Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Να περνιούνται οι θρασύδειλοι για θαρραλέοι…

Sotosblog...
Προκαλεί πάλι με τις δηλώσεις του ο τηλεβιβλιοχαρτοπώλης στα χέρια του οποίου έχει εμπιστευτεί τον τομέα της Υγείας η απίθανη κυβέρνηση της χώρας. Αυτή τη φορά ισχυριζόμενος ότι «τα ιδιωτικά συστήματα μάς συμφέρουν περισσότερο από τα δημόσια συστήματα υγείας». Του πρέπει ως απάντηση ότι ακόμα περισσότερο συμφέρει ο θάνατος, αλλά τον έχω ικανό να νομίσει ότι αναφέρομαι στων άλλων· όχι στο δικό του –τον πολιτικό θάνατο εννοείται (ας το διευκρινίσω μια και δεν έχουμε πάντα να κάνουμε με τα ίδια επίπεδα συναντίληψης…).

Θρασυδειλία
Αλλά πού τέτοια τύχη, να απαλλαγούμε από τα μούτρα του… Ο πολιτικός του προϊστάμενος κρύβεται. Και για να μπορεί εκείνος να κρύβεται επιτυχώς, τον έχει αμολήσει αυτόν σαν το αγριόσκυλο, που θα θεωρεί, φαντάζομαι, τη δική του παραίτηση ως… πράξη δειλίας. Δεν παραιτείται ακόμα και αντιμέτωπος με την παρακάτω φωτογραφία, που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι γιατροί από τον Ευαγγελισμό:

Ευαγγελισμός
Ναι, ναι… Πράξη δειλίας γι αυτόν η παραίτηση. Αστειεύεσαι; Ειδικά τώρα που έχει επιτέλους να αντιμετωπίσει τους κομμουνιστές –έτσι χαρακτήρισε τους συνδικαλιστές του υπουργείου του. Αισθάνεται, βρε παιδί, σαν κάτι από Τοπάλ Οσμάν του καπιταλισμού. Θέλει να πέσει μαχόμενος στο πεδίο της μάχης, ανάμεσα στα πτώματα των Ερυθρών Χμερ. Αφού όμως θα τους έχει πρώτα στείλει ο ίδιος στον Μεγαλοδύναμο.
Αλλά κι αν παραιτηθεί, τι δουλειά θα κάνει μετά; Το βιβλιοπωλείο το έχει κλείσει. Οπότε…
Βέβαια, λέει ότι το μαγαζί του το έκλεισαν οι κομμουνιστές. Κι έτσι στο κεφάλι του υπουργεύει πλέον υπέρ βωμών, όχι εστιών. Δεν είναι πια το μαγαζί του που υπερασπίζεται. Είναι η πατρίδα! Αποκρύπτει φυσικά ότι τα βιβλία του παρέχονται σήμερα πια δωρεάν στο Διαδίκτυο. Το Διαδίκτυο δεν συμφέρει όπως συμφέρει η ιδιωτική υγεία. Διότι πρέπει να κοροϊδέψει τον ανυπεράσπιστο κοσμάκη. Τον χρειάζεται αυτόν τον κοσμάκη. Όχι φυσικά για να τον μορφώνει, αλλά για να του υφαρπάζει την ψήφο. Άτιμη Δημοκρατία… Να του υφαρπάζει την ψήφο και μετά να τον καπηλεύεται στον Ευαγγελισμό.
Μωρέ, σάμπως παραιτείται κανείς, εδώ που τα λέμε; Παραιτείται, ας πούμε, ο Καμίνης; Παραιτούνται οι αντιδήμαρχοί του; Και όμως, όλες οι βεβαιώσεις τύπου «ξανθό αγγελούδι πνιγμένο στα αθίγγανα δάκρυα της Όλγας» φέρουν την υπογραφή τους. Αλλά για τα πιστοποιητικά δεν φταίνει οι ίδιοι· φταίνε οι υφιστάμενοι! Πάντα οι υφιστάμενοι! Ελόγου τους οι προϊστάμενοι γύφτικα σκεπάρνια.
Μέχρι που δεν θα υπάρχουν πια υφιστάμενοι… Αυτό το τελευταίο το έχει αναλάβει ο Κυριάκος του Μητσοτάκη. Αυτός δεν παραιτείται, επειδή, στο κάτω-κάτω μόλις έκανε σεφτέ.
Α! Έχουμε και τον Δένδια. Ούτε αυτός παραιτείται. Βγήκε σήμερα το πόρισμα που λέει ότι επί των ημερών του έφθασε στο αποκορύφωμά της η διαπλοκή Χρυσής Αυγής και Αστυνομίας. Αλλά ο προϊστάμενος υπουργός δεν παραιτείται. Πώς να παραιτηθεί; Έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας την κάθαρση αυτοπροσώπως. Το να εγκαταλείψει το άμωμο έργο του στη μέση θα ήταν και γι αυτόν, φαντάζομαι, μια πράξη δειλίας…
Δεν είναι μόνο οι αφεντιές τους. Έχει και άλλους θαρραλέους. Οι δειλοί κείτονται ανάσκελα στον Ευαγγελισμό. Προσεχώς στο Κοιμητήριο. Θα ποζάρουν με τα ραδίκια ανάποδα. Από εκεί όπου παλιότερα οι θαρραλέοι πήγαιναν πρώτοι. Χωρίς δηλώσεις μάλιστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων