Ψηφίζουν τροπολογίες, κλείνουν δουλειές, κάνουν ρουσφέτια, διευθετούν υποθέσεις, η φάμπρικα δεν σταματά, δουλεύει νύχτα μέρα, αγκομαχούν οι μηχανές μέχρι την ύστατη ώρα. Χέρι- χέρι κλείνουν τις δουλειές της τελευταίας στιγμής οι βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Οι πασόκοι που ισχυρίζονται ότι έχουν θέσει εαυτούς στην κρίση του ελληνικού λαού,
υποσχόμενοι ότι θα φύγουν από την κυβέρνηση αν το αποτέλεσμα δεν είναι καλό, ψηφίζουν κι αυτοί μετά χαράς τις αμαρτωλές τροπολογίες. Σαν τα ποντίκια που πηδάνε από το βυθιζόμενο πλοίο και προσπαθούν να πάρουν μαζί τους όσο περισσότερο τυρί μπορούν.
Τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας, ψηφίστηκε από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ τροπολογία που μετατρέπει 50 εκατομμύρια στρέμματα δάσους σε βοσκοτόπια. Ας πάει και το παλιόπευκο, για να έχουν να βοσκάνε τα προβατάκια και για να μη χαθούν, όπως λέει το αρμόδιο υπουργείο, τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την κτηνοτροφία. Ψέματα λένε, σιγά μην τους έπιασε ο πόνος για την κτηνοτροφία. Σκοπός τους είναι να αποχαρακτηριστεί το δάσος, να γίνει βοσκοτόπι ή ό,τι άλλο, αρκεί να μην είναι δάσος. Το είχαν επιχειρήσει και το 1987, όταν η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε ψηφίσει νόμο που μετέτρεπε τα δάση σε βοσκότοπους, ο νόμος όμως ακυρώθηκε από το ΣτΕ ως αντισυνταγματικός. Δεν πειράζει, επιστρέφουν τώρα, πάνω στην προεκλογική αναμπουμπούλα, διότι το κράτος έχει συνέχεια, έστω και με καθυστέρηση 27 ετών.
Πενήντα εκατομμύρια στρέμματα δεν είναι πλέον δάση, είναι βοσκοτόπια, η νομική προστασία του δάσους αίρεται και τούτο ανοίγει την όρεξη σε εκατοντάδες διεκδικητές. Είναι όντως εκατοντάδες οι διεκδικητές του δάσους, μόνο για το Πεντελικό Όρος διαγκωνίζονται κοντά στους τριάντα οικοδομικούς συνεταιρισμούς. Διαβάστε τα ονόματα και θα καταλάβετε περί τίνος πρόκειται: «Νέα Κωνσταντινούπολη», «Άγιος Σπυρίδων», «Άγιος Τιμόθεος», «Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Ελλάδας», «Σύλλογος Εργαζομένων και Ασφαλισμένων στο ΙΚΑ», «Σύλλογος Δημοσιογράφων και Εργαζομένων», «Τέκτων», «Φαίαξ», «Δημόκριτος», «Ροσόλυμος» ή «Κτήμα Πεντέλη Α.Ε.», «Νέα Βιθυνία», «Ίκαρος», «Β. Φρειδερίκη», «Νοσοκομείο Πειραιώς», «Αξιωματικοί Χωροφυλακής» «Δικηγόροι Πειραιώς», «Εφέδρων Αξιωματικών Αναγέννηση», «Νέοι Μακεδόνες», «Εργατοτεχνιτών Μαρμάρων», «Αργεννών», «Άγιος Σύλλας», «Νέος Μηχανικός Κόσμος», «Δασικών Υπαλλήλων», «Μεγαλόχαρη», «Καλλιθέα, Άγιος Θωμάς», «Αιολίδα» «Προβάλυνθος».
Έχει και ιερές διαστάσεις η τροπολογία της νυκτός. Από τα 50 εκατ. στρέμματα των δασών που αποχαρακτηρίζονται, τα 750.000 ανήκουν στην Εκκλησία της Ελλάδος, στον μοναδικό οργανισμό που έχει έννομο συμφέρον για τη μετατροπή του δάσους σε βοσκότοπο, καθώς διαθέτει ποίμνιο και μάλιστα εκτεταμένο. Εκτός από ποίμνιο, η Εκκλησία έχει και φιλανθρωπικό έργο, που απελευθερώνεται και αυτό μαζί με τα βοσκοτόπια. Να χτιστούν, αδελφέ, μέσα στο δάσος μοναστήρια, να χτιστούν ναοί, να χτιστούν εντευκτήρια, να χτιστεί και κανένα ξενοδοχείο, για να ξαποσταίνουν οι ασθενείς και οι οδοιπόροι.
Εφτακόσιες πενήντα χιλιάδες ιερά στρέμματα, εφτακόσιες πενήντα χιλιάδες ιερές ψήφοι. Η Δεξιά του Κυρίου ζει και βασιλεύει, με ολίγη Ελιά για γαρνιτούρα.