Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

«Ξέρετε ποιος είναι αυτός;»...

Μαριάννα Τζιαντζή...
Ημέρα των Θεοφανίων και η καθημερινή εκπομπή της ΝΕΤ «Συμβαίνει τώρα» μας ενημερώνει, με ζωντανές συνδέσεις, για την τελετή αγιασμού των υδάτων στη Χαλκίδα, όπου παρευρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και στο λιμάνι της Στυλίδας, όπου ο δήμαρχος Απόστολος Γκλέτσος θα προσπαθήσει να πιάσει τον σταυρό, μαζί με χειμερινούς κολυμβητές, αθλητές και μαθητές.


Δέκα ολόκληρα λεπτά αφιερώθηκαν στα νερά του Μαλιακού και μετά βίας δύο λεπτά στον πορθμό του Ευρίπου, όπου «υπήρξαν κάποιες αποδοκιμασίες, κάποιες διαμαρτυρίες για τα οικονομικά μέτρα [...] από εμπόρους, ανέργους, εργαζομένους με προβλήματα...».
Με σαγιονάρες και ελαφρά ντυμένος φτάνει ο κ. Γκλέτσος στο λιμάνι, μας πληροφορεί η ΝΕΤ. «Τώρα μπορείτε να τον δείτε! Φορά ημι-ολόσωμη φόρμα, όχι... καταδυτική στολή. Βούτηξε ο Απόστολος Γκλέτσος! Ποτέ άλλοτε το λιμάνι δεν είχε τόσο κόσμο, ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσοι πολλοί οι βουτηχτάδες». Και ποτέ άλλοτε δεν είχαν στριμωχτεί εκεί τόσα πολλά συνεργεία για να απαθανατίσουν έναν «επώνυμο» που θα βουτούσε στα παγωμένα νερά.
Σεβόμαστε την επιλογή του κ. Γκλέτσου να τιμήσει το έθιμο ακολουθώντας έναν όχι και τόσο εύκολο δρόμο. Αλλο όμως η σύντομη αναφορά στο γεγονός και άλλο η δεκάλεπτη περιγραφή του με όρους lifestyle. Κατά τα άλλα, απορούμε που σε ένα διαγώνισμα στην Ιστορία, πριν από μια δεκαετία περίπου, κάποιος μαθητής, μπερδεύοντας και συνδυάζοντας τα ονόματα του Μανώλη Γλέζου και του Απόστολου Σάντα, έγραψε ότι τη γερμανική σημαία από την Ακρόπολη την κατέβασε... ο Απόστολος Γκλέτσος.
Υπάρχουν τεχνικά προβλήματα στη σύνδεση με τη Χαλκίδα, εξηγεί η παρουσιάστρια. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είμαστε υποχρεωμένοι να παρακολουθούμε, καρέ καρέ, την κατάδυση του δημάρχου. Ας παραγέμιζαν με άλλους τρόπους τον «πολύτιμο» τηλεοπτικό χρόνο τους/μας. Ας έδειχναν σκηνές από τη «Μανταλένα»…
«Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;» Ο Κίμων Κουλούρης δεν είπε με τα χείλη του αυτή τη φράση. Αρκετοί όμως πιστεύουν ότι ενδεχομένως να την είπε με τη γλώσσα του σώματος, με τις αντιδράσεις του όταν τον σταμάτησαν άνδρες της ομάδας Δίας. Ούτε ο συμπαθής δήμαρχος είπε κάτι τέτοιο, όμως εδώ και χρόνια διάφορες εκπομπές βροντοφωνάζουν «ξέρετε ποιος είναι αυτός;» εννοώντας πότε τον έναν και πότε τον άλλο επώνυμο. Και αν δεν ξέρουμε, τα κανάλια φροντίζουν να το μάθουμε. Αυτό όμως που μέχρι χθες μας το μάθαιναν τα ιδιωτικά κανάλια, τώρα μας αναγκάζει να το μάθουμε η δημόσια τηλεόραση.
(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 10.1.2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων