Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΕΚΤΡΟΠΗ...

alterthess

politexneio.jpg
Πανηγυρίζει σύσσωμη η χώρα, για το νέο πρωθυπουργό της κυβέρνησης του μνημονίου, Λουκά Παπαδήμο. Μετά από ένα μαραθώνιο διαβουλεύσεων σε κλειστά γραφεία, με βασικό γνώμονα την εφαρμογή του μνημονίου, την υπογραφή και εφαρμογή της δανειακής σύμβασης και τη συγκρότηση του προϋπολογισμού, η πολιτική και οικονομική ελίτ της χώρας όρισε πρωθυπουργό έναν τραπεζίτη με πλούσιο παρελθόν και ακόμη πιο πλούσιο μέλλον.
Ο Λουκάς Παπαδήμος θεωρείται ο άνθρωπος όλων των πρωθυπουργών, με επιρροή στους κύκλους των τεχνοκρατών της ΕΕ, που σχεδιάζουν τα μέτρα λιτότητας στις φτωχές χώρες του Ευρωπαικού Νότου. Είναι ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του ως κεντρικός τραπεζίτης με τη σκάνδαλο του χρηματιστηρίου και τη δημιουργική λογιστική που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη.
Ο κ.Παπαδήμος υπήρξε η πρώτη και μοναδική όπως φάνηκε επιλογή του κυρίαρχου αστικού μπλοκ και πλέον περνάει στην ιστορία ως μοναδικός πρωθυπουργός στην μεταπολιτευτική Ελλάδα, χωρίς λαϊκή εντολή.
Ακόμη και οι όποιες αντιδράσεις εκφράστηκαν κυρίως από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, για την ανάγκη ανάληψης της πρωθυπουργίας από πολιτικό πρόσωπο, εξαλείφτηκαν υπό την έντονη πίεση των ελίτ, που είχαν αποφασίσει εκ των προτέρων το νέο πρωθυπουργό.
Πρώτοι στόχοι της νέας κυβέρνησης των τραπεζιτών, η εφαρμογή των μέτρων λιτότητας, η διάλυση του δημόσιου τομέα και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Η νέα κυβέρνηση δεν έχει συγκεκριμένη θητεία, δεν είναι μεταβατική, δεν έχει στόχο να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Είναι μια κυβέρνηση πραξικοπηματική που ακόμη και αν ορίσει ημερομηνία εκλογών, δεν πρέπει να καταφέρει να παραμείνει στην εξουσία. Είναι μια κυβέρνηση που ο λαός οφείλει να αποδυναμώνει κάθε ημέρα, μέχρι να πέσει. Είναι η αδιαμεσολάβητη συμμετοχή των τραπεζιτών στην πολιτική εξουσία.
Υγ.1. Σε μια εβδομάδα ακριβώς είναι η επέτειος του πολυτεχνείου. Κάλή αρχή στη κυβέρνηση και στους υπουργούς των κρίσιμων υπουργείων.
Υγ.2. Μόλις ανακοινώθηκε το όνομα του νέου πρωθυπουργού το χρηματιστήριο εκτοξεύτηκε, οι τράπεζες απογειώθηκαν και τα ΜΜΕ ανοίγουν σαμπάνιες για το χαρμόσυνο συμβάν.
Λ.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων