Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Το 10% του doctor Beny-zelou...

Τώρα αυτό πάλι πώς να το αναγνώσουμε εμείς οι απλά σκεπτόμενοι αθώοι πολίτες της τόσο όμορφης αυτής χώρας; Μας διαμηνύει ο κύριος Βενιζέλος πως αν το ντουετάκι «ΠΑΣΟΚ-Ελιά» δεν πάρει τουλάχιστον 10%, πέφτει η κυβέρνηση. Τρομάζω σύντροφοι. Και καλά –εγώ ας τρομάξω. Τρομάζει και ο Σαμαράς που, κουκιά μετρημένα σου λέει είναι αυτά που έχουμε ως συγκυβέρνηση, σε ποιόν απευθύνεται ο αντιπρόεδρος – στους δικούς μου ψηφοφόρους; Γιατί δεν έχει λογική αυτό που λέει. «Είναι ένα είδος πολιτικού εκβιασμού» μου εξηγεί στενός φίλος, αγαπητός και δεξιός μέχρι το μεδούλι. Διασπαστικού δε εκβιασμού. Διότι από πού θα το πάρει το 10% ο συνδυασμός ΠΑΣΟΚ-Ελιάς; Από την ΧΑ; Όχι. Από το ΚΚΕ; Όχι. Από τους ΑΝΕΛ; Όχι. Από την ΔΗΜΑΡ; Όχι. Από τον ΣΥΡΙΖΑ; Όχι. Τι απομένει; Το «μικρό κόμμα» (η Ντόρα το είπε) της «Νέας Δημοκρατίας». Διότι μόνον σε αυτούς που κόπτονται να μην διαταραχθεί η ισορροπία της «συγκυβερνήσεως» μπορεί να απευθύνεται ο κύριος Ευάγγελος, αυτό λέει η κοινή λογική. Στους άλλους (όλους) που δεν τους ενδιαφέρει εάν «θ’ αντέξει  η συγκυβέρνηση», δεν τους αφορά καθόλου τι λέει. Στα παλιά τους τα παπούτσια  – και ας μου συγχωρεθεί η λαϊκότροπος αυτή προσέγγιση. Ποιος νοιάζεται αν θα πάρει 1 ή 10% η Ελιά του ΠΑΣΟΚ; Μόνον η ιδία – και το έτερον της ήμισυ, η Νέα Δημοκρατία. Έλα όμως που και αυτή, τσουρουφλισμένη και καταταλαιπωρημένη όπως είναι, παλεύει να μαζέψει τα απολύτως απαραίτητα μήπως και παραμείνει «πρώτο κόμμα»- έστω και με μία ψήφο διαφορά; Δεν έχει περιθώρια να πριμοδοτήσει τους συγκυβερνήτες ρισκάροντας την τελευταία της ελπίδα – την «πρωτιά» δηλαδή. Και σου λέει ο κάθε Νεοδημοκράτης που αγωνιά αυτή τη στιγμή, τι θέλει να πει ο Ευάγγελος; Προαναγγέλλει πτώση της κυβερνήσεως την 26η Μαΐου αν δεν πιάσει το 10%; Τι χουνέρι είναι πάλι αυτό;
Για εμάς που δεν είμαστε της συγκυβερνήσεως και πολύ το θέλουμε να μην τα καταφέρει να  συνεχίσει το έργο της μετά την αναγγελία των αποτελεσμάτων το βράδυ της 25ης, είναι λουκούμι Κωνσταντινουπολίτικο  αυτό που μας προσφέρει ο αντιπρόεδρος. Διότι δεν θα πάρουν 10% η Ελιά με το ΠΑΣΟΚ με τίποτα – άρα πάμε για εκλογές ατάκα κι’ επί τόπου: Το όνειρό μας.
Και αναρωτιέται κανείς –τι έχει πάθει ο κύριος Βενιζέλος; Ούτε την απλή αριθμητική δεν θυμάται πιά; Γιατί εκτίθεται και δεσμεύεται έτσι; Είναι τόσο σίγουρος ότι θα πάρει κεφάλι ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε, γνωρίζοντας ότι είναι χαμένος από χέρι, ανεβάζει τουλάχιστον λίγο τον πήχη – ώστε να αποχωρήσει επειδή δεν αναγνωρίζει ο Ελληνικός λαός ότι το μέγεθος της προσφοράς του είναι, τουλάχιστον, διψήφιο;
Θ’ ακούσουμε θα δούμε και θα παρατηρήσουμε πολλά μέχρι να μιλήσουν τα αποτελέσματα της 25ης. Ήδη αυτή η άτακτη «λιποταξία» από την συγκυβέρνηση σε περίπτωση που δεν πιάσει 10% ο Μπέννυ με την Ελιά, δηλώνει πολλά. Έφυγε πρώτος ο Κουβέλης –αφού έκαψε όλα του τα χαρτιά για πάντα. Τώρα θα φύγει και ο Βενιζέλος – τσουρουφλισμένος.
Όλα αυτά διευκολύνουν πολύ τον δρόμο του ΣΥΡΙΖΑ προς την πρωτιά. Γιατί οι «αναποφάσιστοι», όπως είναι γνωστό, περιμένουν να δούν προς τα πού θα γείρει η ζυγαριά για να πάνε από εκείνη τη μεριά, να είναι με τους πολλούς –δεν τους αρέσει η μοναξιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων