Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Επισημος ορισμος της τρομοκρατιας..

Σχολιο στο αρθρο του Σταθη η ολιγαρχία πήρε τ' όπλο της...
Θεωρούνται τρομοκρατικά εγκλήματα οι εκ προθέσεως πράξεις που είναι δυνατό να προσβάλουν σοβαρά χώρα ή διεθνή οργανισμό, τις οποίες ο δράστης διαπράττει με σκοπό:
1. Να εκφοβίσει σοβαρά έναν πληθυσμό.
2. Να εξαναγκάσει τις δημόσιες αρχές ή έναν διεθνή οργανισμό να εκτελέσουν οποιαδήποτε πράξη ή να απόσχουν από την εκτέλεσή της ή να αποσταθεροποιήσει ή να καταστρέψει τις πολιτικές, συνταγματικές ή οικονομικές δομές μιας χώρας ή ενός διεθνούς οργανισμού.
3. Προσβολή κατά της ζωής προσώπου, η οποία είναι δυνατό να επιφέρει τον θάνατο (σημ: 40% αύξηση των ψυχικών διαταραχών τού πληθυσμού)
4. Σοβαρή προσβολή κατά της σωματικής ακεραιότητας προσώπου (σημ: ΜΑΤ).
5......
6. Πρόκληση σημαντικών ζημιών σε κυβερνητικές ή δημόσιες εγκαταστάσεις, συγκοινωνιακά συστήματα, εγκαταστάσεις υποδομής, περιλαμβανομένων και των συστημάτων πληροφορικής, σταθερές εξέδρες που βρίσκονται επί της ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδας, δημόσιους χώρους ή ιδιωτικές ιδιοκτησίες, μαζικές καταστροφές των εν λόγω χώρων, εγκαταστάσεων ή συστημάτων ή σημαντικές οικονομικές απώλειες (σημ: ξεπούλημα).
7......
8. Κατασκευή, κατοχή, κτήση, μεταφορά, προμήθεια ή χρήση ............., εκρηκτικών υλών, ......και χημικών όπλων......
9...........
10. Διαταραχή ή διακοπή του εφοδιασμού ύδατος, ηλεκτρικής ενέργειας ή κάθε άλλου βασικού φυσικού πόρου, με αποτέλεσμα την έκθεση ανθρωπίνων ζωών σε κίνδυνο.
11. Απειλή εκτέλεσης ενός εκ των προαναφερομένων εγκλημάτων».

Ουδέν σχόλιον από την πλευρά μου, αλλά
κάθε παραλληλισμός με την ελληνική πολιτική καί με τις πράξεις της ΕΕ, των τραπεζών καί των "θεσμικών επενδυτών" είναι επιθυμητός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων