Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Ούτε ο κ. Τζήμερος έτσι!...

Στάθης στον eniko...
Ο «θαυμαστός κύριος Ρίπλεϋ» που τον λένε κ. Σαμαρά.
Πολλά έχει πει τον τελευταίο καιρό ο κ. Σαμαράς, πολλά έχει ανασκευάσει και πολλά έχει κατασκευάσει (δια του προπαγανδιστή του, κ. Μιχελάκη).
Ομως ένα απ’ αυτά , παρ’ ότι κορυφαίο, διέλαθε της προσοχής πολλών -πλην των προσεκτικών- το εξής: μιλώντας ο κ. Σαμαράς στο πρωινό δημοσιογραφικό δίδυμο του «Mega» τα Σαββατοκύριακα, αναφερόμενος μάλιστα σε Υπουργούς και υπουργίσιμους μιας ενδεχόμενης κυβέρνησης της Ν.Δ. διετύπωσε την παρακάτω καινοφανή άποψη. Οτι θα φέρει Νόμο στη Βουλή με τον οποίον θα δίνεται η δυνατότης στον εκάστοτε Πρωθυπουργό να προσλαμβάνει «πετυχημένα στελέχη επιχειρήσεων απ’ τον ιδιωτικό τομέα» προκειμένου να θητεύσουν στο κράτος, έξι μήνες, έναν χρόνο ή επ’ αόριστον, στα Υπουργεία και τη Διοίκηση!!!
 Μάλιστα, με τον οίστρο νεόκοπου που ανακαλύπτει ότι είναι νεοφώτιστος, ο κ. Σαμαράς δεν δίστασε να διακηρύξει ότι τα εν λόγω στελέχη -ικανά και πετυχημένα, καμμιά αντίρρηση- εκ του ιδιωτικού τομέα, όσον υπηρετούν στα Υπουργεία ή τη Διοίκηση θα συνεχίζουν να πληρώνονται από τις Εταιρείες τους!!! Ωστε Το Δημόσιο να κάνει οικονομία!!!
Μεγαλοφυές!
Μπρίλιαντ!
Τρισμέγιστο!
Μας λέει δηλαδή ο κ. Σαμαράς, επίδοξος Πρωθυπουργός ότι θα πάρει ένα (επιτυχημένο δεν λέω) στέλεχος της Ζήμενς για παράδειγμα και θα το βάλει στο Υπουργείο ή τον τομέα της Δημόσιας Διοίκησης που ασχολείται με τις... επικοινωνίες!
Ή, αν τίθεται θέμα... ασυμβιβάστου και δεοντολογίας, με την... Αμυνα!!
(Καμμία
σχέση η Αμυνα με τις Επικοινωνίες).
Δεν ξέρω αν ξέρει τι μας λέει ο κ. Σαμαράς, αλλά αυτό που μας λέει νομιμοποιεί (με τον πιο αισχρό τρόπο, διότι τη θεσπίζει ) την πιο αισχρή διαπλοκή.
Εταιρειών - πολιτικών - κράτους.
Αυτό που έως τώρα γινόταν στη ζούλα, ο κ. Σαμαράς μας προτείνει να γίνεται και με τον Νόμο. Διότι έτσι θα αλιεύει, λέει, ο κάθε Πρωθυπουργός χρυσά γκόλντεν μπόυς για
να τα αξιοποιεί στον δημόσιο τομέα, μάλιστα μέσα στην Εκτελεστική Εξουσία ή τη Διοίκηση, ενώ οι άσπιλες και ηθικότατες εταιρείες θα συνεχίζουν να πληρώνουν τα «αποσπασμένα»  στο κράτος στελέχη τους για την ψυχή της μάνας τους.
Πρωτοφανή πράγματα - τόσον πρωτόγονα που ούτε ο άλλος λάτρης των πιασάρικων, ο κ. Τζήμερος τα έχει σκεφθεί!
Υποθέτω, ότι στη βάση της σκέψης του κ. Σαμαρά όταν προτείνει κάτι τέτοιο θα βρίσκεται η βεβαιότης ότι θα μπορεί ο ίδιος (ή ο Βορίδεν ή η Ντόρα) να διαλέγουν για αυτήν τη δουλειά, «καλά παιδιά»! «καλούς ανθρώπους»! που «αγαπούν την πατρίδα».
Βεβαίως!
Παίρνεις για παράδειγμα ένα πολύ καλό παιδί και πατριώτη, πολύ επιτυχημένο στέλεχος που δουλεύει σε μια Φαρμακευτική
και τον στέλνεις να δουλέψει στον τομέα της Υγείας! Τέλειο ε;!
Ή -αν τίθεται ξαναλέμε θέμα δεοντολογίας- τον στέλνεις στον τομέα της Παιδείας! Καμμιά σχέση το γκόλντεν μπόυ με τη διαπλοκή του εν λόγω τομέα, ούτε με τη διαφθορά του δικού του. Αίφνης Σαμαρείτης ο Χρυσοκάνθαρος! Σε άλλον δρόμο από εκείνον που οδηγεί στη Κόλαση γεμάτος με άλλους καλούς Σαμαρείτες.
Αλλά, αν αυτά (στην περίπτωση που δεν επιστέφουν τη Διαπλοκή) είναι παιδαριώδη πράγματα, αυτά τα παιδαριώδη πράγματα μας προτείνει ως «νέα» κυβερνησιμότητα ο Αντώνης - τη χαρά του νταβατζή δηλαδή!
Μεγαλειώδη
πράγματα!
Ομως αν έτσι αντιλαμβάνεται την πολιτική ο κ. Σαμαράς, σημαίνει ότι αντιλαμβάνεται χειρότερα το πολίτευμα.
Η Συνταγματική τάξη δεν είναι θέμα καλών προθέσεων, αλλά τήρησης των νόμων - ξέρω κι εγώ
 ένα καλό παιδί, κ. Πρόεδρε, στέλεχος της Μπούντεσμπανγκ. Του ανέθεσα λοιπόν να διαπραγματευθεί με την Τράπεζά μου (μπρρρ) ένα στεγαστικούλι που με έχει πάρει αποκάτω ένεκεν το κατηραμένο το Μνημόνιο, και τώρα πάω κατηγορούμενος για δύο κακουργήματα!
Πρώτον, διότι δεν καθάρισα το «καλό παιδί», το γκόλντεν μπόυ δηλαδή που με πούλησε και με τύλιξε σε μια κόλλα χαρτί. Και δεύτερον, διότι το καθάρισα.

email: stathis@enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων