Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Memorandum maniac...

απο το AlterThess...
Μετά την αποχώρηση της Δημοκρατικής Αριστεράς από αυτή την ελεεινή κυβέρνηση της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς ο Φώτης Κουβέλης πέρασε πολλές δύσκολες επικοινωνιακές στιγμές, καθώς το κόμμα του είναι το κλασικό παράδειγμα του «κόμμα – στούντιο», δηλαδή υπάρχει μόνο στο επίπεδο της επικοινωνίας, και είναι εξαιρετικά ευάλωτο στις επιθέσεις από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Οι δύσκολες στιγμές για τον Φώτη Κουβέλη συνεχίστηκαν μετά και την απόφαση του να μην κάνει τη Δημοκρατική Αριστερά ρόδα στο όχημα της «Ελιάς», που προσπαθεί να φυτεύσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος και η πρωτοβουλία των 58.
Ο Φώτης Κουβέλης γνωρίσει πως αν αυτή η κατάσταση, των δύσκολων στιγμών, συνεχιστεί τότε είναι πολύ πιθανό το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών να είναι τέτοιο που θα δημιουργήσει θέμα πολιτικής επιβίωσης για τη Δημοκρατική Αριστερά. Θέλοντας να αλλάξει αυτή την κατάσταση την Πέμπτη από τη Θεσσαλονίκη δήλωσε πως «όσοι πιστεύουν ότι θα σκίσουν το μνημόνιο, ας επιλέξουν δραχμή», μία δήλωση που μπορεί στην επικαιρότητα της Παρασκευής να πέρασε κάπως στα ψιλά, ίσως και γιατί έγινε στη Θεσσαλονίκη, αλλά είναι σίγουρο ότι θα τη βρούμε μπροστά μας στη συνέχεια. Σε πρώτο χρόνο μοιάζει κάπως άκαιρη, καθώς Σαμαράς και Βενιζέλος, οι πρώην συνεταίροι του Κουβέλη, δίνουν αγώνα για να… βγει η χώρα από το μνημόνιο. Μοιάζει, αλλά δεν είναι.

Το να δηλώνει κάποιος, στην περίπτωση μας ο Κουβέλης, μανιακός με το μνημόνιο, ενώ μάλιστα δεν το έχει ψηφίσει, είναι ένα σχήμα γεμάτο από αντιφάσεις, αλλά κρύβει, ή τουλάχιστον δοκιμάζει, μία θέση. Αυτή η θέση θα μας απασχολήσει στο διάστημα που βρίσκεται μπροστά μας, όχι τόσο προεκλογικά που θα την… ξευτιλίσουν οι Ψυχάριδες, όσο κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων που θα κάνει η κυβέρνηση της Αριστεράς με τις άλλες κυβερνήσεις των χωρών της ευρωζώνης για τον τερματισμό των πολιτικών που φτωχοποιούν τους πολλούς καλούς ανθρώπους στην Ελλάδα και όχι μόνο. Ο Κουβέλης, έχοντας μάλλον μία καλύτερη εκτίμηση του πολιτικού περιβάλλοντος σε σχέση με διάφορους απίθανους ή τελειωμένους πολιτικούς, αυτό που ζητάει είναι υποστήριξη, από τα ΜΜΕ και την οικονομική ελίτ, για να μπορέσει να εκφράσει αυτή τη θέση στον κατάλληλο χρόνο και από την κατάλληλη θέση. Θα που πεις... ποιος Κουβέλης; Θα σου πω να το ξαναδείς το θέμα.
Ο alterthess ιανός

1 σχόλιο:

  1. Heya! I know this is sort of off-topic however I needed to ask.

    Does building a well-established blog like yours take a large amount of work?
    I'm brand new to running a blog but I do write in my journal everyday.
    I'd like to start a blog so I can share my own experience and feelings online.
    Please let me know if you have any kind of recommendations or tips for
    brand new aspiring bloggers. Appreciate it!

    Feel free to visit my webpage :: http://www.incaradvancements.co.uk

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ροη αρθρων