Όλα τα αθέμιτα μέσα, όλο το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο, εντός και εκτός Ελλάδας, οικονομολόγοι, δημοσιογράφοι, αναλυτές, δημοσκόποι, καναλάρχες έχουν σπεύσει στη στήριξη του Σαμαρά. Με τα χιλιοειπωμένα ψευδοδίλληματα περί σταθερότητας – αστάθειας, αλλά και εξόδου από το ευρώ επιχειρείται η τρομοκράτηση του εκλογικού σώματος, με σκοπό την υφαρπαγή, για άλλη μια φορά, της πολυπόθητης ψήφου…

Παλαιοκομματικά εργαλεία μαζί με νέα εφευρήματα ανασύρονται από το οπλοστάσιο της χειραγώγησης κοινού. Η καταστροφολογία για την οικονομία βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, ακολουθούν οι θρήνοι για τις δήθεν επιτυχίες που θα χαθούν,  το «πλεόνασμα» της αφαίμαξης και της εξαθλίωσης ενός ολόκληρου λαού για το οποίο, δεν ντρέπονται να πανηγυρίζουν.
Μια γρήγορη σταχυολόγηση όσων ακούσαμε το τελευταίο διάστημα της προεκλογικής περιόδου περιλαμβάνει:
α) Δηλώσεις του κ. Γιούνκερ αμέσως μετά το debate για την ακαταλληλότητα του Αλέξη Τσίπρα, ως πρωθυπουργού. Δεν περιμέναμε βέβαια να τον επιβραβεύσει για το στρίμωγμα για το τι έγινε στις Κάννες, που του έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από μόνες τους οι δηλώσεις αυτές αποτελούν ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας, για την οποία βέβαια η κυβερνητική κάστα επιχαίρει, όπως ταιριάζει απόλυτα στα ήθη, μιας αποικιοκρατίας.
β) Δηλώσεις, πάλι του κ. Γιούνκερ στο Bloomberg για τον κίνδυνο που επιφυλάσσουν οι πρόωρες εθνικές εκλογές. «Αυτό που δεν χρειάζεται η Ελλάδα, θα ήταν μία κυβερνητική κρίση, ή μία κατάρρευση της κυβέρνησης. Αυτό θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο», τόνισε ο κ. Γιούνκερ.
γ) Ο οίκος αξιολόγησης Fitch προχώρησε σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από "B-" σε "B". Έρχεται να επιβεβαιώσει και να στηρίξει, 3 μέρες πριν τις εκλογές, εμπράκτως το «success story» Σαμαρά που ζούμε, μιλώντας για αξιοθαύμαστη μείωση του ελλείμματος της Ελλάδας τα 4 τελευταία χρόνια και ότι η πιο δύσκολη φάση της προσαρμογής έχει περάσει. Μόνος κίνδυνος, οι πρόωρες εκλογές!
Το κυρίαρχο χρηματοπιστωτικό κατεστημένο, αναβάθμισε την Ελλάδα προεκλογικά, την ζωή όμως των Ελλήνων, ποιος θα την αναβαθμίσει;

δ) Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, θα έχει ως αποτέλεσμα την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη και εν τέλει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η κινδυνολογία αυτή βασίζεται στο περιβόητο Σχέδιο Ζ που, κατά τους Financial Times, είχε συντάξει το επιτελείο του κ. Σόϊμπλε το 2011, για τους κινδύνους που επιφυλάσσει μια ενδεχόμενη αποβολή της Ελλάδας από την Ε.Ε. (Βλ. το άρθρο του Χ. Γολέμη στην ΑΥΓΗ).
ε) Μέγα επικοινωνιακό εύρημα της εβδομάδας, η δήθεν ψηφοθηρία ΣΥΡΙΖΑ, από τους ψηφοφόρους της Χ.Α. Είναι προσβλητική και ανεπίτρεπτη για την ιστορία της Αριστεράς ακόμα και η συμμετοχή, σε τέτοιου είδους διάλογο, με δεδομένο μάλιστα, ότι την κυβερνητική ομάδα αποτελούσαν και συνεχίζουν να αποτελούν δεξιά πρωθυπουργικά χέρια, όπως Μπαλτάκοι, Φαήληδες και υπουργοί όπως, Αδώνηδες, Βορίδηδες…
ζ) Παρασκευή πρωί πρωί στον ΑΝΤ1 παρουσιάστηκαν κάρτες με τα αποτελέσματα των εκλογών του 2012, που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο στις φυλακές Κορυδαλλού και τα ψυχιατρεία!
Απολύτως λογικό, εξαιτίας των απαράδεκτων συνθηκών που βιώνουν οι άνθρωποι εκεί, αλλά πόσο άλλο λαϊκισμό και πόσες άλλες σπέκουλες, να αντέξει ο τηλεθεατής; Ελπίζω μετά από τόσα χρόνια χειραγώγησης του, με τα ίδια φτηνά τεχνάσματα να έχει αποκτήσει κάποια εμπειρία, να έχει «εκπαιδευτεί» στα τηλεοπτικά, να μην μασάει στην προπαγάνδα των μεγαλοκαναλαρχών συνεργατών της οικονομικοπολιτικής κάστας που κυβερνά όλα αυτά τα χρόνια.
η) Η προεκλογική φιέστα Σαμαρά στο Σύνταγμα μετατράπηκε σε φιάσκο που δεν έπεισε ούτε τους τηλεθεατές παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του σκηνοθέτη και των συστημικών ΜΜΕ. Η πραγματική όψη της συγκέντρωσης που κυκλοφόρησε άμεσα στα social media δεν μπόρεσε να καλυφθεί. Ο τελευταίος μονόλογος ενός αχυρανθρώπου, που με επιτηδευμένο καλαματιανό ψευτοτσαμπουκά προσπαθεί να κρύψει την αποτυχία της μνημονιακής πολιτικής που εκπροσωπεί, κανέναν δεν αφορά και κανέναν δεν ενδιαφέρει.
Δεν ξέρω αν βρήκε κάποιον ψηφοφόρο, από τη χθεσινή απέλπιδα προσπάθεια του ο πρωθυπουργός, αλλά ένα είναι σίγουρο, ο άνθρωπος που θα πάει να ψηφίσει την Κυριακή, θα βάλει το χέρι του στην τσέπη και θα τη βρει άδεια, θα σκεφτεί ότι δεν μπορεί να πάρει τα φάρμακά του, δεν μπορεί να πάει σε ένα γιατρό, θα φοβάται μην του πάρει η τράπεζα το σπίτι (όχι η Αριστερά, όπως λένε τα παπαγαλάκια), και τα χρέη που τον βαραίνουν...
Ας μην έχει πειστεί από την Αριστερά, και ας μην πολυκαταλαβαίνει τι του λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, η ελπίδα είναι εκεί έξω, στις γεμάτες πλατείες, στη δράση και τη συμμετοχή, σε αυτό που τελευταία επαναλαμβάνει σε κάθε ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας, «κλείστε τις τηλεοράσεις και βγείτε στους δρόμους».
Τελευταίο αποκούμπι τους η συκοφαντία, το ψέμα, η διαστρέβλωση, η μονταζιέρα. Όλα αυτά όμως συνάδουν σε κάτι που όλοι, και κυρίως ο κόσμος γύρω μας, γνωρίζει πολύ καλά, την σταδιακή κατάρρευση ενός δημοκρατικού κράτους και όλων των δομών και θεσμών του πολιτικών, κοινωνικών, οικονομικών, μέσα σε λίγα χρόνια.
Είμαστε λίγο πριν την ανατροπή, το γνωρίζουν όλοι, εντός και εκτός, η αλήθεια που θα επιβεβαιωθεί αναπόδραστα την Κυριακή είναι μία:
Για πρώτη φορά Αριστερά, και αυτό, τους τρομάζει…