Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

HUFFINGTON POST. "Η Πραγματικότητα Πίσω από το Ελληνικό Success Story"...

lefteria news...
Η Πραγματικότητα Πίσω από το Ελληνικό "Success Story"
19/03/2014
Julie Tomlin
Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ετών οικονομικής κρίσης πολλοί Έλληνες φαίνεται να έχουν αναπτύξει μια έντονη αίσθηση της φάρσας .
Η εμφάνιση του Έλληνα υπουργού υγείας Άδωνι Γεωργιάδη σε μια εκδήλωση στο Imperial College του Λονδίνου, με τίτλο «Αλλάζοντας την παλίρροια : Η ελληνική εθνική προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση» ήταν όμως  για πολλούς ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στον παραλογισμό .

Ένας τέτοιος «εορτασμός» είναι απολύτως σύμφωνος με την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να παρουσιάσει την οικονομία της ως ένα success story,αυτή είναι εξάλλου η χρονιά που κατέχει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Γεωργιάδης  εμφανιστηκε μετά στο ελληνικό ραδιόφωνο κατηγορώντας τους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και άλλους αριστερούς φοιτητές για τις συνεχείς διακοπές και τις αποδοκιμασίες  κατά τη διάρκεια της παρουσίας του .

Αλλά ο Γεωργιάδης ανέβηκε στο βήμα μόλις ελάχιστες εβδομάδες μετά την έκθεση για  τις καταστροφικές επιπτώσεις της λιτότητας στην υγεία των απλών ανθρώπων που  δημοσιεύθηκε στο σεβαστό ιατρικό περιοδικό , το Lancet , προκαλώντας μια ομάδα περίπου 140 φοιτητών και άλλων Ελλήνων που ζουν στο Λονδίνο να προσπαθήσουν να διαταράξουν την παρωδία του ”success story“.

Η έκθεση του Lancet λέει μια πολύ διαφορετική ιστορία, που όπως πολλοί Έλληνες φοβούνται δεν ακούγεται.


Ως υπουργός υγείας, ο Γεωργιάδης προίσταται υπηρεσίων υγείας που έχουν τις  λιγότερες  δημόσιες δαπάνες από οποιοδήποτε άλλο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι συνέπειες είναι εκτεταμένες και σοβαρές :
  • Υπήρξε μια σημαντική αύξηση των περιπτώσεων μολυσματικών ασθενειών , συμπεριλαμβανομένου του HIV και άλλων, όπως η ελονοσία και η φυματίωση που δεν είχαν παρατηρηθεί εδώ και δεκαετίες και έχουν επανεμφανιστεί
  •  Όλο και περισσότεροι άνθρωποι , ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι δεν λαμβάνουν την ιατρική περίθαλψη που χρειάζονται επειδή δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά την ιατρική φροντίδα γιατί πρέπει να ταξιδέψουν πολύ μακριά ή δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο
  •  Η οργάνωση “Γιατροί του Κόσμου” έπρεπε να μειώσει τις δραστηριότητές της  για να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση σε υγειονομική περίθαλψη και φάρμακα στις κλινικές της
  • Οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας αντιμετωπίζουν μία αύξηση 120% της ζήτησης κατά τα τελευταία 3 χρόνια, αλλά η χρηματοδότηση για τις υπηρεσίες μειώθηκε κατά 20%  μεταξύ 2010 και 2011 και περαιτέρω κατά 55% μέχρι το 2012
  • Οι Έλληνες εχουν αυξημένη κατάθλιψη 2. 5 φορές περισσότερο

Το κοινωνικό κόστος «ενός από τα πιο ριζοσπαστικά προγράμματα περικοπών του κράτους πρόνοιας  τον τελευταίο καιρό» έχει βαρύνει κυρίως τους «απλούς Έλληνες πολίτες» ενώ υπάρχει μία «αξιοθαύμαστη» αποτυχία να αναγνωριστεί αυτό το κόστος, τόσο από τους Έλληνες πολιτικούς όσο και από τους διεθνείς οργανισμούς, ενώ οι συντάκτες της έκθεσης καταλήγουν στο συμπέρασμα :
«Πράγματι , η κυρίαρχη ανταπόκριση τους ήταν η άρνηση ότι υπάρχουν οποιεσδήποτε σοβαρές δυσκολίες . Αυτό συνιστά άρνηση της πραγματικότητας, η οποία όχι μονο δεν αναγνωρίζει , αλλά μάλιστα προσπαθεί να δυσφημήσει την επιστημονική έρευνα».


Η αποφασιστικότητα ώστε να μην μείνει αναπάντητη η λαμπερή εκδοχή του υπουργού υγείας προκάλεσε τη διαμαρτυρία.
"Ο Γεωργιάδης είναι εκπρόσωπος ενός κράτους που όχι μόνο επιβάλλει πολιτικές που σκοτώνουν , αλλά στην πραγματικότητα αρνείται να αναγνωρίσει οποιαδήποτε επιστημονική έρευνα που αποδεικνύει ότι οι πολιτικές αυτές σκοτώνουν".λέει μία από αυτές, η Ζωή Μαυρουδή , η σκηνοθέτις του Ruins, ενός ντοκιμαντέρ για την ποινικοποίηση του HIV στην Ελλάδα .


Η Μαυρουδή διάβασε μια δήλωση κατηγορώντας τον Γεωργιάδη και την πολιτική τάξη που ανήκει ότι «σπρώχνοντας τον ελληνικό λαό περαιτέρω σε απόγνωση , φροντίζει η χώρα μας να μην μπορεί ποτέ να βγει από την κρίση».


Ο Γεωργιάδης είναι ο υπουργός εξάλλου που επανέφερε στην υγεία το διάταγμα 39A, το οποίο προβλέπει την αναγκαστική έλεγχο για λοιμώδη νοσήματα κάτω υπό αστυνομική επιτήρηση στοχοποιώντας  τους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών, τους εργαζόμενους του σεξ, τα θύματα trafficking, τους οροθετικούς και τους μετανάστες .


Η απόφαση, η οποία καταδικάστηκε από κορυφαίους διεθνείς οργανισμούς υγείας, από υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και επιστήμονες, ήταν στο επίκεντρο όταν σε αστυνομικό μπλόκο στο κέντρο της Αθήνας  συνελήφθησαν γυναίκες οι οποίοι στη συνέχεια δια της βίας εξετάστηκαν και παρέλασαν στα μέσα ενημέρωσης ως  “οι ιερόδουλες του Αids ” . Είναι η ιστορία τους, αυτή που η Μαυρουδή αφηγείται στο Ruins.


Αυτό που ονομάστηκε ως σύγχρονο “κυνήγι μαγισσών” πιστεύεται ότι ήταν μια απόπειρα να αποσπάστει η προσοχή από μια έκθεση που παρουσίασε μεγάλη αύξηση των μολύνσεων από τον HIV σε σχέση με τις περικοπές στα προγράμματα ανταλλαγής βελονών .


«Η ιδέα ότι η Ελλάδα κινείται προς επίλυση των οικονομικών προβλημάτων της και επανέρχεται στις χρηματοπιστωτικές αγορές είναι μια πλάνη και μια φαντασίωση, αλλά ακόμη και αν ήταν δυνατό, το τίμημα που οι Έλληνες έχουν πληρώσει – και πρόκειται να πληρώσουν – είναι ανυπολόγιστο και θα μπορούσε να αποφευχθεί», τονίζει η Μαυρουδή .

«Μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι με ανθρώπους όπως ο Γεωργιάδης στην εξουσία δεν θα γίνει καμία προσπάθεια για να αποτραπεί περαιτέρω ζημιά.
 

Αυτός είναι ο λόγος που κάποιος σαν τον Γεωργιάδη διορίστηκε σε μια τόσο σημαντική θέση, παρά την παντελή έλλειψη πείρας στον τομέα της υγείας.Εφαρμόζει πολιτικές που είναι αναμφισβήτητα επιβλαβείς.Κατά τη θητεία του ο κόσμος θα συνεχίζει να αρρωσταίνει».


Εν όψει των προσπαθειών της κυβέρνησης να παρουσιαστεί ως successstory, η δήλωση που διάβασε η Μαυρουδή έκλεινε με αυτό:


«Για τον Γεωργιάδη και την  Ελληνική κυβέρνηση συνολικά, η τραγωδία της δημόσιας υγείας είναι μέρος του περιβόητου «success story» των δόλιων  νεοφιλελεύθερων οικονομικών πολιτικών στην κοινωνία. Αυτές οι πολιτικές σκοτώνουν, και ο κ. Γεωργιάδης είναι εδώ για να προωθήσει τα δεινά του λαού μας».
 
 
Μετάφραση - Απόδοση:  LEFTeria-news
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ – ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ
 
 
VIDEO/ΗΧΟΣ. Η παρέμβαση – καταπέλτης της Ζωής Μαυρουδή στο Λονδίνο για Άδωνι & συνέντευξη της.
 

SOS από τους αιμορροφιλικούς. Ο Άδωνις δεν συμπεριέλαβε την αιμορροφιλία στις παθήσεις που κρίνονται με αόριστη διάρκεια.
 
 
 
EURACTIV. Έλληνας Υπουργός Υγείας υπερασπίζεται εισιτήριο στα νοσοκομεία
 
 
EURACTIV “H Ελλάδα είναι «σε άρνηση» σχετικά με τα προβλήματα της υγείας”. Ξανά στο προσκήνιο οι δηλώσεις Άδωνι για τους καρκινοπαθείς.
 
 
 
WASΗINGTONPOST. Ποιό Obamacare? Έλληνας ανασφάλιστος καρκινοπαθής πουλάει ότι έχει για να εγχειριστεί. Εκτός τόπου δηλώσεις Άδωνι
 
 
 
INDEPENDENT. Τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης άφηνουν 1 εκ ανθρώπους χωρίς περίθαλψη, αύξησαν παιδική θνησιμότητα, HIV, αυτοκτονίες. Το υπουργείο απέφυγε να σχολιάσει.
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΟ LANCET."Τραγωδία η ελληνική δημόσια υγεία" 6σέλιδη Έρευνα για την καταστροφική πολιτική Υγείας
 
 
ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ. Ελλάδα: Υπερδιπλάσιοι οι νεκροί από γρίπη σε μία εβδομάδα, λόγω έλλειψης εμβολιασμών και περικοπών κονδυλίων.
 
 
 
Με έγγραφό της η Επιτροπή Λοιμώξεων εύχεται «καλή τύχη σε όλους», ενώ ξεμείναμε από νοσηλευτές!
 
 
 
ΠΙΝΑΚΑΣ Παγκόσμιο φαινόμενο! Έχουμε λιγότερους νοσηλευτές και από ιατρούς. Μόνο 3.9 νοσηλευτές ανα 1000 κατοίκους, αλλά 70% παραπάνω αστυνομικούς.απο μ.ο ΕΕ.
 
 
 
Όταν ο Άδωνις έκανε τον Βρετανό ομόλογό του…γυναίκα. Δεν εχει ιδέα με ποιόν και ποιά συνομιλεί;
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΟ. Ο Άδωνις με Υπουργική Απόφαση απαγορεύει στους γιατρούς Ωνασείου “την άσκηση κριτικής των πράξεων των οργάνων Διοίκησης του Κέντρου δημοσίως”.
 


PharmaTimes Magazine (UK) Ελλάδα: H νέα λίστα φαρμάκων αποκλείει όλα τα πρόσφατα τιμολογημένα καινοτόμα φάρμακα, αλλά όχι τα γενόσημα
 
 

THE LANCET. Έρευνα σε κορυφαίο ιατρικό περιοδικό για την υγεία σε Ελλάδα και Ευρώπη, εν μέσω πολιτικών λιτότητας.
 
 
 
Editorial κορυφαίου διεθνούς ιατρικού περιοδικού επιτίθεται στον κανονισμό υποχρεωτικής εξέτασης HIV του Άδωνι
 
 
 
 
Τι έχουν δηλώσει HRW και Διεθνής Αμνηστία για τον καταχρηστικό κανονισμό που επανέφερε ο Άδωνις για τον HIV.
 
 
ΠΙΝΑΚΕΣ. BUSINESS INSIDER.Η αλήθεια για τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης στον HIV στην Ελλάδα, είναι ηδη πολύ καταθλιπτικη.
 
 


ECONOMIST. “Ελλάδα και αυτοκτονίες”. Οι επίσημες στατιστικές υποβαθμίζουν το φαινόμενο.


HUFFINGTON POST.Θάνατος στους δρόμους της Αθήνας. Δημοσιογραφική έρευνα 2 ετών.
 




GUARDIAN.Πανικός στα ελληνικά φαρμακεία, καθώς εκατοντάδες φάρμακα εξαντλούνται - Ο ρόλος των Πολυεθνικών
 
 
 
 
VIDEO.FRANCE 24. "Greece: a poor prognosis" - ΔιαλυμένοΣύστημαΥγείας.





IBTimes «Άπιαστο το Greekovery». Το φιάσκο με Gazprom & ΕΡΤ και ο διορισμός του Άδωνι Γεωργιάδη που «προκάλεσε τεράστια θλίψη».



GUARDIAΝ. Editorial: “Ελλάδα: σκοτάδι την αυγή” Η τακτική της κυβέρνησης είναι να εκλιπαρεί τους Έλληνες να συνεχίσουν να ελπίζουν.



Ο Σαμαράς έκανε Stand-Up Comedy, περί ανάκαμψης στην ΔΕΘ! Η βρετανική ιστοσελίδα του Alexander Nekrassov σατιρίζει Σαμαρά & Grecovery




Καμία σωτηρία…Και η νεοφιλελεύθερη City AM. επιτίθεται στις φαντασιώσεις Greekovery & success story! “Ηλίθιες οικονομικές πολιτικές μπορούν να καταστρέψουν μια χώρα”.



ΠΙΝΑΚΑΣMORGAN STANLEY / BUSINESS INSIDER.«Κάθε χώρα στην Ευρώπη θα πρέπει να χαίρεται που δεν είναι η Ελλάδα»



EL PAIS. Σλόγκαν και "εύρημα για συγγραφέα" το success story και το Grecovery!



REUTERS. Η Ελλάδα πέτυχε πλεόνασμα με την βοήθεια κονδυλίων της ΕΕ!
 
 
 
 
 
 
 







 
 
 
 
The Reality Behind the Greek 'Success Story'
Posted: 19/03/2014 12:49
Julie Tomlin
Journalist


During over four years of economic crisis, many Greek people seem to have developed a keen sense of farce.
The appearance of Greece's health minister Adonis Georgiadis at an Imperial College London event titled "Turning the tide: The Greek National Effort to exit the crisis" was for many a step too far into the absurd, however.

Such a "celebration" is entirely in line with the determination of the Greek government to present its economy as a success story - this is the year it holds the presidency of the European Union after all. Georgiadis has since appeared on Greek radio blaming supporters of the opposition SYRIZA party and leftist students for the heckling and booing that went on during the meeting.
But Georgiadis was taking to the stage just weeks after a report on the devastating impact of austerity on the health of "ordinary people" was published in the respected medical journal, the Lancet, prompting a group of around 140 students and other Greeks living in London to try to disrupt the "success story" charade.

The Lancet report tells a very different story, one that many Greeks fear is going unheard.
As health minister, Georgiadis presides over a health service that receives less public spending any other European Union member state and the consequences have been far-reaching and severe:
  • There has been a marked increase cases of infectious diseases, including HIV and others such as malaria and TB not seen in decades have re-emerged
  • As a result of rapidly increasing unemployment, 800,000 have no health cover
  • More and more people, particularly the elderly have not received medical treatment they need because they can't afford care, have to travel too far or have no transport
  • The health organisation Medicins du Monde has had to scale up its operations to meet increasing demand at its clinics for health care and drugs
  • Compulsory fees have been introduced to access public services, including outpatients' appointments and drug prescriptions
  • Hospitals are severely understaffed and face shortages in medication - members of the public are expected to source and pay for basic supplies such as toilet paper, catheters and syringes.
  • A 21 per cent rise in stillbirths between 2008 and 2011 has been attributed to reduced access to prenatal health services for pregnant women
  • Mental health services are coping with a 120 per cent increase in demand in the past 3 years, yet funding for services decreased by 20 per cent between 2010 and 2011 and by a further 55 per cent by 2012
  • Greek people are two-five times more likely to have major depressions
  • The number of suicides increased by 45 percent between 2007 and 2011
The social cost of "one of the most radical programmes of welfare-state retrenchment in recent times" is being borne mainly by "ordinary Greek citizens" - and has met with a "remarkable" failure of public recognition by Greek politicians and international agencies, the report's authors conclude:
"Indeed, the predominant response has been denial that any serious difficulties exist. This dismissal meets the criteria for denialism, which refuses to acknowledge, and indeed attempts to discredit, scientific research," they add.
Determination not to let the minister's altogether glossier version of the Greek story go unchallenged prompted the protest.

"Georgiadis is a representative of a state that is not only imposing policies that kill, but is actually refusing to acknowledge any scientific research or evidence that these policies kill," says one of them, Zoe Mavroudi, the director of Ruins, a documentary about the criminalisation of HIV in Greece.
Mavroudi read a statement accusing Georgiadis and the political class he belongs to of "pushing the Greek people further into despair, making sure our country can never exit the crisis".
Georgiadis is the minister, after all, who has reinstated Health Decree 39A, which stipulates forced testing for infectious diseases under police supervision aimed at injecting drug users, sex workers, trafficking victims, HIV-positive people and migrants.

The decree, which was condemned by leading international health bodies, human rights campaigners and scientists, was central to a police round up of women in central Athens who were then forcibly tested and paraded in the media as "HIV prostitutes". It is their story that Mavroudi set out to tell in Ruins.
What has been branded a modern day "witch-hunt" is believed to have been an attempt to divert attention from a report that showed a massive increase in HIV infections and a link to cuts in the needle exchange programmes.

"The idea that Greece is moving towards resolving its financial problems and re-entering the financial markets is a fallacy and a fantasy, but even if it were possible, the price the Greeks have paid - and are going to pay - is immeasurable and avoidable," says Mavroudi. ""We can be certain that with people like Georgiadis in power, no attempt will be made to avert further damage.
That is why someone like Georgiadis can be appointed in such an important post in spite of a complete lack of experience in the health sector. He is implementing policies that are indisputably harmful. Under his tenure, we'll keep getting sick."

In the face of the government's efforts to present itself as a success story, the statement read by Mavroudi concluded with this:
"For Georgiadis and the Greek government in total, tragedy in public health is part of its notorious 'Success Story' of foisting neoliberal economic policies on society. These policies kill, and Mr Georgiadis is here to promote the suffering of our people."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων