Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Ο δρόμος προς το φασισμό...

the threemooges...
Παρακολουθούμε από τη Δευτέρα να παίζεται στα κανάλια και το διαδίκτυο ένα κακόγουστο παιχνίδι επίρριψης ευθυνών μεταξύ των κομμάτων για τα υψηλά ποσοστά που σημείωσε η Χρυσή Αυγή στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Τηλεδημοσιογράφοι, πολιτικοί κι άλλοι ειλικρινά ανησυχούντες για το μέλλον της Ελλάδας ανακάλυψαν στις 18 Μαΐου ότι η Χρυσή Αυγή είναι ακόμα εδώ και δεν έχει χάσει τίποτα από τα ποσοστά της. 
 
Μα καλά, τί περίμεναν; Ότι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν αρκετή για να αφυπνιστούν κατεστραμμένα μυαλά; Ότι επειδή μπήκαν φυλακή μερικά στελέχη της Χρυσής Αυγής θα έπαυαν οι φασίστες να είναι φασίστες και θα ξαναψήφιζαν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, όπως έκαναν να προηγούμενα 40 χρόνια; Αφού τα ίδια αυτά κόμματα ευθύνονται για τη γιγάντωση της Χρυσής Αυγής. Το μόνο που κάνουν όλες αυτές τις μέρες είναι να τη διαφημίζουν ακόμα περισσότερο. Τόσο αστοιχείωτοι είναι. Και δυστυχώς, μπλέχτηκε στο ίδιο παιχνίδι κι ο ΣΥΡΙΖΑ. Για να αποδείξει το αυταπόδεικτο. Ότι ήταν από τους πρώτους που μιλούσαν για τον κίνδυνο της Χρυσής Αυγής και τη σχέση της με το σύστημα.
 
Επειδή λοιπόν βλέπω πως επιστρέφουμε σε συζητήσεις του 2012, τότε που όλοι έπεσαν από τα σύννεφα με τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής στις εθνικές εκλογές, ας πιάσουμε τα πράγματα από την αρχή.
 
Ο φασισμός είναι βαθιά ριζωμένος στην Ελλάδα. Από την εποχή του Μεταξά, από την Κατοχή, από τη Χούντα. Δεν έφυγε ποτέ και μάλιστα τροφοδοτήθηκε συστηματικά τα τελευταία 20 χρόνια.
 
Τροφοδοτήθηκε από ιδέες, όπως "το ελληνικό DNA είναι καταδικασμένο να κερδίζει", "όταν εμείς είχαμε πολιτισμό...", "πάλι με χρόνια με καιρούς..." κι από την προγονοπληξία που μας μαθαίνουν στα σχολεία για τον ανώτερο αρχαίο πολιτισμό, τη Μεγάλη Ιδέα, τη Μακεδονία που είναι ελληνική, τις υποτιθέμενες δηλώσεις Κίσινγκερ και την ιστορική συνέχεια του ελληνισμού από την αρχαιότητα έως σήμερα.
 
Τα τελευταία χρόνια στοχοποιήθηκαν ως εχθροί και χρησιμοποιήθηκαν ως αποδιοπομπαίοι τράγοι ευπαθείς ομάδες, όπως οι μετανάστες, οι Ρομά, οι ναρκομανείς κι οι οροθετικές γυναίκες. Δαιμονοποιήθηκαν οι αναρχικοί, στήθηκαν δίκες εναντίον τους, είχαμε βασανισμούς σε αστυνομικά τμήματα, άνθησε η συνωμοσιολογία περί Νέας Τάξης Πραγμάτων, αεροψεκασμών κι Εβραίων που θέλουν το κακό της ελληνικής φυλής.
 
Ο ελληνικός στρατός ήταν τουρκοφάγος και φώναζε φασιστικά συνθήματα στις παρελάσεις, οι τούρκοι μας έκαιγαν τα δάση, ενώ στρατιωτικοί βρέθηκαν μπλεγμένοι σε σκάνδαλα με μίζες από τα εξοπλιστικά.
 
Η αστυνομία υπέστη στρατιωτικοποίηση - ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ, ΔΙΑΣ - και χρησιμοποιήθηκε ως μέσο καταστολής των συνδικαλιστικών αγώνων σωματείων που μετατράπηκαν σε κομματικά όργανα, ενώ παράλληλα ενισχύθηκε η εργοδοτική τρομοκρατία κι η εργασιακή ανασφάλεια.
 
Η Εκκλησία μπλέχτηκε στα εθνικά ζητήματα με λαοσυνάξεις για το μακεδονικό και τις ταυτότητες, διεκδίκησε εκτάσεις γης με χρυσόβουλα από την Τουρκοκρατία κι έκανε πολιτικές δηλώσεις φασιστικού περιεχομένου.
 
Αναμεταδότης όλων των παραπάνω υπήρξε πάντα η τηλεόραση που παρουσίαζε ως περιθωριακή κουλτούρα οτιδήποτε ξέφευγε από τα lifestyle περιοδικά του Κωστόπουλου, το ποδόσφαιρο και τη φρασεολογία της Μενεγάκη.
 
Ο σεξισμός κάλπαζε στις σκουπιδοεκπομπές τύπου Θέμου, οι γυναίκες παρουσιάστηκαν ως εμπορεύματα κι εντυπώθηκαν στο μυαλό του Έλληνα ιδέες, όπως "όλες οι γυναίκες είναι πουτάνες, οι άντρες απλά παρασύρονται" κι "αν δεν πηδηχτείς, δεν κάνεις καριέρα".
 
Τα ΜΜΕ των Ελλήνων ολιγαρχών είναι ο κύριος υπαίτιος της κατασκευής της φασιστικής κουλτούρας που εξυπηρετούσε διαχρονικά τα συμφέροντά τους και το κάνει μέχρι σήμερα.
 
Η αδιαφορία προς την πολιτική και η περιφρόνηση του πνεύματος είναι αποκλειστικά δικό τους κατασκεύασμα. 
 
Και τώρα τί μας λένε; Ότι οι ψηφοφόροι είναι τσιφλίκι των κομμάτων. Ότι όποιος ψήφισε Χρυσή Αυγή την προηγούμενη Κυριακή είναι φασίστας, ενώ άμα ψηφίσει κάτι άλλο αυτήν την Κυριακή είναι παραστρατημένος πολίτης. Λένε ότι δεν έγιναν φασίστες σε μια νύχτα. Λες και η παραδοσιακή Δεξιά στην Ελλάδα δεν ήταν πάντα βίαιη και χαμηλού επιπέδου. 
 
Απλά ήρθε το ΠΑΣΟΚ που μοίρασε λεφτά, τους μάντρωσε και τους έκανε μετριοπαθείς. Mοιράζοντας λεφτά και διορισμούς δεν έκανε απλά τους παλιούς δεξιούς μετριοπαθείς. Έφερε μια γενική σύγκλιση, γιατί άλωσε όλα τα πεδία της ιδεολογίας. Τώρα που τα λεφτά τελείωσαν, πήγε ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Κι ο πάγκος της Χρυσής Αυγής χώρεσε τους παραδοσιακούς φασίστες μαζί με τους νεοφασίστες.
 
Όλη αυτή η διαμάχη που γίνεται από τη Δευτέρα μου θυμίζει του Βυζαντινούς που μάλωναν με τους Ιταλούς για τη θρησκεία και τα λιμάνια, ενώ οι Τούρκοι αλώνιζαν από πίσω.
 
Κι όλοι ξέρουμε πώς κατέληξε αυτό.
 
by To Skouliki Tom
 
(Aνήθικο δίδαγμα: Τσακώνονται για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής για να κρύψουν την αποτυχία τους. Την αποτυχία τους να πείσουν το 40% που κάνει αποχή να πάει να ψηφίσει. Να πάτε λοιπόν την Κυριακή και να ψηφίσετε. Όσο πιο δίκαια μπορείτε.)
 
(Ανήθικο δίδαγμα no.2: Ευχαριστώ όλα τα ιστολόγια από τα οποία άντλησα περιεχόμενο για το παραπάνω κείμενο και ιδιαίτερα το risinggalaxy.wordpress.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων