Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Ζίζεκ: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ξύπνημα από ένα όνειρο που μετατρέπεται σε εφιάλτη | TVXS - TV Χωρίς Σύνορα

TV Χωρίς Σύνορα...

«Η καμπάνια κατά του ΣΥΡΙΖΑ λίγες ημέρες πριν τις εκλογές γίνεται ολοένα πιο κακοήθης – αφού οι εχθροί μας έχουν τον έλεγχο των μεγάλων ΜΜΕ, μπορούν να μην ντρέπονται να λένε ξεκάθαρα ψέματα, γνωρίζοντας πως η απάντησή μας δεν θα φτάσει στο ευρύ κοινό. Έχουν την άνεση να προβάλλουν πάνω μας κάθε κρυφό και διεστραμμένο όνειρο και ευχή, μέχρι και την απειλή του αστυνομικού τρόμου» αναφέρει σε δήλωσή του που δημοσιεύεται στην Αυγή, ο Σλάβοι Ζίζεκ.

«Αλλά πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι. Οι επικριτές μας μισούν επειδή κρυφά μέσα τους, ξέρουν πως έχουμε το κουράγιο να δρούμε ως ελεύθεροι άνθρωποι. Όταν βρισκόμαστε στο επίκεντρο, μπροστά στο κοινό, εκείνοι που μας παρακολουθούν αντιλαμβάνονται, για μια φευγαλέα στιγμή, πως τους προσφέρουμε ελευθερία, αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη. Για εκείνη ακριβώς τη στιγμή, οι επικριτές μας είναι είναι ελεύθεροι, νιώθουν ένα μαζί μας, αλλά είναι μονάχα μια στιγμή, μετά επιστρέφει ο φόβος και μας μισούν ξανά διότι είναι σκλάβοι στο πνεύμα, φοβούνται την ίδια τους την ελευθερία» σημειώνει.

«Υπάρχει μια παραγνωρισμένη σίγουρα ιστορία για την ανταλλαγή τηλεγραφημάτων μεταξύ του γερμανικού και του αυστριακού στρατιωτικού αρχηγείου στα μέσα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Οι Γερμανοί έστειλαν το εξής μήνυμα: “Εδώ, από τη δική μας πλευρά του μετώπου, η κατάσταση είναι σοβαρή, αλλά όχι καταστροφική”, στο οποίο οι Αυστριακοί απάντησαν λέγοντας: “Εδώ, η κατάσταση είναι καταστροφική, αλλά όχι σοβαρή”. Αυτή είναι η πραγματική διαφορά ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τους άλλους: για εκείνους η κατάσταση είναι καταστροφική, αλλά όχι σοβαρή, θέλουν να συνεχίσουν τα πράγματα ως έχουν, ενώ για το ΣΥΡΙΖΑ η κατάσταση είναι σοβαρή, αλλά όχι καταστροφική, καθώς το κουράγιο και η ελπίδα θα πρέπει να αντικαταστήσει το φόβο» τονίζει και καταλήγει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελείται από ένα μάτσο επικίνδυνων “εξτρεμιστών”. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ για να εισαγάγει την πραγματιστική κοινή λογική, να καθαρίσει τη βρόμα που δημιούργησαν άλλοι. Αυτοί που επέβαλαν τα μέτρα λιτότητας είναι οι επικίνδυνοι ονειροπόλοι – εμείς δεν είμαστε ονειροπόλοι, είμαστε το ξύπνημα από ένα όνειρο που μετατρέπεται σε εφιάλτη». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων