Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

«Το κράτος μάς έκανε ομάδα» ...

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ...

thumb
Μια ομάδα πολιτών υπο­γράφουν ως «Συγγενείς και φίλοι πολιτικών κρατουμέ­νων» μας έστειλε την παρακάτω επιστολή η οποία δημοσιεύεται αυτούσια - εννοείται χωρίς περικοπές:
Είμαστε εμείς που το κράτος μάς έκανε ομάδα…

Είμαστε γονείς, σύζυγοι, αδέλφια, συγγενείς, σύντροφοι και φίλοι αν­θρώπων που σήμερα το κράτος με τα όργανά του κρατάει θαμμένους μέσα στις φυλακές του, σαν ιδιαίτερα επικίν­δυνους για τη δημόσια τάξη και κυρίως την ασφάλειά του.
Είμαστε εμείς που είδαμε κάποια στιγμή της ανυποψίαστης ζωής μας να εισβάλουν βίαια και αυθαίρετα στη ζωή μας, να συλλαμβάνουν με εμφυλιοπολεμικές και χουντικές τακτικές τα αγαπημένα μας πρόσωπα, να κά­νουν άνω - κάτω τα σπίτια μας, να κα­τάσχουν προσωπικά μας αντικείμενα
- με το πρόσχημα της έρευνας -, δη­μοσιοποιώντας την ιδιωτική μας ζωή, να διαπομπεύουν και να διασύρουν το όνομα της οικογενείας μας, με πανηγυρικές ανακοινώσεις από τα ΜΜΕ και συνεχή προβολή των φωτογραφιών των ανθρώπων μας.
Για να ακολουθήσει την επομένη κιόλας η απηνής καταδίωξη από τους «γνωστούς δημοσιογράφους», οι οποί­οι συνέχισαν τη σκύλευση της καταρρακωμένης προσωπικής ζωής μας.
Είμαστε γονείς, σύζυγοι, αδέλφια, συγγενείς, σύντροφοι και φίλοι, αν­θρώπων που σήμερα το κράτος κρα­τάει στις φυλακές του σαν πολιτικούς κρατούμενους, αφού η κύρια στοχοποίησή τους έγινε εξ αιτίας της αναρ­χικής ιδεολογίας τους και η δίωξή τους βασίζεται στον εφιάλτη του τρομονόμου. Είμαστε εμείς που αποφασίσαμε ότι έχουμε χρέος να ενημερώσουμε για όλα αυτά την κοινή γνώμη με την παρακάτω ανακοίνωση. u Υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα πο­λιτικοί κρατούμενοι; u Για το ελληνικό κράτος πολιτικοί κρατούμενοι ούτε υπάρχουν ούτε υπήρξαν ποτέ!
Το κράτος, ακόμα και τους πιο λα­μπρούς λαϊκούς αγωνιστές, που στα χρόνια του εμφυλίου πολέμου δίκαζε και καταδίκαζε στα έκτακτα στρατοδι­κεία του και έστελνε κατά χιλιάδες στο εκτελεστικό απόσπασμα ή στα ισόβια, ποτέ δεν τους αναγνώρισε σαν πολιτι­κούς κρατούμενους
Έτσι για το κράτος οι χιλιάδες αγωνι­στές αυτού του τόπου δεν υπήρξαν πο­τέ επίσημα πολιτικοί κρατούμενοι που δικάστηκαν για τις ιδέες τους, αλλά απλά παραβάτες του ποινικού κώδικα, τον οποίον αυτό το ίδιο το κράτος διαμόρφωνε ανάλογα με τις «ανάγκες» του... (παλαιότερα Ιδιώνυμο, εσχάτη προδοσία και τώρα τρομονόμοι!)
Με αυτούς τους τρομονόμους του, σήμερα έρχεται το κράτος και δικάζει πάλι όποιον αντιστέκεται και αγωνίζε­ται ενάντια στο κράτος των μνημονίων, της διαφθοράς, της μίζας, της ρεμού­λας, του αυταρχισμού, της φτώχειας, των πολέμων, της εκμετάλλευσης, του ρατσισμού, για μια κοινωνία με απόλυ­τη ελευθερία, μια κοινωνία στην οποία η ζωή θα αποτελεί πραγματική αυταξία!
Έτσι στις 19 του περασμένου Ιουλί­ου, έσυρε στα δικαστήριά του και κα­ταδίκασε με τους τρομονόμους του, σε σκληρότατες ποινές από 37 έως 11 χρόνια κατά συγχώνευση στον καθέ­να, 6 αναρχικούς αγωνιστές που κατηγορήθηκαν για την υπόθεση της Συνω­μοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.
Σε μια δίκη που από την αρχή της δι­αδικασίας, καταγγέλθηκαν από τους συνηγόρους υπεράσπισης μια σειρά παραβιάσεων της νομιμότητας, της διαδικασίας, όπως παρεμπόδιση στην προσέλευση του κοινού, μη μαγνητο­φώνηση πρακτικών, διορισμός συνη­γόρων κ.ά., γεγονός που οδήγησε πολ­λούς από τους κατηγορούμενους στην αποχώρηση από τη διαδικασία και την εκδίκασή τους ερήμην.
Μια δίκη όπου το αποδεικτικό υλικό βασίστηκε κυρίως στην εκτίμηση των δακτυλικών αποτυπωμάτων, στοχοποιώντας πρόσωπα κυρίως με βάση την ιδεολογία τους (η δίκη των «αποτυπω­μάτων» όπως αποκλήθηκε). u Σε μια δίκη που δεν εφαρμόστηκε η αρχή της αναλογικότητας δεν ανα­γνωρίστηκαν ελαφρυντικά, επικράτη­σε η ναζιστική λογική της συλλογικής ευθύνης.
-Σε μια δίκη που μετά το πέρας της διαδικασίας, οι δικαστές εμφάνισαν ταχυδακτυλουργικά την ηθική αυτουρ­γία.
-Σε μια απόφαση που στην απόλυτη ομοφωνία των δικαστών διακρίνει κα­νείς τη λογική της εμπάθειας και της εκδικητικότητας.
-Σε μια δίκη της οποίας η απόφαση ήταν ειλημμένη πριν από την έναρξη της δίκης και εξυπηρέτησε πολιτικές σκοπιμότητες.
-Σε μια δίκη που το κράτος έδειξε τα δόντια του και τις πραγματικές του δι­αθέσεις.
-Σε μια δίκη που ήταν ο προάγγελος και ο οδηγός, για μια σειρά από άλλες δίκες που ακολουθούν. u Σε δίκες που με παρόμοιο τρόπο, αναρχικοί αγωνιστές θα βαφτιστούν, σύμφωνα με τις οδηγίες της Μεγίστης Υπερατλαντικής τρομοκρατικής δύνα­μης και των ευρωπαίων τσιρακιών της, σε «τρομοκράτες» και θα υποστούν παρόμοια ή και χειρότερη μεταχείριση, έτσι ώστε να «παραδειγματιστούν» και να «συνετιστούν» όλοι όσοι «δεν συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις».
Όλοι όσοι σκέφτονται - αντιστέκο­νται - αγωνίζονται!
Λευτεριά σε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους!
Να καταργηθεί τώρα ο τρομονόμος!
Συγγενείς και φίλοι πολιτικών κρα­τουμένων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων