Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Η εικονική πραγματικότητα της ελληνικής "ανάπτυξης"...

του Κυριακου Αγγελακου, απο  toportal...
Λάτσης, Βαρδινογιάννης, Μελισσανίδης, Σάλλας, πρόστιμα εκατοντάδων εκατομμυρίων που διαγράφονται εν μία νυκτι, επιχειρήσεις, τράπεζες και οικιστικά φιλέτα που χαρίζονται κοψοχρονιά, μεθοδεύσεις σε διαγωνισμούς που θα ζήλευε και η μαφία.
Ελληνικό, Αγροτική Τράπεζα, ΟΠΑΠ, Eurobank, ΕΛΠΕ, Aegean Oil, Motor Oil... Το μεγάλο φαγοπότι με 142 βουλευτές-γκαρσόνια, Σαμαρά και Βενιζέλο σεφ, Στουρνάρα σομελιέ, υπουργούς στο βεστιάριο, menu από το ΤΑΙΠΕΔ, σκεύη προς εκποίηση και ο λογαριασμός δικος μας. Κάθε Έλληνας πολίτης χρεώθηκε από 5.830 ευρώ για να πάει η Eurobank στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ενώ ο Λάτσης όχι μόνο δεν έβαλε ούτε ένα ευρώ για την αύξηση του Μ.Κ. της τράπεζάς του, αλλά βρέθηκε να κατέχει το 11% της Εθνικής Τράπεζας χωρίς να έχει καταβάλει ούτε σεντς.
Από την άλλη πλευρά οι Έλληνες φορολογούμενοι υποφέρουν από υψηλή φορολογία, παράλογα - τιμωρητικά και εντέλει ανείσπρακτα πρόστιμα, απειλούνται με κατασχέσεις ακινήτων και τραπεζικών καταθέσεων για χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Ζούμε στην εποχή της μεγαλύτερης ρεμούλας από την ίδρυση του Ελληνικού κράτους κι αυτό στο όνομα της οικονομικής σωτηρίας της χώρας, των απαιτήσεων των δανειστών και με τις ευλογέες των "αντικρατιστών" νεοφιλελεύθερων.

Η χώρα μοιάζει με τη Ρωσία την εποχή του Γιέλτσιν, κι όμως η τεραστιά αυτή διαφθορά ουδόλως απασχολεί τους εταίρους μας.
Ούτε καν τους συμπολίτες μας.
Αυτοί μένουν με το στόμα ανοιχτό μπροστά στα σχέδια του sir Norman Foster για την ανάπλαση του Ελληνικού, μαγεμένοι από τις μακέτες, εντυπωσιασμένοι από το μέγεθος της επένδυσης και ενθουσιασμένοι από τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν.
Σε μια περιοχή μοναδικής αξίας, σημασίας και ομορφιάς στη λεκάνη της Μεσογείου που αποτιμήθηκε με 80 ευρώ το τετραγωνικό, λιγότερο από μια υπόγεια γκαρσονιέρα στη Λιοσίων.
Ας είμαστε επιεικείς. Εδώ εκστασιαστήκαμε με τα Καλατραβέικα, πανάκριβα διακοσμητικά που σκουριάζουν ασυντήρητα.
Ταυτοχρόνως κοιτάμε με αισθήματα απαξίωσης και λυτρωτικής ανακούφισης όσα αποκαλύπτονται για το διεφθαρμένο καθεστώς Ερντογάν στη γειτονική Τουρκία και στην Ουκρανία του Γιανούκοβιτς. Ευτυχώς αυτά δεν συμβαίνουν στη χώρα μας, εμείς είμαστε Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων