Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Έξι και σήμερα...

απο το AlterThess...
Το πρώτο: Το σχέδιο αυτής της ελεεινής κυβέρνησης της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς να χρησιμοποιήσει το αποτέλεσμα των χθεσινών τοπικών εκλογών για να προκαλέσει ένα κλίμα πολιτικής θολούρας και να κρατήσει στις ευρωεκλογές τη Νέα Δημοκρατία σε μία απόσταση περίπου πέντε μονάδων πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ, βυθίστηκε μαζί με τους εμπνευστές του.
Αυτό δεν σημαίνει πως πήγαν όλα καλά για την απ’ εδώ πλευρά, που έδειξε αρκετά ανήμπορη στο να τα βάλει με, ισχυρά πράγματι, τοπικά συστήματα νυν και πρώην δημάρχων και περιφερειαρχών. Τα πολύ καλά αποτελέσματα για τη ριζοσπαστική Αριστερά στην περιφέρεια της Αττικής και το δήμο της Αθήνας έδειξαν πως θα μπορούσαν να υπάρξουν πολύ καλά αποτελέσματα και αλλού, ίσως και παντού.
Το δεύτερο: Αυτή η ελεεινή κυβέρνηση της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς μπαίνει στα τελευταία μέτρα της τελικής ευθείας για τις ευρωεκλογές σε κατάσταση πανικού και αυτό φάνηκε χθες στα μούτρα και του Σαμαρά και του Βενιζέλου. Ξέρουν ότι στις ευρωεκλογές θα ηττηθούν, ξέρουν ότι το σχέδιο τους για την πολιτική θολούρα βυθίστηκε, ξέρουν πως κάθε ώρα που θα περνάει μέχρι την Κυριακή θα είναι μία δύσκολη ώρα γι’ αυτούς. Προφανώς θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά ώστε η ήττα τους να είναι η μικρότερη δυνατή, προφανώς θα απειλήσουν, θα τρομοκρατήσουν, θα προσπαθήσουν να… πείσουν τους πολλούς καλούς ανθρώπους ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει, ότι η βύθιση στη φτώχεια και την απελπισία είναι η νέα κανονικότητα.
Το τρίτο: Το τι θα κάνει η άλλη πλευρά μικρή σημασία έχει. Σημασία έχει τι θα κάνει η απ’ εδώ πλευρά και το περιβάλλον είναι απόλυτα ευνοϊκό για να κάνει πολλά πράγματα, πολύ περισσότερα από αυτά που έκανε πηγαίνοντας στις χθεσινές τοπικές εκλογές. Η απ’ εδώ πλευρά, ουσιαστικά, αναμετριέται με τον εαυτό της, με τις δυνατότητες και τις αδυναμίες της, αναμετριέται με τον εαυτό, με τις δυνατότητες και τις αδυναμίες των πολλών καλών ανθρώπων, που πολύ συχνά κάνουν κακές επιλογές. Αλλά την Κυριακή που έρχεται υπάρχει μόνο μία επιλογή, η ανατροπή.
Ο alterthess ιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων