Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

«Όχι» από το Σύνταγμα στο δημοψήφισμα!

βασίλης γαλούπης...
Να, τι αναφέρει το Σύνταγμα στο άρθρο 44 (όχι αυτό της ΑΕΚ επί Ντέμη) για το δημοψήφισμα...

Καθόταν όλη μέρα ξάπλα στο κρεβάτι, κοίταζε το ταβάνι κι έσπαγε το κεφάλι του. Συλλογιότανε το παλληκάρι. Τι να φτιάξω, ρε αδερφέ, για να γλιτώσω έτσι όπως τα’ κανα; Δεν είναι κάνας αϊτός, βέβαια, αλλά του’ ρθε η έμπνευση. Και τι βγήκε και είπε σήμερα ο Γιωργάκης; Το εξής: «Το μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι πρέπει να πουν οι πολίτες στη νέα
δανειακή συμφωνία». Δημοψήφισμα, σου λέει. Αυτή είναι η λύση!

Όταν, όμως, μιλάμε για δάνεια μεταξύ κρατών κλπ., τότε το ζήτημα είναι δημοσιονομικό. Έτσι δεν είναι; Δεν είναι εθνικό ή κοινωνικό, όπως θα το πασάρουνε.

Και κάθεσαι και λες. Όλοι αυτοί οι περίεργοι που το παίζουν πολιτικοί και κυβερνώντες, το Σύνταγμα δεν το είδαν; Όχι το Σύνταγμα στην πλατεία που έχει ήδη ειπωθεί δεκάδες φορές ως τώρα από τον κόσμο η άποψή του για τα κόμματα της πλάκας που έχουμε σαν κι αυτά που μας κυβερνάνε. Εγώ μιλάω για το κανονικό Σύνταγμα.

Όλοι οι πολιτικοί κόπτονται και καλά για την δημοκρατία, όμως το Σύνταγμα δεν κάθονται να το διαβάσουν για να ξεστραβωθούνε και να δούνε τι λέει μέσα. Συστηματικά το αγνοούν και το καταπατούν, με την αβάντα των επίσης δημοκρατικών ΜΜΕ.

Το θυμόσαστε το άρθρο 44 που είχε μπει η ΑΕΚ του Ντέμη για να σωθεί από τα χρέη; Ε, ένα άρθρο 44 υπάρχει και στο Σύνταγμα. Και ξέρετε τι λέει; Ότι δεν μπορεί να γίνει δημοψήφισμα για δημοσιονομικό θέμα. Και για να το λέει το Σύνταγμα θα έχει τους λόγους του.

Από εκεί και πέρα, αν οι σούπερ δημοκράτες της κυβέρνησης αγαπάγανε τόσο πολύ τα δημοψηφίσματα, θα έπρεπε να κάνουν ένα ΠΡΙΝ μπούμε στο μνημόνιο τον Μάιο του 2010, όχι τώρα που τα έχουνε κάνει μπάχαλο κι έχουνε φαλιρίσει όλο τον κοσμάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων