Του Κλέαρχου Τσαουσίδη, απο την Αυγη...

«(...) Για μια ακόμη φορά νικήσανε οι χίτες, οι κουτσαβάκηδες και οι ταγματασφαλίτες, οι βασανιστές. (...) Αυτή είναι η 28η Οκτωβρίου».
Προφανώς τούτη τη φράση του Μάνου Χατζιδάκι, τακτικού συνδαιτυμόνα του πατριάρχη της παράταξής τους, είχε υπόψη ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.
Ως εκ τούτου, επέλεξε να τηρήσει κατά γράμμα την εντολή - εγκύκλιο του αιδημόνως λουφάζοντος υπουργού Εσωτερικών Μιχελάκη και να καλέσει τους ναζί στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου 1940. Και τον ακούσια ευεργέτη του, Παναγιώτη Ψωμιάδη...
Το αυτό έπραξε και ο ομογάλακτος Τατούλης, στον ηρωικό Μοριά, αλλά δεν άκουσα να ζητάει και αυτού την παραίτηση ο κ. Βενιζέλος.
Φυσικά, ουδείς εξ αυτών ασχολήθηκε χθες (30 Οκτωβρίου 1944) με την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τον ΕΛΑΣ. Μόνον οι κουτόφραγκοι τιμούν την ανεξαρτησία και όχι την ήττα...
Ακατανόητη, λοιπόν, είναι η αντίδραση των κομμάτων της Αριστεράς και της άνευ Μπίστη ΔΗΜ.ΑΡ., που προσπαθεί να ξαναβρεί, με δεξί βηματισμό, τα αριστερά της λογάκια. Ποιους ήθελαν να καλέσει στην παρέλαση για το «ΟΧΙ» του φασίστα Μεταξά ο γκαφατζής, ή ανόητος κατά τα κυβερνητικά κόμματα, περιφερειάρχης, που δεν ίδρωσε τ' αφτί του; Τους κομμουνιστές που οι επίγονοι του νάνου δικτάτορα παρέδωσαν σε Γερμανούς και Ιταλούς για εκτέλεση; Τους light δεξιούς και τους γιαλαντζί κεντρώους που μόλις είδαν ότι το έσκασε το παλάτι με τις λίρες την έκαναν ομοίως για Κάιρο;
Τους τότε νικητές κάλεσε ο άνθρωπος. Διότι, ως γνωστόν, κέρδισε μεν τις μάχες στην Αλβανία ο ελληνικός στρατός, αλλά τον πόλεμο τον κέρδισε ο Άξονας. Και νικητές ήταν οι πεταλάδες που παρήλαυναν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης υπό τους χαιρετισμούς -με το χέρι τεντωμένο στις 135 μοίρες- των ντόπιων φασιστών, στρατηγών, αστυνομικών, κάποιων πανεπιστημιακών, αρκετών αρχιερέων, του διορισμένου δήμαρχου που τιμά ακόμη ο δήμος (!) και μπόλικων εν δυνάμει νέων «επιχειρηματιών» (με αντικείμενα τη μαύρη αγορά, τη μεσεγγύηση των εβραϊκών περιουσιών κ.λπ.).
Ο σκληρός Μπουτάρης


Την κατάσταση έσωσαν οι ίδιοι οι χρυσαυγίτες που είδαν την παρέλαση από το πεζοδρόμιο, διότι, αν ανέβαιναν στην εξέδρα, πώς θα χαιρετούσαν την παρελαύνουσα νεολαία και τα τανκς του χορηγού Βαρδινογιάννη; Προφανώς, όπως χαιρέτισε ο αρχηγός τους το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας και όπως χαιρετούν όλοι οι χτισμένοι και οι ξανθές της Χρυσής Αυγής: με το χέρι τεντωμένο στις 135 μοίρες.
Άσε που αν ανέβαιναν στην εξέδρα ο δήμαρχος Μπουτάρης, που δεν θα πήγαινε στην παρέλαση αν ο περιφερειάρχης δεν έπαιρνε πίσω την πρόσκληση στους εθνικοσοσιαλιστές, αλλά τελικά πήγε (κάτσανε και δίπλα - δίπλα και πιάσανε το λακιρντί), θα έπρεπε να κάνει αυτό που υποσχέθηκε: «Αν τολμούσαν ας ανέβαιναν στην εξέδρα των επισήμων και θα έβλεπαν τι θα γινόταν»!
Έδρασαν και τα κουρδιστά γουρούνια του Δένδια, ο γενναίος κάφρος που κοπάνησε τη βουλευτίνα Χαραλαμπίδου με την ασπίδα κρυβόταν πίσω από τους εξίσου γενναίους συναδέρφους του σαν παιδίσκη που κινδύνευε η παρθενία της και ο επικεφαλής αξιωματικός, ως γνήσιος κρυφαυγίτης, έκαμνε ότι δεν καταλάβαινε.
Πίσω στην 28η Οκτωβρίου, που για την ελληνική Δεξιά σημαίνει τιμή στον «κεντροδεξιό δικτάτορα» Μεταξά και τους συνεργάτες του. Αυτοί, οι μεταξικοί, με ένα καρό στρατηγούς στελέχωσαν την πρώτη διορισμένη από τους Γερμανούς κυβέρνηση και έφτιαξαν το δίκτυο εξόντωσης του ελληνικού λαού. Επίγονοί τους είναι οι σημερινοί ψηφοφόροι των ναζί.

Πρόθυμοι κι αποβράσματα

Όταν άρχισαν οι Έλληνες να οργανώνουν την αντίσταση, όταν στα βουνά επικράτησε η Ελεύθερη Ελλάδα του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, οι Πρόθυμοι έλεγαν: Να γιατί κάνουν αντίποινα οι Γερμανοί. Θαρρείς και οι χιλιάδες εκτελεσμένοι πριν από την έναρξη του αντάρτικου ήταν αόρατοι... Θαρρείς και οι δεκάδες χιλιάδες πεθαμένοι από την πείνα αντιστάθηκαν στη Νέα Τάξη!
Οι τότε γερμανόδουλοι και τα λοιπά αποβράσματα της ελληνικής κοινωνίας στελέχωσαν κατόπιν τα εμπνεύσεως Θ. Πάγκαλου1 Τάγματα Ασφαλείας και άρχισαν να κάνουν αυτοί τη δουλειά των Γερμανών.
Οι σημερινοί απολογητές του δωσιλογισμού, πανεπιστημιακοί καθηγητές αλλά και παρακοιμώμενοι του πρωθυπουργού, εκλεκτά μέλη του εθνικιστικού μορφώματος «Δίκτυο 21», στο οποίο φιγουράριζαν και εκλεκτοί φασίστες της χουντικής περιόδου, ήταν οι καλεσμένοι του κ. Τζιτζικώστα μαζί με τη Χ.Α. Θαρρώ ότι ορθώς έπραξε ο νέος και με συνέπεια σ' αυτό που έχει καταντήσει η Νέα Δημοκρατία.
1 Ο παππούς βέβαια, ο δικτάτορας, όχι ο τωρινός, ο 007