος και εμείς δεν είμαστε πολίτες αλλά υπήκοοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων