Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Η κυβέρνηση των μεγάλων ΟΧΙ...

Η καμένη γη μας ανήκει και κανείς δεν μπορεί να μας την πάρει όπως διαβεβαιώνουν οι κυβερνώντες...
Δεν περίμενα ποτέ ότι θα έβλεπα μία κυβέρνηση η οποία μπορεί να ισχυριστεί, πως η μόνη γη που θα αφήσει θα είναι καμένη, με το επιχείρημα ότι έτσι θα διευκολυνθεί η ανοικοδόμηση. Μόνο που, αν γίνει κάποια ανοικοδόμηση, θα αφορά τη γη που έμεινε απείραχτη και πουλήθηκε σε τιμή, λίγο μικρότερη από δωρεάν.
Η καμένη γη μάς ανήκει και κανείς δεν μπορεί να μας την πάρει, όπως διαβεβαιώνει η κυβέρνηση. Αλλωστε, πέραν του γεγονότος ότι σε θέματα εθνικής κυριαρχίας η κυβέρνηση δεν σηκώνει κουβέντα, για την καμένη γη δεν θα ενδιαφερθεί κανείς. Γι' αυτό υπάρχει και η διαβεβαίωση των δανειστών μας, σε Βρυξέλλες και Βερολίνο οι οποίοι είναι κομματάκι θυμωμένοι τελευταία με την κυβέρνηση (που είναι βαριά βλαστήμια να τη χαρακτηρίσεις «δική μας»). Κι αυτός ο θυμός οφείλεται στο γεγονός πως, ενώ οι δανειστές παίρνουν ό,τι τους δίνει η κυβέρνηση, η ίδια αδυνατεί να κάνει όσα συμφώνησε και να τους χαρίσει περισσότερα. Η αλήθεια είναι πως η κυβέρνηση το πολεμάει. Ας πούμε διευρύνει τη φορολογική βάση με σκοπό, όπως λέει ο οικονομικός της εγκέφαλος Γ. Στουρνάρας, να παίρνει λιγότερα από περισσότερους.
Προσοχή! Οχι περισσότερα από περισσότερους και τη χαρακτηρίσουν «φορομπηχτική»! Οχι! Ούτε περισσότερα από εκείνους που έχουν περισσότερα και μετά δεν μπορέσουν να στείλουν τα κεφάλαιά τους στην Ελβετία να σπουδάσουν επενδυτικό δίκαιο. Επ' ουδενί η κυβέρνηση δεν θα επιδείκνυε τέτοια ανάλγητη κι αντιπατριωτική συμπεριφορά στην αφρόκρεμα του έθνους.


Η κυβέρνηση, χαφιές σαν κι αυτούς της Κατοχής που φοράγανε κουκούλες και κατέδιδαν στους Γερμανούς τους πατριώτες,  τέτοιος χαφιές η κυβέρνηση δεν γίνεται. Απόδειξη; Μία λίστα που κυκλοφορούσε με τον κωδικό Λαγκάρντ και περιλάμβανε τα ονόματα 54 πατριωτών μεγάλων εισοδημάτων (τα οποία εισοδήματα κατάφεραν να δραπετεύσουν στο εξωτερικό), αυτή τη λίστα η κυβέρνηση είδατε να την έδωσε πουθενά; Οχι! Μήπως, στην προσπάθεια να διευρύνει τη φορολογική βάση και να πάρει λιγότερα από περισσότερους, την είδατε να δειλιάζει μπροστά στο γεγονός ότι η ανεργία διευρύνεται με τέτοιο ρυθμό, που θα καλύψει πάνω από το μισό της παραγωγικής βάσης; Οχι! Δεν φοβάται τέτοια πράγματα η κυβέρνηση. Είδατε συνταξιούχο να διαμαρτύρεται ότι του φθάνει η σύνταξη; Οχι! Είδατε άνεργο ασθενή ή συνταξιούχο του ΟΓΑ, του ΙΚΑ ή του ΟΑΕΕ σε δημόσιο νοσοκομείο να διαμαρτύρεται για το επίπεδο της δημόσιας υγείας και να απειλεί ότι θα πάει στο εξωτερικό με εμφανή φόβο της εκροής συναλλάγματος; Οχι! Μήπως είδατε την κυβέρνηση να κάνει πρόβλεψη για κάτι και να μη γίνεται; Οχι! Δεν υπήρξε πτώση τιμών στα τρόφιμα; Πόσο πωλούνται τα ληγμένα τώρα και πόσο πριν δύο χρόνια;


 Δεν υπήρξε αύξηση των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης και αύξηση του ποσού που μένει αδιάθετο; Είδατε -μέχρι τώρα- να μπαίνουν νέα μέτρα; Οχι! Η κυβέρνηση κάθε φορά διαπραγματεύεται τα παλιά μέτρα με την τρόικα και πάντα βγαίνει κερδισμένη, χάρη στην ευφυΐα της. Ολο κάτι παλιόμετρα παίρνει για να νομίζουν οι τροϊκανοί και οι δανειστές πως κάνει ό,τι της υπαγορεύουν. Ξεχνάει κάποιος τη συντριπτική ήττα της τρόικας στις διαπραγματεύσεις για τη μείωση του φόρου εστίασης από το 23% στο 13%, που έδωσε στην αγορά μία τεράστια ανάσα που τη φύλαξε για να τη θυμάται; Οχι! Μήπως θυμάται κανείς τα μούτρα του Τόμσεν όταν ο πρωθυπουργός με διάγγελμά του ανήγγειλλε τη μείωση του φόρου εστίασης και μας είπε ότι πάμε για απογείωση, ε; Θυμάται κανείς; Οχι! Εχει αναλύσει κάποιος τα τρία στοιχεία του μίγματος της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, για να μπορεί να πει με σιγουριά, τι ποσοστό καταλαμβάνουν οι νεοφιλελεύθερες μπούρδες, τι ποσοστό η ανικανότητα και τι ποσοστό η βλακεία; Οχι! Με αυτήν την κυβέρνηση έχουν οργιστεί οι δανειστές και κάποιοι αναρχοάπλυτοι όπως λέει ο σοφός υπουργός μπουμπούκος. Αυτή η κυβέρνηση έχει ανάγκη στήριξης. Μεγαλύτερη από όση της προσφέρει το κόμμα του πράσινου υποβρύχιου που είναι και εταίρος της. Θα μας τη ζητήσει, συντόμως. Θα της πούμε ΟΧΙ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων