Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Προβοκάτσια απ’ όπου κι αν προέρχεται...

απο το AlterThess...
Ότι και να έγινε το απόγευμα της Παρασκευής έξω από τα γραφεία της φασιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, όποιοι και να είναι οι πιστολάδες που εκτέλεσαν εν ψυχρώ κάποιους που, όπως φαίνεται, ούτε ήξεραν ούτε και αναγνώρισαν, το μόνο σίγουρο είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία ξεγυρισμένη προβοκάτσια. Απ’ όπου κι αν προέρχεται και σε αυτή την περίπτωση οι λέξεις, το «απ’ όπου κι αν προέρχεται», έχουν μία απόλυτα ξεκάθαρη σημασία.
Προφανώς και η βλακεία είναι ανίκητη, όμως προφανώς και ζούμε σε μία χώρα με πολύ βαθύ κράτος, όπου παραδοσιακά η αντιτρομοκρατική δημιουργούσε δουλειές για την αντιτρομοκρατική, γι’ αυτό και άνοιξαν ένα σωρό δουλειές μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, δουλειές που ακόμα παραμένουν ανοιχτές.
Προφανώς, ότι και να έχει γίνει, η Χρυσή Αυγή θα προσπαθήσει να επιστρέψει στο προσκήνιο, από το λαγούμι που είχε χωθεί μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Θα προσπαθήσει να ηρωοποιήσει τους δύο νεκρούς, που είναι δικοί της νεκροί, και να τους χρησιμοποιήσει για την επαναφορά της.
Προφανώς, ότι και να έχει γίνει, η κυβέρνηση της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς θα παίξει το χαρτί του «νόμου και της δημοκρατίας» και θα φορέσει το μανδύα του εγγυητή της ομαλότητας, ώστε… να μην έρθουν οι κομουνιστές στην κυβέρνηση και η χώρα οδηγηθεί σε έναν κανονικό εμφύλιο.
Προφανώς, ότι και να έχει συμβεί, τα καθίκια στα ΜΜΕ, στα δελτία των οχτώ, χοροπηδούν από τη λύσσα τους και πιστεύουν ότι βρήκαν επιτέλους το «εξαφανισμένο» άκρο, αυτό που τόσο καιρό και τόσο επιμελώς έκρυβαν όσοι αντιστέκονται στην ισοπέδωση των ζωών τους.

Εμένα, λιγότερο ή περισσότερο, όλα τα παραπάνω και ότι και να έχει συμβεί δεν μου κάνουν ιδιαίτερα εντύπωση και το έργο – με κάποιες παραλλαγές - το έχουμε ξαναδεί. Αυτό που με τρελαίνει είναι το timing, γιατί οι πιστολάδες καβάλησαν τη μηχανή τους και γέμισαν τα όπλα τους παραμονή ενός Σαββατοκύριακου όπου κανένας στην κυβέρνηση της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς δεν θα ήξερε πως θα ξημέρωνε η Δευτέρα.
Ψυχραιμία λοιπόν, αυτοί θα κάνουν ότι μπορούν για να μην πέσουν, για να συνεχίσουν να πατούν στο λαιμό τους πολλούς καλούς ανθρώπους και εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε για να τους ρίξουμε, για να νικήσει η ελπίδα το φόβο.
Ο alterthess ιανός       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων