Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

ΒΙΚΤΩΡ ΡΕΣΤΗΣ. Προκλητικές και πατριωτικά ασυνείδητες δηλώσεις..

SOFISTIS...


Παρότι συνηθίσαμε και δεν μας κάνει πια και ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός, όπως και η ιστορία μας δείχνει, πως η ελληνική κυρίαρχη τάξη δεν διέθετε ποτέ, από συστάσεως του ελληνικού κράτους, ίχνος πατριωτικής συνείδησης, σε αντίθεση με τον πατριωτισμό κάθε αντίστοιχης τάξης σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και του κόσμου, κάθε φορά που κραταιά ονόματα αυτής της τάξης όπως ο κύριος Ρέστης προκαλούν με τις δηλώσεις τους, εξακολουθούμε και ανατριχιάζουμε..

Με τέτοια αφεντικά πως να μην εκραγεί ο Λυκαβητός…
Ο κύριος αυτός με το θράσος, την αλαζονεία και την χυδαιότητα του νεόπλουτου τσάμπα μάγκα που με τις πλάτες του κράτους και ενός ξεφτιλισμένου πολιτικού συστήματος απέκτησε χρήμα και εξουσία (αλήθεια πώς;) και γαμεί και δέρνει, δήλωσε ευθαρσώς στο Bloomberg, σχετικά με τη φορολογία των Ελλήνων εφοπλιστών, πως όχι μόνο ότι δεν θα φορολογηθεί αλλά και προκαλεί να τον βρούν! ”Δεν μπορείς να λες στους πλοιοκτήτες που έχουν ένα βαθμό φορολογικής ασυλίας σε όλο τον κόσμο “θα σε φορολογήσω”. Ναι, σίγουρα. Βρες με πρώτα”, δηλώνει ο Βίκτωρ Ρέστης. («You cannot squeeze and tackle a person that is in international shipping trade and finance and say, ‘I will tax you,’” said Restis, who controls a fleet of more than 200 vessels. “The answer is ‘sure, tax me. Find me.’»)
Δεν είναι ένας απλός εφοπλιστής ο κύριος αυτός αλλά ελέγχει μεγάλα ΜΜΕ της χώρας, ελέγχει δηλαδή την ενημέρωση των πολιτών καθώς και τον τουρισμό μας. Είναι μέτοχος στον ΔΟΛ, συνιδιοκτήτης της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”, πρώην μέτοχος στην ΙΜΑΚΟ, ιδιοκτήτης του “Porto Hydra”, Ιδιοκτήτης της ναυτιλιακής εταιρίας “Enterprise Shipping & Traiding” υπό τον έλεγχο της οποίας βρίσκονται 98 πλοία ξηρού φορτίου και δεξαμενόπλοια, κατέχει επίσης το 33% της ναυτιλιακής εταιρίας “Freeseas” και αγόρασε το κρουαζιερόπλοιο “Delphin Voyager” μπαίνοντας έτσι και στον τομέα της κρουαζιέρας.
Η χώρα ζει τη μεγαλύτερη μεταπολεμική τραγωδία της. Άνθρωποι αυτοκτονούν και φεύγουν απ τη ζωή κάθε μέρα και άλλοι ψάχνουν στα σκουπίδια για να φάνε και αυτοί οι κύριοι, όχι μόνο αν πλήρωναν αυτά που χρωστούν θα έφταναν και θα περίσσευαν για να σωθεί η χώρα, όχι μόνο φοροαπαλλάσονται και φοροδιαφεύγουν ξεδιάντροπα και προκλητικά, φυσικά με την συνειδητή στήριξη των πολιτικών και δημοσιογραφικών τους ανδρεικέλων, αλλά το θεωρούν και φυσικό και θεμιτό, ηθικό και πατριωτικό και αιώνιο δικαίωμα τους!
Και ενώ ακόμα και οι ξένοι ηγέτες κάθε πολιτικής απόχρωσης, όπως ο Γιούνκερ («Έχω δει αδύναμους Έλληνες να κλαίνε, δεν έχω δει κανέναν πλούσιο, κανέναν εφοπλιστή να κλαίει.. Εάν εγώ είχα ανάλογο πρόβλημα στο Λουξεμβούργο, θα είχα στραφεί σε αυτούς που έχουν τη δυνατότητα..»), η ίδια η κατάμαυρη Τρόικα και το ΔΝΤ, κατακρίνουν αυτό το ελληνικό φαινόμενο μιας κυρίαρχης τάξης που δεν διαθέτει ίχνος πατριωτικής συνείδησης, (καλά η κοινωνική συνείδηση είναι άγνωστη λέξη ούτως ή άλλως), παρά λοιπόν αυτήν την διεθνή κατακραυγή, η ντόπια, επίσης ασυνείδητη, πολιτική και δημοσιογραφία, επικροτεί και συγκαλύπτει την στάση τους με το αλήτικο επιχείρημα να μην φορολογηθούν γιατί αν φορολογηθούν θα φύγουν!!!! Φυσικά αυτοί που δεν μπορούν να φύγουν, θα φορολογούνται έως ότου να φύγουν απ τη ζωή..
Να φύγουν ρε πολιτικές και δημοσιογραφικές κότες! Να φύγουν και να πάνε στο διάολο, έτσι και αλλιώς και για λόγους παιδείας, ούτε Έλληνες είναι αλλά ούτε και επενδύσεις κάνουν. Απλώς ξεκοκαλίζουν δάνεια. Δεν είναι δυνατόν αυτή η χώρα, εδώ και δεκάδες χρόνια, να ζει υπό την απειλή της φυγής των χρυσών καθικιών της.. Να φύγετε και εσείς μαζί τους φυσικά, γιατί εσείς βρωμίζετε περισσότερο. Τελικά η πιο καλή οικονομική και εθνική επένδυση για να σωθεί ο τόπος είναι να φύγετε πάραυτα και να πάτε να κάνετε, οι μεν τις επενδύσεις σας, και οι δε, την πολιτική και την «δημοσιογραφία» σας στην Αλβανία, στην Βουλγαρία, στο Τσιμπουχτού και στην Μπιάφρα ώστε να μπορέσει επιτέλους ο τόπος μας να στηριχτεί στις δικές του γνήσιες ελληνικές δυνάμεις.  Είναι ο μόνο δρόμος για τη σωτηρία του. Αμήν και πότε..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων