Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014

Πίσω από όλα, Βενιζέλος!

Στη Χώρα της Λήθης...
Η ερώτηση είναι πώς καταφέρνει να κρύβεται ένας τέτοιος ογκόλιθος. Η απάντηση είναι: χάρη στους πρετεντέρηδες και τη σύγχυση που προκαλούν κάθε βράδυ, 4 χρόνια τώρα, σε ευάλωτα μυαλά.
Λίγο-λίγο, όμως, οι ευθύνες του για εγκλήματα τα οποία οδήγησαν στην καταστροφή το 1/3 του πληθυσμού αποκαλύπτονται.

Εκτός από το χαράτσι στο λογαριασμό ΔΕΗ, το νόμο περί ευθύνης υπουργών, την εκ των προτέρων αθώωση όσων τραπεζιτών δανειοδοτούν τα τέως μεγάλα κόμματα και τόσα άλλα, μαθαίνουμε τώρα από το Κουτί της Πανδώρας ότι:
  • Ο Βενιζέλος αποφάσισε το PSI που βούλιαξε τα ασφαλιστικά ταμεία και εξανέμισε τα αποθεματικά ΑΕΙ/ΤΕΙ,
  • Ο Βενιζέλος αποφάσισε την υπαγωγή των νέων δανείων στο επάρατο αγγλικό δίκαιο, σύμφωνα με το οποίο οι δανειστές έχουν δικαίωμα κατάσχεσης δημόσιων περιουσιακών στοιχείων ή εσόδων που θα προκύψουν στο μέλλον,
  • Ο Βενιζέλος συμφώνησε το 2011 στις Κάννες με τον Μπαρόζο να αποκλείσουν το περίφημο δημοψήφισμα Γιωργάκη, καθώς και να καρατομήσουν τον τότε πρωθυπουργό και να δώσουν την εξουσία στον Παπαδήμιο. 
Εν ολίγοις, δεν τον ρίξαμε εμείς που ξενυχτούσαμε στην Πλατεία Συντάγματος, αλλά ο Βαγγέλας, πίσω από την πλάτη ακόμα και του ίδιου του ΓΑΠ!

Συνεπώς, η περίφημη ρήση του, "Δεν θα μας βάλετε εσείς φυλακή" και η δήλωση πως, αν δεν ψηφίσουμε την ΕΛΙΑ, θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση, απορρέουν από την φοβερή αγωνία του μήπως βρεθεί υπόδικος για όσα έχει κάνει. Όλοι οι υπόλοιποι ας πάνε να πνιγούν.

Ας μην ξεχνάμε και την απειλή του αναπλ. υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου (αχ, αυτοί οι Μανιάτες πόσα δεινά έχουν προκαλέσει!) ότι θα γίνουμε Ουκρανία αν δεν ψηφίσουμε το κόμμα του αρχηγού του. Απειλή, στην  οποία απάντησε ο Μανώλης Γλέζος, "Θα γίνει εμφύλιος εδώ, ανάμεσα σε ποιους;".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων