Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Φτιάξε κι εσύ μια ΜΗΚΥΟ...

kathimerini.gr
Του Παντελη Mπουκαλα
Μας πιάνει ο φόβος κάθε τόσο ότι θα χάσουμε τα πρωτεία της διαφθοράς και αντί να βρισκόμαστε στην ίδια ζηλευτή ομάδα με τους «καπάτσους Ιταλούς» θα βρεθούμε συναριθμούμενοι με τους «αγαθιάρηδες ξανθούς του Βορρά». Εδώ που τα λέμε πάντως ο ανταγωνισμός είναι ζωηρότατος. Η Γερμανία λ.χ., που παραδίδει αλαζονικά μαθήματα τάξεως και ηθικής, έχει έναν άτακτο πρόεδρο ένθερμο οπαδό του βουλγαράκειου δόγματος περί του νομίμου που τυγχάνει και ηθικό. Είναι έπειτα η Γαλλία με τα αλληλοδιάδοχα σκάνδαλά της, που στιγμάτισαν ακόμη και την αυτής ωραιότητα Κάρλα Μπρούνι. Είναι η Ιταλία του γενικευμένου μπερλουσκονισμού. Και είναι και οι ΗΠΑ, που επίσης αρέσκονται να διδάσκουν ηθική και όπου, αν ισχύουν έστω και στο μισό όσα καταλογίζουν ο ένας στον άλλον οι έξι υποψήφιοι του Ρεπουμπλικανών, θα έπρεπε να μπουν όλοι στη φυλακή.
Αδικα ανησυχούμε όμως. Η κάθε μέρα γεννοβολάει τις δικές της παραμυθητικές ειδήσεις που βεβαιώνουν ότι το διαφθορείο μας καλά κρατεί. Αυτή η ιστορία με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, για παράδειγμα, μπορεί να μην είναι δική μας πατέντα, η φάμπρικα όμως που στήθηκε δεν έχει το ταίρι της παγκοσμίως. Ξαφνικά καταλάβαμε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα αγγέλων δαιμονιωδώς ευρηματικών όταν είναι να αντλήσουν δημόσιο χρήμα για να κάνουν τις «αγαθοεργίες» τους. Κατοικείται δηλαδή από μυριάδες υπερασπιστές της διωκόμενης έχιδνας των ορέων, μυριάδες εθναποστόλους που το ’βαλαν αμέτι μουχαμέτι να εκχριστιανίσουν τη Βόρεια Κορέα και την Κούβα, μυριάδες λάτρεις του υπ’ αριθμ. 19 φαραγγίου του Καϊμακτσαλάν, μυριάδες πιστούς του οσίου Μηκυόδου. Και ιδού οι ΜΗΚΥΟ κατά εκατοντάδες. Και ιδού το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ να παριστάνουν τους χορηγούς με ξένα έξοδα και να μην ελέγχουν καν αν τα κονδύλια που δίνονται χρησιμοποιούνται για τον δηλωθέντα σκοπό.
Μόλις οχτώ εκατομμύρια πήρε π.χ. μια φιλάνθρωπη οργάνωση για την αποναρκοθέτηση του Εβρου, οι υπεύθυνοί της όμως έβαλαν τους Πακιστανούς να καθαρίσουν. Σωστά. Και οικονομία έκαναν οι άνθρωποι και επιστημονικά σκέφτηκαν χρησιμοποιώντας «ναρκαλιευτές» με εμπειρία και τεχνογνωσία και διεθνιστικά φέρθηκαν δίνοντας δουλειά σε ξένους. Τι τους κατηγορούν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων